رفتن به بالا
  • تعداد اخبار امروز : 0 خبر
  • شنبه ۸ مهر ۱۴۰۲
  • السبت ۱۵ ربيع أول ۱۴۴۵
  • 2023 Saturday 30 September

صریر: معاون وزیر خارجه آذربایجان گفت که کشورش به اسرائیل اجازه نمی دهد برای حمله به ایران، از خاک اذربایجان استفاده کند.

به گزارش سرویس بین الملل صریرنیوز، “فریز رزاییف”در مصاحبه با روزنامه اسرائیلی “معاریو” ادامه داد باکو از دخالت در نزاع دیگر کشورها خودداری می کند. او تاکید کرد به اسرائیل اجازه نمی دهیم از خاک ما برای حمله به ایران استفاده کند.

وی افزود: جمهوری اذربایجان از بی طرفی و خودداری از دخالت در نزاع دیگر کشورها محفاظت می کند.

معاون وزیر خارجه آذربایجان ادامه داد: ما تلاش می کنیم با ایران براساس احترام متبادل، روابط داشته باشیم. سرنوشت ما زندگی در کنار یکدیگر است.

مراسم افتتاح سفارت جمهوری آذربایجان در اسرائیل – فروردین ۱۴۰۲

در روزهای اخیر مقامات ارشد نظامی اسرائیل به احتمال گزینه نظامی در برابر برنامه هسته ای ایران اشاره کرده اند.

این سخنان معاون وزیر خارجه آذربایجان در زمانی مطرح می شود که روابط تهران – باکو به شدت تنش آلود است. جمهوری آذربایجان بعد از حمله مسلحانه به سفارتش در تهران آن را تعطیل و شماری از دیپلمات های ایرانی را از باکو اخراج کرد.

این مقام ارشد جمهوری اذربایجان توضیح داد باکو به سیاست خارجی اش افتخار می کند. اذربایجان به عنوان یک کشور سکولار، به شدت با دخالت افراط گرایی دینی در روابط بین المللی مخالف است.

رازاییف همچنین گفت که باکو در بازسازی روابط میان اسرائیل و ترکیه، مشارکت داشت. وی افزود: اسرائیل و ترکیه، هر یک به تنهایی دوست قدیمی اذربایجان هستند. هنگامی که اختلاف میان دو دوست ایجاد شد هر آنچه توانستیم برای کمک به ایجاد زبان مشترک و دست یابی به تفاهم انجام دادیم؛ تفاهمی که از ثبات و همکاری منطقه ای حمایت کند.

معاون وزیر خارجه اذربایجان در این هفته برای سفر رسمی به تل آویو شرکت کرد. هدف اعلامی از این سفر، شرکت در کنگره هرتسلیا بود. این کنگره با محوریت مسئله ایران و با حضور چهره های برجسته سیاسی – امنیتی از جمله فرمانده ارتش و رئیس شواری امنیت ملی اسرائیل برگزار شد.

هرتسی هلیفی فرمانده ارتش اسرائیل در این نشست گفت اسرائیل قدرت حمله به ایران را دارد. او همچنین هشدار داد اتفاقات منفی در افق آینده دیده می شود که می تواند منجر به مهار نظامی ایران شود.

در واکنش به این موضوع، سخنگوی ارتش اسرائیل گفت این سخنان فرمانده ارتش، به معنی وجود برنامه یا قصد حمله نظامی به ایران نیست.

دیدار وزیر خارجه جمهوری آذربایجان (جیحون بایراموف) با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل – دفتر نخست وزیری اسرائیل

شهر قدس (بیت المقدس / اورشلیم) – فروردین ۱۴۰۲

 

جمهوری آذربایجان یکی از ۴ همسایه زمینی ایران است که با اسرائیل روابط رسمی و دیپلماتیک دارد. به تازگی روابط باکو – تل آویو شاهد گسترش بود و برای اولین بار جمهوری اذربایجان، در تل آویو سفارت افتتاح کرد این در حالی است که سه دهه قبل، سفارت اسرائیل در باکو  مستقر بود.

دو طرف همچنین دارای روابط نظامی – امنیتی گسترده ای هستند.
جمهوری آذربایجان متهم به همکاری با اسرائیل علیه ایران است اما مقامات باکو این اتهام را رد می کنند.

رسانه های غربی و اسرائیلی همچنین از انتقال گسترده سلاح از اسرائیل به جمهوری آذربایجان خبر می دهد. اسرائیل در جنگ قره باغ هم از جمهوری آذربایجان حمایت کرد. پهپادهای ساخت اسرائیلی، یکی از تسلیحات اصلی مورد استفاده جمهوری آذربایجان در جنگ با ارمنستان بود.
برنامه سفر مقامات اسرائیلی به امریکا برای گفتگو درباره ایران

مشاور امنیت ملی امریکا قصد دارد در هفته آینده با سفر به واشنگتن،با مقامات امریکایی درباره ایران گفتگو کند.

سایت خبری امریکایی اکسیوس به نقل از مقامات امریکایی و اسرائیلی نوشت هیاتی شامل مشاور امنیت ملی اسرائیلی (تساحی هنگبی) و وزیر امور استراتژیک اسرائیل (رون دیرمر) با سفر به امریکا درباره موضوع هسته ای ایران گفتگو کنند. روابط اسرائیل – سعودی هم دیگر موضوع این سفر است.

