- شنبه 10 دی 1401 - 13:57
- کد خبر : 18884
- اجتماعی » اخبار برگزیده » خبر دوم

صریر: هراتی گفت: هر کیلو زباله که در خانه های شهروندان تبریزی تولید می شود؛ از مرحله جمع آوری تا دفن ۵۱۰ تومان هزینه برای شهرداری دارد.
به گزارش خبرنگار صریرنیوز در تبریز، «حبیبه هراتی» مدیرعامل سازمان مدیریت پسماندهای شهری شهرداری تبریز امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه مدیریت پسماند شهر تبریز یکی از پرچالش ترین امور در شهرداری تبریز است، اظهار داشت: این امر با سلامت شهروندان و پاکیزگی شهر ارتباط مستقیم دارد.
وی با بیان اینکه اولویت سازمان مدیریت پسماندهای شهری تشویق حداکثری شهروندان برای اجتناب از تولید پسماند و حرکت به سمت تفکیک زباله است، خاطرنشان کرد: برای تفکیک پسماند خشک با همکاری سه استارتاپ استانی، تحویل زباله از درب منازل صورت خواهد گرفت که در نهایت عایدی آن به انتخاب خود شهروندان می تواند بصورت شارژ کیف پول یا صرف در امور خیریه و یا پرداخت عوارض شهری باشد.
هراتی با بیان اینکه به همت یکی از شرکت های دانشبنیان به دنبال تولید غذای دام از طریق پسماند شهری هستیم، گفت: شرکت دانش بنیان نانوپیشگامان سهند در این زمینه با سازمان مدیریت پسماندهای شهری شهرداری تبریز وارد توافق شده است و اگر بتوانیم در این خصوص موفق عمل کنیم، از واردات نهاده های خوراک دام خودداری و همچنین حفظ محیط زیست اثرگذار خواهیم بود.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماندهای شهری با بیان اینکه پسماندهای خطرناک دارویی و شیشه ای قرار است در باکس های قرمز رنگ تفکیک و جمع آوری شوند؛ افزود: هر کیلو زباله که در خانه های شهروندان تبریزی تولید می شود؛ از مرحله جمع آوری تا دفن ۵۱۰ تومان هزینه برای شهرداری دارد.
وی با بیان اینکه روزانه حدود هزار تن پسماند شهر تبریز، جمع آوری و دفن می شود، گفت: در راستای جلب مشارکت های مردمی؛ به زودی نام نویسی از همیاران پاکی و چالش پسماند در سایت این سازمان آغاز شده و کارت همیار به شهروندان علاقه مند صادر خواهد شد.
هراتی با اشاره به اینکه زباله ۲۳ حوزه شهر تبریز توسط ۱۸ پیمانکار جمع آوری می شود، خاطرنشان کرد: یکی از شرکت های طرف قرارداد شهرداری سال ها پیش قرار بود کارخانه کمپوست زباله راه اندازی کند که امروز تنها با ۲۰ درصد ظرفیت اسمی کار می کند و البته کمپوست مناسبی نیز تحویل نمی دهد که قرار است پس از تحویل این کارخانه به شهرداری؛ سیستم آن بهسازی و با تمام ظرفیت کار کند.
وی در خصوص پسماند های عمرانی و ساختمانی نیز گفت: هنگام صدور پروانه دو برابر هزینه دفن نخاله از صاحب ملک اخذ می شود، بدین صورت که اگر هنگام پایان کار کدهای تخلیه نخاله را در محل های مجاز ارایه کند، یک برابر هزینه اخذ شده از سوی شهرداری استرداد می شود وگرنه به عنوان جریمه مصادره می شود.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماندهای شهری با اشاره به اینکه دو نخاله گاه در شهر تبریز وجود دارد که مکان سوم در مرحله تحویل است، تصریح کرد: پسماندهای بیمارستانی و عفونی از سوی دانشگاه علومپزشکی مدیریت می شود که پس از تحویل به شهرداری با شرایط ویژه و در اماکن خاص دفن می شوند. پسماندهای عفونی کلینیک ها و آزمایشگاه های خصوصی نیز از سوی سه پیمانکار دانشگاه علومپزشکی جمع آوری و در نهایت تحویل شهرداری می شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه مدیریت سگ های بلاصاحب در شهر بسیار پیچیده است، گفت: به دلیل مالکیت و غذارسانی غیرمسؤولانه از سوی تعدادی شهروند؛ متأسفانه این روزها شاهد انفجار جمعیت این حیوان هستیم؛ که اگر با این این مسأله مقابله اصولی و منطقی نشود؛ منجر به بروز و گسترش بیماری حاری در میان شهروندان نیز خواهد شد.
هراتی با تأکید بر اینکه نه حذف فیزیکی سگ ها و نه رهاسازی؛ اقدام درستی نیست، گفت: طی جلساتی که در فرمانداری داشتیم، مقرر شد سگ های ولگرد از سوی شهرداری بصورت زنده جمعآوری، سپس واکسن زده شده، بعد انگل تراپی و در نهایت عقیم سازی و رهاسازی شوند.
نظرات