رفتن به بالا
  • تعداد اخبار امروز : 0 خبر
  • شنبه ۸ مهر ۱۴۰۲
  • السبت ۱۵ ربيع أول ۱۴۴۵
  • 2023 Saturday 30 September

صریر: سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای آذربایجان شرقی گفت: المپیادهای فرهنگی ورزشی دانشجویان دختر و پسر دانشگاه های فنی و حرفه ای کشور در تبریز برگزار می شود .

به گزارش خبرنگار صریرنیوز در تبریز، «ابراهیم احمدی» امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در تبریز اظهار داشت: المپیادهای فرهنگی ورزشی دانشجویان دختر و پسر دانشگاه های فنی و حرفه ای سراسر کشور از ۲۸ مرداد تا ۱۱ شهریور به میزبانی این دانشگاه در تبریز برگزار می شود.

سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای آذربایجان شرقی افزود: این المپیاد با هدف ایجاد شور و نشاط دانشجویان، همگانی کردن ورزش، تیم سازی برای انجام کارهای بعدی، ایجاد امید و تامین سلامت جسمی و روانی دانشجویان دانشگاه های فنی و حرفه ای برگزار می شود.

وی با بیان اینکه شعار این المپیادها، دانایی، توانایی و پویایی است، خاطرنشان کرد: معرفی پتانسیل ها، ظرفیت ها و توانمندی های استان در حوزه های مختلف و در سطح ملی از دیگر اهداف این المپیادها است.

احمدی با بیان این‌که المپیادها با اعتبار حدود ۳۷ میلیارد ریال برگزار می شود، ادامه داد: از بین ۴۲۸ ورزشکار دختر شرکت کننده در المپیاد دانشجویان فنی و حرفه ای دختران، سهم استان ۷۲ ورزشکار و از بین ۵۲۰ پسر شرکت کننده در المپیاد دانشجویان پسر نیز سهم استان ۷۲ دانشجوی ورزشکار است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه هم اکنون حدود هشت هزار دانشجوی دختر و پسر در چهار گروه آموزشی علوم انسانی، عمران و معماری، مکانیک و برق و کامپیوتر و زیرمجموعه های آن ها در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند، گفت: از این تعداد سه هزار دانشجوی پسر و ۲ هزار و ۵۰۰ دانشجوی دختر در این دانشگاه و بقیه در دانشکده شماره ۲ و سایر شهرستان ها تحصیل می کنند.

سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای آذربایجان شرقی اظهار کرد: دانشگاه فنی و حرفه ای جزو دانشگاه های تولید فناوری، مهارت آموزی و تربیت تکنسین های مورد نیاز در عرصه های مختلف بوده و در تامین نیروی انسانی مجرب و توانمند جامعه نقش بسزایی ایفا می کند.

وی با بیان این‌که اکنون بیش از ۱۸۰ هزار دانشجو در ۳۱ دانشگاه و واحد استانی و ۱۸۴ دانشکده فنی و حرفه ای در سطح کشور مشغول تحصیل هستند، گفت: ۷۰ درصد از دروس تحصیلی این دانشگاه به صورت کارگاهی و ۳۰ درصد به صورت نظری برگزار می شود.

همچنین مهدی شریعتی، مدیرکل تربیت بدنی دانشگاه فنی و حرفه ای کشور در سخنانی با بیان اینکه از فردا هجدهمین دوره المپیاد فرهنگی ورزشی دانشجویان دختر سراسر کشور به میزبانی این دانشگاه در تبریز آغاز می شود، گفت: بیست و هفتمین المپیاد فرهنگی ورزشی دانشجویان پسر فنی و حرفه ای سراسر کشور نیز به میزبانی این دانشگاه در تبریز برگزار می شود و در این المپیادها، ۹۴۸ ورزشکار دختر و پسر شرکت کرده اند.

وی با اشاره به اینکه در مجموع یک هزار و ۷۱ دانشجو، مربی و سرپرست در این المپیادها شرکت دارند، افزود: این تعداد از بین پنج هزار و ۸۰۰ دانشجوی شرکت کننده در ۱۰ منطقه در مرحله مقدماتی این المپیادها در اردیبهشت امسال، به مرحله نهایی راه یافته اند.

شریعتی خاطرنشان کرد: این المپیادها در ۲ رشته تیمی فوتبال و والیبال و هفت رشته انفرادی مدال آور ویژه دختران مانند دو و میدانی، بدمینتون، تیراندازی، شنا، تنیس روی میز، کاراته و تکواندو برگزار می شود.

مدیرکل تربیت بدنی دانشگاه فنی و حرفه ای کشور گفت: در هجدهمین المپیاد دانشجویان دختر، ورزشکاران از دانشگاه های فنی و حرفه ای ۱۹ استان کشور شرکت کرده اند و این دانشگاه تنها دانشگاه وزارت علوم است که المپیاد درون دانشگاهی برگزار می کند.

