معدن طلای اندریان؛ گنجینه ۸ میلیارد دلاری در چنگال بی‌نظمی

صریر: مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی اعلام کرد: ذخیره معدن طلای اندریان بیش از ۸ میلیارد دلار برآورد شده و از نظر کیفیت، یکی از معادن نادر طلا در جهان به‌شمار می‌آید.

به گزرش خبرنگار صریرنیوز از تبریز، صابر پرنیان، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی اعلام کرد: ذخیره معدن طلای اندریان بیش از ۸ میلیارد دلار برآورد شده و از نظر کیفیت، یکی از معادن نادر طلا در جهان به‌شمار می‌آید.

وی افزود: برخلاف بسیاری از معادن طلای پرفیری، این معدن دارای ساختار رگه‌ای است و عیار طلای استحصال‌شده از آن به‌طور متوسط نیم پی‌پی‌ام است.

استحصال ماهانه ۱۲ کیلو طلا در سایه تهدیدات زیست‌محیطی

پرنیان با اشاره به اینکه ماهانه بین ۸ تا ۱۲ کیلوگرم طلا از این معدن استخراج می‌شود، هشدار داد: برداشت‌های غیرمجاز، نه تنها موجب تخریب محیط زیست و چهره معدن شده بلکه باعث خدشه به اعتبار ملی و تخریب ماده معدنی نیز شده است.

ضرورت برخورد قانونی با قاچاق خاک طلا

مدیرکل صمت استان خواستار آن شد که هرگونه برداشت خاک از معدن اندریان، مشمول عنوان قاچاق تلقی شود و افزود: سایر مجازات‌ها تاکنون بازدارنده نبوده‌اند و برای حفظ منابع ملی باید برخورد قاطع‌تری صورت گیرد.

پتانسیل طلایی برای تحول صنعت جواهرات و اقتصاد استان

پرنیان با اشاره به موقعیت ویژه آذربایجان شرقی در صنعت طلا و جواهر، گفت: این استان قطب سوم کشور در این حوزه است و بازار آن در کشورهای همسایه نیز مورد توجه است.

به گفته وی، اگر معدن اندریان به شکل اصولی و سازمان‌یافته مدیریت شود، می‌تواند نقشی کلیدی در ایجاد اشتغال، افزایش درآمد سرانه، و توسعه زیرساخت‌های اقتصادی منطقه ایفا کند.

بی‌نظمی ۲۱ ساله و نسبت طلایی استحصال

وی با انتقاد از بی‌نظمی حاکم بر معدن طی بیش از دو دهه گذشته اظهار کرد: در برخی از رگه‌های خاص معدن، برداشت هر دو تن سنگ برابر با ۴۰۰ گرم طلا است؛ اما نابسامانی ناشی از حفاری‌های غیرقانونی مانع بهره‌برداری صحیح از این ظرفیت شده است.

همچنین محمدحسین حسن‌زاده، مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی، در ادامه جلسه گفت: معادن بخشی جدایی‌ناپذیر از محیط زیست و طبیعت هستند و قانون اساسی جمهوری اسلامی نیز در چند اصل به اهمیت این حوزه پرداخته است.

آلایندگی ذاتی معادن، با حفاری غیرمجاز تشدید می‌شود

وی تأکید کرد: اگرچه معادن به‌صورت ذاتی آلاینده هستند، اما این آلودگی باید تا حد ممکن کنترل و کاهش یابد. فعالیت‌های غیرمجاز، به‌ویژه در معدن اندریان، موجب افزایش چشمگیر آلودگی‌های زیست‌محیطی در منطقه شده است.

حسن‌زاده با اشاره به نقش کلیدی ثبات و امنیت در تقویت نظارت‌ها اظهار داشت: چنانچه امنیت بهره‌برداران قانونی تأمین شود، امکان اعمال کنترل‌های دقیق‌تر فراهم شده و در نتیجه، میزان آلایندگی نیز کاهش خواهد یافت.

وی از عزم جدی سازمان محیط زیست برای کنترل آلودگی معادن در سطح استان خبر داد.