رفتن به بالا
  • تعداد اخبار امروز : 0 خبر
  • شنبه ۸ مهر ۱۴۰۲
  • السبت ۱۵ ربيع أول ۱۴۴۵
  • 2023 Saturday 30 September

صریر: رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از افتتاح ۸۳ پروژه کشاورزی با اعتباری بالغ بر ۵۹ هزار و ۲۴۱ میلیارد ریال به مناسبت هفته دولت در آذربایجان شرقی خبر داد.

به گزارش خبرنگار صریرنیوز در تبریز، اکبر فتحی در مصاحبه با خبرنگاران از افتتاح ۸۳ پروژه کشاورزی به مناسبت هفته دولت در آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: این پروژه ها شامل ۳۴ پروژه صنایع تبدیلی به ارزش ۶ هزار و ۴۸۷ میلیارد و ۵۹۶ میلیون ریال ، ۲۴ پروژه آب و خاک به ارزش ۳۶۶ میلیارد و ۸۰۱ میلیون ریال، ۹ پروژه باغبانی به ارزش ۳۵۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال، یک پروژه امور دام به ارزش ۱۵۲ میلیارد ریال، یک پروژه شهرک گلخانه ای به ارزش یک هزار و ۵۴۲ میلیارد ریال ، یک پروژه شیلات به ارزش ۱۲ میلیارد ریال، ۲ پروژه طیور به ارزش ۵۰ هزار و ۲۲۹ میلیارد ریال ، ۱۰ پروژه امور عشایر با اعتبار ۸۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال و یک پروژه آبخیزداری و منابع طبیعی با اعتبار ۱۴ میلیارد و ۱۷۸ میلیون ریال است.
وی مجموع اعتبار هزینه شده برای افتتاح این پروژه ها را ۵۹ هزار و ۲۴۱ میلیارد و ۵۷۵ میلیون ریال اعلام کرد و ادامه داد: از این میزان اعتبار ۳۵۲ میلیارد و ۵۳۱ میلیون ریال از محل اعتبارات ملی، ۱۵۷ میلیارد و ۴۵۳ میلیون ریال از محل اعتبارات استانی، ۵۷ هزار و ۳۲۵ میلیارد و ۵۹۱ میلیون ریال از محل سایر منابع از قبیل مشارکت مردمی و آورده سرمایه گذاران و یک هزار و ۴۰۶ میلیارد ریال نیز از محل تسهیلات بانکی تامین شده است.
فتحی در خصوص میزان اشتغالزایی این طرح ها گفت: با بهره برداری از این طرح ها برای یک هزار و ۲۵۰ نفر به صورت مستقیم و ۴ هزار و ۷۶۲ نفر به صورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد خواهد شد و ۲ هزار و ۸۸۵ بهره بردار نیز این پروژه ها بهره مند خواهند شد.
وی افزود: افتتاح بخشی از فاز اول مجتمع زنجیره مرغ گوشتی شرکت کشت و صنعت آذربایجان خاوری در شهرستان شبستر با ظرفیت ۷۵ هزار قطعه، ساخت و احداث شبکه آبیاری تحت فشار بارانی۳۵۰ هکتاری خداآفرین، آبیاری کم فشار ۱۶۶ هکتاری در روستای اسلام آباد سراب، فاز اول شهرک گلخانه ای کلیبر به وسعت ۶.۵ هکتار، آبیاری تحت فشار پایاب سد شهید کاظمی (پمپاژ شهید دهقان) ملکان در سطح ۴۷۳ هکتار، کشتارگاه دام علی احمدی ملکان با ظرفیت ۱۳ هزار تن، فاز ۲ واحد خوراک دام و طیور رضوان دانه با ظرفیت ۴۱ هزار تن و مجموعه مرغ مادر تخم گذار نیکان جوجه با ظرفیت نزدیک به ۴۰ هزار قطعه در شهرستان مرند از جمله پروژه های شاخصی است که در استان افتتاح خواهد شد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان از افتتاح پروژه های بخش کشاورزی در سطح شهرستانها با نام یکی از شهدای والامقام جهادگر در قالب کنگره۱۰هزار شهید خبر داد و با تشریح دیگر برنامه های این سازمان در هفته دولت گفت: حضور در مراسم عبادی سیاسی نمازجمعه و ایراد سخنرانی قبل از خطبه توسط مدیران جهادکشاورزی شهرستانها، دیدار با خانواده معظم شهدا و ایثارگران، ائمه جمعه و فرمانداران، غبارروبی و عطرافشانی مزار مطهر شهدا به ویژه شهدای دولت و کارمندان شهید، برگزاری مراسم تجلیل از کشاورزان نمونه استان همزمان با در سراسر کشور، حضور مدیران سازمان در رسانه ملی و خبرگزاری ها، تجلیل از کارمندان نمونه، برگزاری نشست خبری در سطح سازمان و شهرستانها و حضور در نمایشگاه هفته دولت در سطح استان از دیگر برنامه های سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در هفته دولت است.