اخبار مرتبط

نظرات

یادداشت ویژه

روضه رضوان با نفس گرم «فخرالذاکرین» مکتب مرثیه تبریزی

به گزارش صریرنیوز: فرشید باغشمال: با درگذشت «مرحوم حاج‌فیروز زیرک‌کار»، آخرین بازمانده «مکتب مرثیه تبریز» از میان‌مان رفت و سینه‌ای از معارف ارادت‌ورزی به آستان قدسی اهل‌بیت علیهم‌السلام را با خود به سرای جاوید برد. ۱۹ مرداد ۱۳۹۹، روزی که «مرحوم حاج فیروز زیرک‌کار» معروف به «فخرالذاکرین» پیر عارف‌مسلک آستان مقدس آل‌الله رخت از دنیا بست و  در مقبره معروف به «حمال تبریزی» آرام گرفت. سال ۱۳۹۹ همین موقع‌ها بود که نهادهای فرهنگی و بی‌فرهنگی! مسابقه بَنِرزنی برای تسلیت آن بزرگوار گذاشته بودند. با فروکش آن موج‌سواری‌های دل‌آزار، یاد و نام مرحوم زیرک‌کار به فراموشی سپرده شد. به بهانه همین خاموشی و فراموشی در سومین در ماه محرم، یادی می‌کنیم از شعر، شخصیت والا و سبک و سیاق زندگی مردی که اسوه نوحه و مدیحه معاصر در تبریز و آذربایجان و ایران‌مان است.  با درگذشت «مرحوم حاج‌فیروز زیرک‌کار»، آخرین بازمانده «مکتب مرثیه تبریز» از میان‌مان رفت و سینه‌ای از معارف ارادت‌ورزی به آستان قدسی اهل‌بیت علیهم‌السلام را با خود به سرای جاوید برد. مرحوم حاج‌فیروز زیرک‌کار سال ۱۳۱۵ در محله دوه‌چی تبریز چشم به جهان گشود. او تا نوجوانی در یک خانه قدیمی در محله دیک‌باشی تبریز،  سَرِ دار قالی کار می‌کرد و سرگرم معاش روزانه خانواده بود. تا سیزده چهارده سالگی مجالی برای درس‌خواندن نیافت و حتی از سواد خواندن و نوشتن هم بی‌بهره بود. به شوق نوحه‌خوانی؛  از «دار قالی» تا «مدرسه شبانه» در عاشورای یکی از همین سال‌ها، دسته‌ای از محله می‌گذرَد. نوجوانی هم‌سن‌ و سال فیروز تکه‌کاغذی به دست گرفته و نوحه می‌خوانَد. کوی و برزن های‌های به گریه می‌افتد. فیروز 13 ساله بی‌اختیار دست از دار قالی می‌کِشد و دل به شعر جانسوز آن نوجوان می‌بازد. از سویی رشک کودکانه و از دیگر سو شوق نوحه‌خوانی در جانش زبانه می‌کشد: «خوش‌به حالش، چه خوب می‌خواند! چه می‌شد من هم می‌توانستم مثل او نوحه بخوانم!» (1) آن شب تا صبح، پنهانی اشک می‌ریزد و با حسرتِ درس و مشق، به خواب می‌رود. صبح فردا با اراده‌ای که حسرت دیروز در جانش دمیده راهی «مدرسه ناجیان» می‌شود. در عرض ۲ سال درس شبانه، کلاس ششم را تمام می‌کند و در پایان سال دوم، تصدیق کلاس ششم را می‌گیرد. از همین سال‌ها وارد هیات‌های تبریز می‌شود. «یک دفعه دیدم، کل اشعار نیّر را حفظ شده‌ام»! حالا او جوان 18 ساله‌ای است که نه تنها می‌تواند نوحه بخواند بلکه «حفظ نوحه» یکی از دلبستگی‌های هر روزه اوست. در این سال‌ها «کنزالحسین» سیدرضا حسینی معروف به «سعدی زمان» وِرد روزهای بیقراری اوست و سرانجام آن اتفاقی که قرار است شعله در جان نوحه‌خوان جوان بکشد، می‌افتد. آشنایی با شیخ ذاکران، «حاج حسن جهازچی» در یکی از هیات‌های محله امیرخیز او را جدی‌تر به وادی نوحه ترکی و عربی و فارسی می‌رساند. خود حاج‌ فیروز این آشنایی را چنین توصیف می‌کند: دیدم که واقعا حاج‌حسن جهازچی یک مقوله دیگری است. از روی کتاب نمی‌خوانَد. از حفظ می‌خواند و مثل دریا موج می‌زند. از یک نفر که کنارم نشسته‌بود، پرسیدم حاج‌حسن این شعرها را از کجا می‌خواند؟ گفت نَیـّـر داری؟ (2) ...

آخرین خبرها