رفتن به بالا
  • تعداد اخبار امروز : 0 خبر
  • شنبه ۸ مهر ۱۴۰۲
  • السبت ۱۵ ربيع أول ۱۴۴۵
  • 2023 Saturday 30 September

صریر: گاهی اوقات ممکن است با رخ دادن یک اتفاق بد، نسبت به هر چیزی احساس گله و شکایت داشته باشیم که این احساس به مرور زمان برای همیشه قابل ترک می باشد.

به گزارش صریرنیوز در تبریز، همه افراد در زندگی خود خطا و اشتباهاتی را انجام می‌دهند. انسان‌های موفق از اشتباهات خود درس می‌گیرند و هرگز با فکر کردن بیش از حد به اشتباهات و گله و شکایت از خود مسیر موفقیت را ناهموار نمی‌سازند. گذشته هرگز قابل تغییر نیست و نگرانی از آینده و شکایت از زندگی بیهوده است پس بهتر است در زمان حال زندگی کنید وخود را با شرایط کنونی وفق دهید. قضاوت و کنترل امور را کنار بگذارید و با انجام روش‌هایی که در این بخش آورده‌ایم انتقاد بیمورد از خود را متوقف کنید و انتقاد سازنده داشته باشید.

نگرش مثبت داشته باشید

طرز تفکر خود را تغییر دهید. اگرچه گفتن این کار بسیار راحت‌تر از انجام آن است اما با اندکی تلاش می‌توان به آن دست یافت پس یک تغییر مثبت در مورد چگونگی درک مشکلات درخود ایجاد کنید. به عنوان مثال اگر در رابطه با تربیت فرزند و شغل استرس دارید باید بپذیرید که زندگی با همه اینها همراه است و هیچ کس و هیچ موقعیتی “کامل” نیست پس شرایط را آنطور که هست بپذیرید و به جلو حرکت کنید.

سازگار باشید

نکته‌ای که در زندگی وجود دارد و باید به آن توجه داشت این است که هیچ چیز ثابت باقی نمی‌ماند و تغییر خود به خود صورت نمی‌گیرد. برخی از رویدادهای زندگی به طور قابل توجهی غم انگیز است پس طبیعی است که زمانی را به ناراحتی از وضعیت خود سپری کنید اما نباید تمام زمان خود را صرف فکر کردن به مشکلات کنید. پذیرش یک موقعیت به شما در سازگاری با تغییرات زندگی کمک می‌کند پس به موارد مثبت در یک موقعیت حتی کوچک بیاندیشید و به جای یک مانع غیرقابل دفاع، دنبال یک فرصت باشید.

چطور دست از گله و شکایت بردارم؟

هوشیارتر باشید

گذشته هرگز قابل تغییر نیست و نگرانی از آینده و شکایت از زندگی بیهوده است پس بهتر است در زمان حال زندگی کنید وخود را با شرایط کنونی وفق دهید. افکار منفی را شناسایی و تغییر مثبت را جایگزین آنها کنید. به همه چیزهایی فکر کنید که می‌توانند در یک روز جدید روی دهد. گرچه ممکن است کلیشه‌ای به نظر برسد اما یاد بگیرید که همه آنچه زندگی ارائه می‌دهد خوب و بد را با کمال مهربانی بپذیرید، حتی شرایط بد تغییر خواهند کرد و نگرش‌های آگاهانه‌تری مانند صبر را به شما می‌آموزند.

قاطع باشید

ترک یک عادت بد مانند شکایت، به معنای پایین آوردن شخصیت خود نیست. ابراز وجود روشی است که به دیگران می‌گوید نیازهای شما چیست و چگونه می‌توان آنها را برآورده کرد. اعتماد به نفس را از طریق زبان بدن به راحتی منتقل کنید. صاف بایستید، محکم دست بدهید و همیشه به چشم افراد نگاه و صریح و روشن صحبت کنید، افراد باید حرف شما را درک کنند. از همزبانی، با افرادی که ممکن است به بحث‌های ناجور و غیرمولد منجر شود، خودداری کنید پس باید محکم باشید و آنچه را که می‌خواهید به وضوح بیان کنید.

