رفتن به بالا
  • تعداد اخبار امروز : 0 خبر
  • شنبه ۸ مهر ۱۴۰۲
  • السبت ۱۵ ربيع أول ۱۴۴۵
  • 2023 Saturday 30 September

صریر: اجلاس سراسری خانه‌های صنعت، معدن و تجارت کشور و آیین ویژه گرامیداشت روز صنعت، تیرماه سال جاری در تبریز برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار صریرنیوز در تبریز، محمدحسین باقری، رئیس خانه صمت آذربایجان شرقی امروز در نشست خبری، اظهار کرد: این اجلاس از ۲۱ تا ۲۳ تیرماه در تبریز برگزار می‌شود و در دومین روز برگزاری نیز، مراسم گرامیداشت روز ملی صنعت و معدن با حضور میهمانانی از سراسر کشور را خواهیم داشت.

وی گفت: هدف از برگزاری این رویداد ملی، نشان دادن فرصت‌های سرمایه گذاری استان به دیگر سرمایه گذاران و جذب آن‌ها در طرح‌های صنعتی و تولیدی است.

وی یادآور شد: خانه صنعت، معدن و تجارت از گردهمایی نمایندگان ۱۱ انجمن ایجاد شده و این تشکل به عنوان نماینده بخش خصوصی، به دنبال رفع موانع و حل مشکلات واحدهای صنعتی است.

سولماز علیزاده، دبیر کل خانه صمت استان و دبیر اجرایی اجلاس نیز گفت: میهمانانی که در این اجلاس حضور خواهند داشت، سرمایه گذاران بخش‌های صنعت و معدن کشور بوده و هر کدام یک سرمایه گذار و فردی اثر گذار هستند و حضور آن‌ها در تبریز فرصتی برای آذربایجان شرقی است و ما باید از این فرصت نهایت استفاده را ببریم.

وی با تاکید بر این‌که باید تلاش کنیم این اجلاس دستاوردی برای استان داشته باشد، گفت: بیش از ۱۰۰ نفر از خانه‌های صمت استان‌های مختلف کشور در این اجلاس حضور خواهند داشت.

وی هم‌چنین از رونمایی پوستر این اجلاس توسط استاندار آذربایجان شرقی در روز چهارشنبه هفته جاری خبر داد و گفت: در آیین گرامیداشت روز ملی صنعت و معدن که در روز دوم این اجلاس برگزار می‌شود، از ۲۱ گروه صنعتی استان، دو گروه معدنی و فعالان سایر بخش‌ها و خوشه‌های خدماتی، فنی مهندسی و غیره به عنوان نمونه و منتخب تجلیل می‌شوند.

علیزاده اظهار کرد: در روز نخست اجلاس با حضور روسا و دبیران کل خانه‌های صنعت و معدن استان‌های کشور در چهار بخش بیمه، بانک، مسائل کار و کسب و کار موضوعات مختلف مطرح می‌شود و در نهایت بیانیه‌ای صادر خواهد شد که اجمالی از اتفاقات و مباحث مطرح شده در اجلاس بوده و اهم خواسته‌های فعالان بخش صنعت و معدن و دستاوردهای اجلاس را مطرح خواهد کرد.

وی با بیان این‌که کمیسیون‌های مختلف اجلاس مشخص شده است، گفت: از تمامی خانه‌های صنعت و معدن استان‌ها در حال نظر خواهی و بررسی موارد هستیم و کمیسیون‌ها به صورت تخصصی پیشنهادات ارائه شده را بررسی می‌کنند.

وی در خصوص شاخص‌ها و معیارهای تعیین واحدهای صنعتی و معدنی نمونه استان نیز اظهار کرد: فرم‌های مربوط به انتخاب واحدهای نمونه از سوی وزارتخانه ارسال می‌شود که دارای ۲۱ آیتم بوده و واحدها در کمیته‌ای با حضور نمایندگانی از ارگان‌های دخیل در حوزه صنعت، معدن و تجارت بر اساس شاخص‌هایی از جمله میزان رشد واحد نسبت به سال قبل و … بررسی شده و از میان آن‌ها، واحدهای نمونه جهت تجلیل انتخاب می‌شوند و هزینه‌ای که از واحدهای نمونه دریافت می‌شود، صرفا همیاری جهت برگزاری مراسم است.

