
صریر: همزمان با ۱۵ اکتبر سال ۲۰۲۱ میلادی الهام علی اف، رئیس جمهوری آذربایجان، قانون جمهوری آذربایجان “در مورد روز استقلال” را تصویب کرد. طبق همین قانون ۲۸ می به عنوان روز استقلال اعلام شد.
به گزارش خبرنگار صریرنیوز در تبریز، همزمان با ۱۵ اکتبر سال ۲۰۲۱ میلادی الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان، قانون این کشور در مورد “روز استقلال” را تصویب کرد. طبق همین قانون ۲۸ می به عنوان روز استقلال اعلام شد.
تاریخ گواهی می دهد که حیدر علی اف؛ رهبر ملی جمهوری آذربایجان برای استقلال آذربایجان کارهای مهمی انجام داد. او اساس روند بازگشت به میراث تاریخی و فرهنگی و تبار ملی را پی ریزی کرد. به همت او آموزش کادر ملی آغاز شد. ظرفیت اقتصادی شکل گرفت. سالهای ۱۹۹۰-۱۹۹۳ که حیدر علی اف در جمهوری خودمختار نخجوان زندگی و فعالیت میکرد، دوره ای بود که اقدامات متعددی برای استقلال کشور انجام شد و تصمیمات تاریخی مهمی اتخاذ شد. پرچم سه رنگ جمهوری آذربایجان که به تصویب رسید، اولین بار در سال ۱۹۹۰، یک سال قبل از اعلام استقلالیت کشور، در مجلس عالی جمهوری خودمختار نخجوان به اهتزاز درآمد. رهبر ملی مردم جمهوری آذربایجان می گفت؛ ” هر چه کسب استقلال دشوارتر باشد، حفظ آن، ماندگار و جاودانه ساختن آن سخت تر از آن است.”
حیدر علی اف با بازگشت به قدرت سیاسی در ۱۵ ژوئن ۱۹۹۳ به درخواست مردم، آذربایجان را با نجات ملی متحد کرد. اما از سال ۲۰۰۳، الهام علی اف با موفقیت راه حیدر علی اف را ادامه داد و آذربایجان راه صلح، ثبات و توسعه را پیش گرفت.
در نتیجه همین نگرش؛ جمهوری آذربایجان در جریان جنگ ۴۴ روزه با نیروهای ارمنی توانست ضمن آزادی مناطق اشغال شده قرهباغ، تمامیت ارضی خود را احیا کند، که به اذعان بسیاری از کارشناسان بزرگترین دستاورد تاریخ استقلال جمهوری آذربایجان است.
همچنین نباید فراموش شود که در طول سالهای استقلال جمهوری آذربایجان، تولید ناخالص داخلی، میزان تولید محصولات کشاورزی و صنعتی افزایش چندین برابر پیدا کرده است. صدها هزار فرصت شغلی ایجاد شده و کار ساخت و ساز در مناطق تازه آزاد شده نیز رونق گرفته است. افزو بر این، توسعه مراکز علمی، آموزشی، فرهنگی، بهداشت و درمان، ورزشی، تولیدی و خدماتی طی سال های پس از استقلال سرعت یافته و زیرساخت های مدرن شهری شکل گرفته است.
به گواه تاریخ؛ در سال ۱۹۹۱ میلادی جمهوری اسلامی ایران از نخستین کشورهایی بوده که استقلال جمهوری آذربایجان را به رسمیت شناخته، روابط دیپلماتیک دو کشور در سال ۱۹۹۲ میلادی پیریزی شده و در سال ۱۹۹۳ با سفر رهبر ملی جمهوری آذربایجان؛ جناب حیدر علی اف به ایران؛ این روابط تحکیم یافته و پیشرفت کرده است. بعد از آزادسازی اراضی قره باغ نیز؛ رئیس جمهور آذربایجان که از پل تاریخی خدآفرین بازدید می کرد؛ مرز آذربایجان – ایران را مرز دوستی و برادری نام نهاد و بار دیگر تاکید کرد که، جمهوری آذربایجان به روابط حسنه میان دول و ملت که برپایه های مستحکم بنا نهاده شده است اهمیت بسزایی قائل است.
امروز آذربایجان بعنوان یکی از کشورهای توسعه یافته در منطقه و ایران به عنوان همسایه ای مهم برای این کشور؛ اهمیت رابطه دوستانه، نزدیک و برادرانه با یکدیگر را بیش از پیش می دانند و این امر مهم طی قرن ها با ارزش های تاریخی، فرهنگی و معنوی دو ملت به هم پیوند خورده است.
نظرات