اخبار مرتبط

نظرات

یادداشت ویژه

روضه رضوان با نفس گرم «فخرالذاکرین» مکتب مرثیه تبریزی

به گزارش صریرنیوز: فرشید باغشمال: با درگذشت «مرحوم حاج‌فیروز زیرک‌کار»، آخرین بازمانده «مکتب مرثیه تبریز» از میان‌مان رفت و سینه‌ای از معارف ارادت‌ورزی به آستان قدسی اهل‌بیت علیهم‌السلام را با خود به سرای جاوید برد. ۱۹ مرداد ۱۳۹۹، روزی که «مرحوم حاج فیروز زیرک‌کار» معروف به «فخرالذاکرین» پیر عارف‌مسلک آستان مقدس آل‌الله رخت از دنیا بست و  در مقبره معروف به «حمال تبریزی» آرام گرفت. سال ۱۳۹۹ همین موقع‌ها بود که نهادهای فرهنگی و بی‌فرهنگی! مسابقه بَنِرزنی برای تسلیت آن بزرگوار گذاشته بودند. با فروکش آن موج‌سواری‌های دل‌آزار، یاد و نام مرحوم زیرک‌کار به فراموشی سپرده شد. به بهانه همین خاموشی و فراموشی در سومین در ماه محرم، یادی می‌کنیم از شعر، شخصیت والا و سبک و سیاق زندگی مردی که اسوه نوحه و مدیحه معاصر در تبریز و آذربایجان و ایران‌مان است.  با درگذشت «مرحوم حاج‌فیروز زیرک‌کار»، آخرین بازمانده «مکتب مرثیه تبریز» از میان‌مان رفت و سینه‌ای از معارف ارادت‌ورزی به آستان قدسی اهل‌بیت علیهم‌السلام را با خود به سرای جاوید برد. مرحوم حاج‌فیروز زیرک‌کار سال ۱۳۱۵ در محله دوه‌چی تبریز چشم به جهان گشود. او تا نوجوانی در یک خانه قدیمی در محله دیک‌باشی تبریز،  سَرِ دار قالی کار می‌کرد و سرگرم معاش روزانه خانواده بود. تا سیزده چهارده سالگی مجالی برای درس‌خواندن نیافت و حتی از سواد خواندن و نوشتن هم بی‌بهره بود. به شوق نوحه‌خوانی؛  از «دار قالی» تا «مدرسه شبانه» در عاشورای یکی از همین سال‌ها، دسته‌ای از محله می‌گذرَد. نوجوانی هم‌سن‌ و سال فیروز تکه‌کاغذی به دست گرفته و نوحه می‌خوانَد. کوی و برزن های‌های به گریه می‌افتد. فیروز 13 ساله بی‌اختیار دست از دار قالی می‌کِشد و دل به شعر جانسوز آن نوجوان می‌بازد. از سویی رشک کودکانه و از دیگر سو شوق نوحه‌خوانی در جانش زبانه می‌کشد: «خوش‌به حالش، چه خوب می‌خواند! چه می‌شد من هم می‌توانستم مثل او نوحه بخوانم!» (1) آن شب تا صبح، پنهانی اشک می‌ریزد و با حسرتِ درس و مشق، به خواب می‌رود. صبح فردا با اراده‌ای که حسرت دیروز در جانش دمیده راهی «مدرسه ناجیان» می‌شود. در عرض ۲ سال درس شبانه، کلاس ششم را تمام می‌کند و در پایان سال دوم، تصدیق کلاس ششم را می‌گیرد. از همین سال‌ها وارد هیات‌های تبریز می‌شود. «یک دفعه دیدم، کل اشعار نیّر را حفظ شده‌ام»! حالا او جوان 18 ساله‌ای است که نه تنها می‌تواند نوحه بخواند بلکه «حفظ نوحه» یکی از دلبستگی‌های هر روزه اوست. در این سال‌ها «کنزالحسین» سیدرضا حسینی معروف به «سعدی زمان» وِرد روزهای بیقراری اوست و سرانجام آن اتفاقی که قرار است شعله در جان نوحه‌خوان جوان بکشد، می‌افتد. آشنایی با شیخ ذاکران، «حاج حسن جهازچی» در یکی از هیات‌های محله امیرخیز او را جدی‌تر به وادی نوحه ترکی و عربی و فارسی می‌رساند. خود حاج‌ فیروز این آشنایی را چنین توصیف می‌کند: دیدم که واقعا حاج‌حسن جهازچی یک مقوله دیگری است. از روی کتاب نمی‌خوانَد. از حفظ می‌خواند و مثل دریا موج می‌زند. از یک نفر که کنارم نشسته‌بود، پرسیدم حاج‌حسن این شعرها را از کجا می‌خواند؟ گفت نَیـّـر داری؟ (2) ...

آخرین خبرها