محمدعلی سلطانی، نایب رئیس خانه صنعت و معدن استان نیز گفت: تفاهم نامه‌ای با پارک و علم و فناوری و دانشگاه‌های تبریز، سهند، شهید مدنی و آزاد منعقد شده و در قالب آن‌ها از یافته‌های علمی این مراکز در زمینه صنعت استان استفاه می‌شود؛ هم‌چنین به زودی واحد آموزش و پژوهش خانه صنعت و معدن استان نیز راه اندازی می‌شود.

وی ادامه داد: خانه صنعت و معدن استان در کارگروه‌ها و کمیته‌های مختلف عضویت داشته و حق و حقوق اهالی صنعت از جمله مشکلات قطعی برق و گاز صنایع استان را از دولت پیگیری و مطالبه می‌کند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی نیز در این جلسه، گفت: خانه صمت تبریز فعال ترین خانه در سطح کشور بوده و خدمات مطلوبی به واحدهای صنعتی و تولیدی استان ارائه می‌کند و مجوزهای لازم برای ایجاد واحدهای جدید را در کمتر از چند ساعت صادر می‌کند.

صابر پرنیان در خصوص برگزاری اجلاس سراسری و گرامیداشت روز صنعت و معدن در تبریز، اظهار کرد: باید تلاش کنیم تا این روز به نماد فعالیت بخش خصوصی و کسب و کار تبدیل شود و تبریز را با عناوین شهر اقتصاد، کسب و کار، تولید ثروت، ایده‌های خلاق، شهر نوآوری و مناسب برای سرمایه گذاری معرفی کنیم.

وی با تاکید بر این‌که خروجی این همایش سراسری برای صنعت استان باید همراه با ارائه نسخه شفاف و جامع و علمی برای بهبود فضای کسب و کار و تحقق شعار سال باشد، گفت: ارتباط مستقیم با فعالان صنعت، فعال سازی معادن و شفاف سازی عملکرد آن‌ها، اخذ حقوق دولتی از معادن، تعیین تکلیف معادن راکد، اقدام برای تشکیل شرکت مس آذربایجان، تلاش برای افزایش تولید مس کاتد و واریز مالیات در استان و رفع موانع تولید از جمله فعالیت صنعت، معدن و تجارت در یکسال گذشته است.

پرنیان یادآور شد: همکاری و ارتباط بین صاحبان صنایع و دولتی در استان مطلوب بوده و مشکلاتی که از سوی صنایع مطرح می‌شود در کمتر از یک هفته در ستاد تسهیل و رفع موانع مطرح می‌شود؛ هم‌چنین نهادینه شدن فرهنگ کارآفرینی و نگاه نقادانه به رفع مشکلات در استان یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای صنعت استان در سال گذشته است.

وی هم‌چنین به اخذ مجوز خودروسازی در استان اشاره کرد و گفت: این اقدام که آرزو و مطالبه دیرین مردم استان و صاحبان صنایع بوده، نمایشی و تبلیغاتی نیست و خبرهای خوشی در آینده در راه است که با بهره برداری از این طرح بزرگ، صنایع استان به ویژه قطعه سازی متحول خواهد شد.

رئیس سازمان صمت استان تاکید کرد: ۱۰ زنجیره ارزش برای استان و هم‌چنین ۱۵۰ فرصت سرمایه گذاری برای استان تعریف شده است و در تلاشیم با همکاری مجموعه عوامل، تبریز به جایگاه اصلی خود در صنعت بازگردد.

