رفتن به بالا
  • تعداد اخبار امروز : 0 خبر
  • شنبه ۸ مهر ۱۴۰۲
  • السبت ۱۵ ربيع أول ۱۴۴۵
  • 2023 Saturday 30 September

صریر: همزمان با فرا رسیدن ایام عزاداری و سوگواری شهادت امام حسین(ع)، فراخوان نخستین سوگواره عکس محرم ویژه اعضای کانون‌های فرهنگی هنری مساجد آذربایجان‌شرقی با عنوان «به نشانی عَلَم» منتشر شد.

به گزارش خبرنگار صریرنیوز در تبریز، «مرتضی شفیعی» مدیر ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد آذربایجا‌ن‌شرقی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: همزمان با فرا رسیدن ایام عزاداری و سوگواری شهادت امام حسین(ع)، نخستین سوگواره عکس محرم ویژه اعضای کانون‌های فرهنگی هنری مساجد آذربایجان‌شرقی با عنوان «به نشانی عَلَم» برگزار می شود.

وی خاطرنشان کرد: این رویداد هنری در بخش اصلی شامل (مجموعه‌عکس و تک‌عکس) با محوریت موضوع روایت جلوه‌های بصری از حضور کودکان و نوجوانان در هیأت ها و مجالس عزاداری، آئین‌ها و سنت های سوگواری در ماه‌های محرم و صفر و همچنین خادمی کودکان و نوجوانان در هیأت های عزاداری برگزار می شود.

شفیعی ادامه داد: بخش ویژه سوگواره عکس «به نشانی عَلَم» شامل(مجموعه‌عکس و تک‌عکس) با موضوع پیاده‌روی اربعین حسینی با محوریت تصویرنگاری از پیاده روی زائران کودک و نوجوان در ایام اربعین به سمت کربلا طراحی شده است.

وی با اشاره به قوانین شرکت در این سوگواره هنری گفت: دبیرخانه جشنواره مجاز است از کلیه آثار ارسالی جهت انتشارات، اطلاع‌رسانی، تبلیغات و ارتقای سطح هنری بچه های مسجد بهره مند شود و ارسال اثر به منزله پذیرش مقررات سوگواره می‌باشد. افزون بر ای محدودیتی در تعداد آثار ارسالی و یا سال ثبت آثار وجود ندارد.

مدیر ستاد فهما آذربایجا‌شرقی افزود: آثار باید با فرمت jpg و حداقل  dpi 300 با حداقل اندازه ۲۵۰۰ پیکسل (برای ضلع بزرگ) ارسال شده و کیفیت مناسب جهت چاپ داشته باشند و آثاری که کیفیت مذکور را نداشته باشند به مرحله داوری وارد نمی‌شوند. هنرمند متعهد می‌شود در صورتی که اثرش جهت انتشار در قالب های مختلف استفاده شود؛ فایل raw  اثر را برای دبیرخانه ارسال نماید.

شفیعی با بیان این‌کع مجموعه‌عکس‌ها می‌بایست دارای ۷ تا ۱۴ قاب در یکی از موضوعات اعلام شده باشد، خاطرشان کرد:  همراه مجموعه‌عکس‌ها بیاینه شخصی (Statement) عکاس (حدود ۱۰۰ کلمه) باید ارسال شود. بنابر تشخیص هیأت‌داوران عکس‌هایی که ویرایش اثر با سیستم‌های نرم‌افزاری، بیش از حد متعارف باشد پذیرفته نخواهند شد.

وی یادآور شد: شرکت کنندگان بایستی عضو یکی از کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان آذربایجان‌شرقی بوده و ضمن عضویت در سامانه بچه های مسجد به نشانی www.bachehayemasjed.ir در بخش ناحیه کاربری خود؛ در شبستان هنر، بخش «من هنرمندم» مشخصات خود را ثبت کنند.

مدیر ستاد فهما آذربایجا‌شرقی افزود: عموم علاقه‌مندان جهت شرکت در سوگواره عکس «به نشانی علم» می توانند؛ آثار خود را با ذکر مشخصات کامل و شماره تماس به نشانی دبیرخانه سوگواره واقع در تبریز، بلوار ۲۹ بهمن، مجتمع فرهنگی هنری ۲۹ بهمن، ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد آذربایجان‌شرقی(فهما) ارسال و جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانند با شماره تلفن ۳۳۳۳۹۰۰۶ داخلی ۱۰۴ و ۱۱۲ تماس داشته باشند.

شفیعی با بیان این‌که ارسال آثار به همراه مشخصات کامل به صورت فایل از طریق پیام‌رسان ایتا به شماره ۰۹۰۳۵۴۲۰۹۷۴ نیز ممکن است، گفت: جوایز برگزیدگان رتبه های اول تا سوم هر بخش به ترتیب ۱۵ میلیون ریال، ۱۰ میلیون ریال و ۵ میلیون ریال همراه با لوح و تندیس جشنواره می باشد.

