روزه یکی از بهترین عوامل سلامتی و احکام انسان ساز اسلام است
صریر: روزه یکی از بهترین عوامل سلامتی و احکام انسان ساز اسلام است که فواید جسمی و روحی فراوان دارد.
به گزارض صریر، یکی از مسائلی که در زندگی انسان بسیار حائز اهمیت است، سلامت روان است، همانطور که لازم است به جسم خود رسیدگی کنیم باید به روح و روان خود نیز توجه خاصی داشته باشیم. روزه یکی از بهترین عوامل سلامتی و احکام انسان ساز اسلام است که فواید جسمی و روحی فراوان دارد.
روزه شفا بخش جسم و روان است و اهمیت ویژه ای در زمینه پیشگیری و هم در زمینه درمان بسیاری از بیماریهای جسمی و روانی دارد.
در واقع قرار گرفتن در یک فضای معنوی نوعی روان درمانی است و به کسب آرامش، دور شدن از اضطراب ها، عصبانیت و فشارهای روانی کمک می کند و در دوره های زمانی مشخص از سلول های عصبی در برابر هر گونه استرس و فشارهای روانی محافظت می کند.
روزه داری می تواند در کاهش احتمال ابتلا به آسیبهای مغزی و در نتیجه بروز سکته مغزی و ابتلا به آلزایمر نقش مهمی داشته باشد و از آنجایی که انرژی بدن مصرف سوخت و ساز مواد غذایی نمی گردد، در نتیجه در تقویت سطح حافظه و عملکرد مغز به کار می آید.
روزه مهمترین عامل رساندن انسان به خودشناسی است. یک ماه روزه داری فرد را متوجه حقایقی می کند که شاید تاکنون از آنها غافل بوده است.
به عبارت دیگر در ماه رمضان جنبه های غیر مادی وجود انسان بیش از پیش برایش آشکار می شود و به نیازهای دیگر به جز نیازهای جسمانی متوجه می گردد.
بدین وسیله راحت تر می تواند از نیازهای مادی اش چشم پوشی کند. به هر حال انسانی که نیازهای مادی و جسمانی برایش در اولویت نباشد سخاوتمند، با گذشت و قابل اطمینان خواهد بود.
کسی که روزه میگیرد علاوه بر نزدیکی به خداوند انعطاف پذیری را تمرین می کند. همچنین روزه آستانه تحمل افراد را بالا برده و به نوعی تمرین صبر است.
یکی از اتفاقات خوب دیگر در روزه داری ارتقاء اعتماد به نفس است چرا که با افزایش میزان تحمل و استقامت و میزان خودداری، اعتماد به نفس در ما بالا می رود.
ماه رمضان بهترین فرصت برای دور کردن افکار منفی از خود است. افکار منفی یکی از بزرگترین موانع ذهنی برای تفکر سازنده و یکی از عوامل ابتلا به مشکلات روانشناختی است.
یکی از نتیجه های بارز روزه، برانگیختن حس همدردی نسبت به مستمندان و همنوعان تنگدست است. روزه وسیله ای است که انسان را از غفلت می رهاند و رنج مستمندان را به یاد او می آورد تا به دستگیری فقیران همت گمارده و به درد دل آنان برسد. بدین ترتیب ثروتمند به فقیر نزدیک می شود و جامعه کمک به همنوع را می آموزد.
به طور کلی سلامت روانی افراد در ماه مبارک رمضان به دلیل کاهش میزان استرس، رعایت اخلاقیات، دوری از رفتارهای ناشایست و کاهش میزان جرایم، درگیری ها، جنایات و رفتارهای غیر اجتماعی و هنجار شکنانه، ترک عادت های ناپسند و جایگزین کردن آنها با عادت های خوب و پسندیده بیشتر از سایر ماه های سال است.
سمیه غنی زاده کارشناس ارشد روانشناسی
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