اخبار مرتبط

نظرات

یادداشت ویژه

روضه رضوان با نفس گرم «فخرالذاکرین» مکتب مرثیه تبریزی

به گزارش صریرنیوز: فرشید باغشمال: با درگذشت «مرحوم حاج‌فیروز زیرک‌کار»، آخرین بازمانده «مکتب مرثیه تبریز» از میان‌مان رفت و سینه‌ای از معارف ارادت‌ورزی به آستان قدسی اهل‌بیت علیهم‌السلام را با خود به سرای جاوید برد. ۱۹ مرداد ۱۳۹۹، روزی که «مرحوم حاج فیروز زیرک‌کار» معروف به «فخرالذاکرین» پیر عارف‌مسلک آستان مقدس آل‌الله رخت از دنیا بست و  در مقبره معروف به «حمال تبریزی» آرام گرفت. سال ۱۳۹۹ همین موقع‌ها بود که نهادهای فرهنگی و بی‌فرهنگی! مسابقه بَنِرزنی برای تسلیت آن بزرگوار گذاشته بودند. با فروکش آن موج‌سواری‌های دل‌آزار، یاد و نام مرحوم زیرک‌کار به فراموشی سپرده شد. به بهانه همین خاموشی و فراموشی در سومین در ماه محرم، یادی می‌کنیم از شعر، شخصیت والا و سبک و سیاق زندگی مردی که اسوه نوحه و مدیحه معاصر در تبریز و آذربایجان و ایران‌مان است.  با درگذشت «مرحوم حاج‌فیروز زیرک‌کار»، آخرین بازمانده «مکتب مرثیه تبریز» از میان‌مان رفت و سینه‌ای از معارف ارادت‌ورزی به آستان قدسی اهل‌بیت علیهم‌السلام را با خود به سرای جاوید برد. مرحوم حاج‌فیروز زیرک‌کار سال ۱۳۱۵ در محله دوه‌چی تبریز چشم به جهان گشود. او تا نوجوانی در یک خانه قدیمی در محله دیک‌باشی تبریز،  سَرِ دار قالی کار می‌کرد و سرگرم معاش روزانه خانواده بود. تا سیزده چهارده سالگی مجالی برای درس‌خواندن نیافت و حتی از سواد خواندن و نوشتن هم بی‌بهره بود. به شوق نوحه‌خوانی؛  از «دار قالی» تا «مدرسه شبانه» در عاشورای یکی از همین سال‌ها، دسته‌ای از محله می‌گذرَد. نوجوانی هم‌سن‌ و سال فیروز تکه‌کاغذی به دست گرفته و نوحه می‌خوانَد. کوی و برزن های‌های به گریه می‌افتد. فیروز 13 ساله بی‌اختیار دست از دار قالی می‌کِشد و دل به شعر جانسوز آن نوجوان می‌بازد. از سویی رشک کودکانه و از دیگر سو شوق نوحه‌خوانی در جانش زبانه می‌کشد: «خوش‌به حالش، چه خوب می‌خواند! چه می‌شد من هم می‌توانستم مثل او نوحه بخوانم!» (1) آن شب تا صبح، پنهانی اشک می‌ریزد و با حسرتِ درس و مشق، به خواب می‌رود. صبح فردا با اراده‌ای که حسرت دیروز در جانش دمیده راهی «مدرسه ناجیان» می‌شود. در عرض ۲ سال درس شبانه، کلاس ششم را تمام می‌کند و در پایان سال دوم، تصدیق کلاس ششم را می‌گیرد. از همین سال‌ها وارد هیات‌های تبریز می‌شود. «یک دفعه دیدم، کل اشعار نیّر را حفظ شده‌ام»! حالا او جوان 18 ساله‌ای است که نه تنها می‌تواند نوحه بخواند بلکه «حفظ نوحه» یکی از دلبستگی‌های هر روزه اوست. در این سال‌ها «کنزالحسین» سیدرضا حسینی معروف به «سعدی زمان» وِرد روزهای بیقراری اوست و سرانجام آن اتفاقی که قرار است شعله در جان نوحه‌خوان جوان بکشد، می‌افتد. آشنایی با شیخ ذاکران، «حاج حسن جهازچی» در یکی از هیات‌های محله امیرخیز او را جدی‌تر به وادی نوحه ترکی و عربی و فارسی می‌رساند. خود حاج‌ فیروز این آشنایی را چنین توصیف می‌کند: دیدم که واقعا حاج‌حسن جهازچی یک مقوله دیگری است. از روی کتاب نمی‌خوانَد. از حفظ می‌خواند و مثل دریا موج می‌زند. از یک نفر که کنارم نشسته‌بود، پرسیدم حاج‌حسن این شعرها را از کجا می‌خواند؟ گفت نَیـّـر داری؟ (2) ...

آخرین خبرها