همزمان سخنگوی وزارت خارجه امریکا (سامویل وربرگ) در مصاحبه با الجزیره گفت امریکا همچنان به راه حل دیپلماتیک برای پرونده هسته ای ایران ایمان دارد.

قبل از این هم سایت اکسیوس نوشته بود مقامات امریکایی به طرف اسرائیلی پیشنهاد کرده بودند دوطرف وارد برنامه ریزی مشترک نظامی درباره ایران شوند اما تل آویو به این پیشنهاد با دیده شک و تردید می نگرد.

اخبار مرتبط

نظرات

یادداشت ویژه

روضه رضوان با نفس گرم «فخرالذاکرین» مکتب مرثیه تبریزی

به گزارش صریرنیوز: فرشید باغشمال: با درگذشت «مرحوم حاج‌فیروز زیرک‌کار»، آخرین بازمانده «مکتب مرثیه تبریز» از میان‌مان رفت و سینه‌ای از معارف ارادت‌ورزی به آستان قدسی اهل‌بیت علیهم‌السلام را با خود به سرای جاوید برد. ۱۹ مرداد ۱۳۹۹، روزی که «مرحوم حاج فیروز زیرک‌کار» معروف به «فخرالذاکرین» پیر عارف‌مسلک آستان مقدس آل‌الله رخت از دنیا بست و  در مقبره معروف به «حمال تبریزی» آرام گرفت. سال ۱۳۹۹ همین موقع‌ها بود که نهادهای فرهنگی و بی‌فرهنگی! مسابقه بَنِرزنی برای تسلیت آن بزرگوار گذاشته بودند. با فروکش آن موج‌سواری‌های دل‌آزار، یاد و نام مرحوم زیرک‌کار به فراموشی سپرده شد. به بهانه همین خاموشی و فراموشی در سومین در ماه محرم، یادی می‌کنیم از شعر، شخصیت والا و سبک و سیاق زندگی مردی که اسوه نوحه و مدیحه معاصر در تبریز و آذربایجان و ایران‌مان است.  با درگذشت «مرحوم حاج‌فیروز زیرک‌کار»، آخرین بازمانده «مکتب مرثیه تبریز» از میان‌مان رفت و سینه‌ای از معارف ارادت‌ورزی به آستان قدسی اهل‌بیت علیهم‌السلام را با خود به سرای جاوید برد. مرحوم حاج‌فیروز زیرک‌کار سال ۱۳۱۵ در محله دوه‌چی تبریز چشم به جهان گشود. او تا نوجوانی در یک خانه قدیمی در محله دیک‌باشی تبریز،  سَرِ دار قالی کار می‌کرد و سرگرم معاش روزانه خانواده بود. تا سیزده چهارده سالگی مجالی برای درس‌خواندن نیافت و حتی از سواد خواندن و نوشتن هم بی‌بهره بود. به شوق نوحه‌خوانی؛  از «دار قالی» تا «مدرسه شبانه» در عاشورای یکی از همین سال‌ها، دسته‌ای از محله می‌گذرَد. نوجوانی هم‌سن‌ و سال فیروز تکه‌کاغذی به دست گرفته و نوحه می‌خوانَد. کوی و برزن های‌های به گریه می‌افتد. فیروز 13 ساله بی‌اختیار دست از دار قالی می‌کِشد و دل به شعر جانسوز آن نوجوان می‌بازد. از سویی رشک کودکانه و از دیگر سو شوق نوحه‌خوانی در جانش زبانه می‌کشد: «خوش‌به حالش، چه خوب می‌خواند! چه می‌شد من هم می‌توانستم مثل او نوحه بخوانم!» (1) آن شب تا صبح، پنهانی اشک می‌ریزد و با حسرتِ درس و مشق، به خواب می‌رود. صبح فردا با اراده‌ای که حسرت دیروز در جانش دمیده راهی «مدرسه ناجیان» می‌شود. در عرض ۲ سال درس شبانه، کلاس ششم را تمام می‌کند و در پایان سال دوم، تصدیق کلاس ششم را می‌گیرد. از همین سال‌ها وارد هیات‌های تبریز می‌شود. «یک دفعه دیدم، کل اشعار نیّر را حفظ شده‌ام»! حالا او جوان 18 ساله‌ای است که نه تنها می‌تواند نوحه بخواند بلکه «حفظ نوحه» یکی از دلبستگی‌های هر روزه اوست. در این سال‌ها «کنزالحسین» سیدرضا حسینی معروف به «سعدی زمان» وِرد روزهای بیقراری اوست و سرانجام آن اتفاقی که قرار است شعله در جان نوحه‌خوان جوان بکشد، می‌افتد. آشنایی با شیخ ذاکران، «حاج حسن جهازچی» در یکی از هیات‌های محله امیرخیز او را جدی‌تر به وادی نوحه ترکی و عربی و فارسی می‌رساند. خود حاج‌ فیروز این آشنایی را چنین توصیف می‌کند: دیدم که واقعا حاج‌حسن جهازچی یک مقوله دیگری است. از روی کتاب نمی‌خوانَد. از حفظ می‌خواند و مثل دریا موج می‌زند. از یک نفر که کنارم نشسته‌بود، پرسیدم حاج‌حسن این شعرها را از کجا می‌خواند؟ گفت نَیـّـر داری؟ (2) ...

آخرین خبرها