گفتنی است، ۲۵ شهریور ۱۴۰۲ آخرین مهلت ارسال آثار به دبیرخانه نخستین سوگواره عکس محرم با عنوان «به نشانی عَلَم» می باشد.

 

اخبار مرتبط

نظرات

یادداشت ویژه

روضه رضوان با نفس گرم «فخرالذاکرین» مکتب مرثیه تبریزی

به گزارش صریرنیوز: فرشید باغشمال: با درگذشت «مرحوم حاج‌فیروز زیرک‌کار»، آخرین بازمانده «مکتب مرثیه تبریز» از میان‌مان رفت و سینه‌ای از معارف ارادت‌ورزی به آستان قدسی اهل‌بیت علیهم‌السلام را با خود به سرای جاوید برد. ۱۹ مرداد ۱۳۹۹، روزی که «مرحوم حاج فیروز زیرک‌کار» معروف به «فخرالذاکرین» پیر عارف‌مسلک آستان مقدس آل‌الله رخت از دنیا بست و  در مقبره معروف به «حمال تبریزی» آرام گرفت. سال ۱۳۹۹ همین موقع‌ها بود که نهادهای فرهنگی و بی‌فرهنگی! مسابقه بَنِرزنی برای تسلیت آن بزرگوار گذاشته بودند. با فروکش آن موج‌سواری‌های دل‌آزار، یاد و نام مرحوم زیرک‌کار به فراموشی سپرده شد. به بهانه همین خاموشی و فراموشی در سومین در ماه محرم، یادی می‌کنیم از شعر، شخصیت والا و سبک و سیاق زندگی مردی که اسوه نوحه و مدیحه معاصر در تبریز و آذربایجان و ایران‌مان است.  با درگذشت «مرحوم حاج‌فیروز زیرک‌کار»، آخرین بازمانده «مکتب مرثیه تبریز» از میان‌مان رفت و سینه‌ای از معارف ارادت‌ورزی به آستان قدسی اهل‌بیت علیهم‌السلام را با خود به سرای جاوید برد. مرحوم حاج‌فیروز زیرک‌کار سال ۱۳۱۵ در محله دوه‌چی تبریز چشم به جهان گشود. او تا نوجوانی در یک خانه قدیمی در محله دیک‌باشی تبریز،  سَرِ دار قالی کار می‌کرد و سرگرم معاش روزانه خانواده بود. تا سیزده چهارده سالگی مجالی برای درس‌خواندن نیافت و حتی از سواد خواندن و نوشتن هم بی‌بهره بود. به شوق نوحه‌خوانی؛  از «دار قالی» تا «مدرسه شبانه» در عاشورای یکی از همین سال‌ها، دسته‌ای از محله می‌گذرَد. نوجوانی هم‌سن‌ و سال فیروز تکه‌کاغذی به دست گرفته و نوحه می‌خوانَد. کوی و برزن های‌های به گریه می‌افتد. فیروز 13 ساله بی‌اختیار دست از دار قالی می‌کِشد و دل به شعر جانسوز آن نوجوان می‌بازد. از سویی رشک کودکانه و از دیگر سو شوق نوحه‌خوانی در جانش زبانه می‌کشد: «خوش‌به حالش، چه خوب می‌خواند! چه می‌شد من هم می‌توانستم مثل او نوحه بخوانم!» (1) آن شب تا صبح، پنهانی اشک می‌ریزد و با حسرتِ درس و مشق، به خواب می‌رود. صبح فردا با اراده‌ای که حسرت دیروز در جانش دمیده راهی «مدرسه ناجیان» می‌شود. در عرض ۲ سال درس شبانه، کلاس ششم را تمام می‌کند و در پایان سال دوم، تصدیق کلاس ششم را می‌گیرد. از همین سال‌ها وارد هیات‌های تبریز می‌شود. «یک دفعه دیدم، کل اشعار نیّر را حفظ شده‌ام»! حالا او جوان 18 ساله‌ای است که نه تنها می‌تواند نوحه بخواند بلکه «حفظ نوحه» یکی از دلبستگی‌های هر روزه اوست. در این سال‌ها «کنزالحسین» سیدرضا حسینی معروف به «سعدی زمان» وِرد روزهای بیقراری اوست و سرانجام آن اتفاقی که قرار است شعله در جان نوحه‌خوان جوان بکشد، می‌افتد. آشنایی با شیخ ذاکران، «حاج حسن جهازچی» در یکی از هیات‌های محله امیرخیز او را جدی‌تر به وادی نوحه ترکی و عربی و فارسی می‌رساند. خود حاج‌ فیروز این آشنایی را چنین توصیف می‌کند: دیدم که واقعا حاج‌حسن جهازچی یک مقوله دیگری است. از روی کتاب نمی‌خوانَد. از حفظ می‌خواند و مثل دریا موج می‌زند. از یک نفر که کنارم نشسته‌بود، پرسیدم حاج‌حسن این شعرها را از کجا می‌خواند؟ گفت نَیـّـر داری؟ (2) ...

آخرین خبرها