کمتر قضاوت کنید

این مورد شامل حال خودتان هم می‌شود. همه اشتباه می‌کنند و انتقاد از آنها منجر به گله می‌شود پس بهتر است قضاوت و کنترل امور را کنار بگذارید. کنترل هر موقعیتی به سادگی غیرممکن و گاهی اوقات بهتر است استرس را کاهش داده و به راحتی با انجام آن عواقب را تغییر دهید. نقاط قوت خود را برای بالا بردن اعتماد به نفس ذکر و در یک روز بهتر نقاط ضعف خود را لیست کرده و آنها را نادیده بگیرید و از خود و دیگران تعریف کنید.

مسئولیت پذیر باشید

اشتباهات خود را بپذیرید چرا که این اقدام اولین قدم برای مسئولیت پذیری، احترام به خود است پس باید شروع به تفکر و تصمیم گیری کنید. افرادی را در زندگی خود حفظ کنید که به شما احترام می‌گذارند و از موفقیت شما خوشحال می‌شوند. منتقدان را کنار بگذارید تا در جایی دیگر شکایات خود را بیان کنند و از طریق جلب افرادی که به شما احترام می‌گذارند به طور طبیعی احترام بخود و اطرافیانتان باز گردانید.

چطور دست از گله و شکایت بردارم؟

رو به جلو حرکت کنید

اجازه ندهید موانع زندگی شما را از حرکت به جلو باز دارد. مطمئناً افراد و موقعیت‌هایی وجود دارند که شما را آزار می‌دهند اما نباید بهانه‌ای برای منفی نگری باشد. به یاد داشته باشید هر موقعیتی خواهد گذشت و مشکلات نمی‌توانند برای همیشه دوام داشته باشند. بیشتر مشکلات موقتی و زودگذر هستند و درک این موضوع کلید حرکت به جلو است بنابراین خودرا باور و سپس افکار منفی را رها کنید.

هر چند وقت یک بار خود را تخلیه کنید

نادیده گرفتن مداوم افکار منفی می‌تواند موجب افزایش آنها شود. اگر واقعاً شرایط و دوران سختی را سپری می‌کنید، احساسات خود را با یک دوست نزدیک یا یکی از اعضای خانواده به اشتراک بگذارید یا به یک مشاور مراجعه کنید.

یوگا را امتحان کنید

یوگا راهی عالی برای ورزش، آرامش و افزایش هوشیاری است که بر تنفس، حرکات و مدیتیشن تاثیر می‌گذارد و به شما کمک می‌کند ذهن و بدن خود را کنترل کنید. ذهن ما اغلب در یک میلیون جهت کار می‌کند که با انجام این تمرینات می‌توان آرامش و افکار مثبت داشته باشید.

چطور دست از گله و شکایت بردارم؟

سپاسگذار باشید

لیستی از چیزهایی که به خاطر آنها سپاسگزار هستید، تهیه کنید. اندکی صبر و به همه چیزهای بزرگ و افراد شگفت انگیز زندگی خود فکر کنید و لیستی از همه آنها تهیه و از خداوند به خاطر داشتن همه آنها سپاسگزاری کنید.

تغییری باشید که می‌خواهید در جهان مشاهده کنید

بار دیگر که در کنار دوستان، خانواده یا همکاران و دریک موقعیت گله هستید موضوع بحث را تغییر داده و جوری صحبت کنید تا گله و شکایات متوقف شوند.

آنچه را که شما را خوشحال می‌کند بیابید

این لیست می‌تواند پر از سرگرمی‌هایی باشد که از آنها لذت می‌برید اما برخی اوقات به درون نگری عمیق‌تری نیاز دارید. آیا مدام از شغل خود شکایت دارید؟ شاید وقت آن رسیده است که تصمیم جدی برای تغییر شغل بگیرید. کشف کنید که بزرگترین گله‌های شما از چیست و ببینید آیا می‌توانید شرایط را برای خوشحال زیستن تغییر دهید.

چطور دست از گله و شکایت بردارم؟

مراقب خود باشید

به گزارش وب گاه نمناک، استرس و سبک زندگی امروزه اغلب می‌تواند زندگی ما را تحت تاثیر قرار دهد و روحیه هرکسی را از بین ببرد. بنابراین برای خودتان وقت بگذارید. تماشای فیلمی که دوست دارید، حمام گرم، رفتن به کلاس ورزش، مانیکور یا انجام هر کاری که باعث آرامش و انرژی تان می‌شود را حتما در برنامه روزانه خود بگنجانید چرا که می‌تواند شما را در یک ذهنیت جدید قرار دهد.

اخبار مرتبط

نظرات

یادداشت ویژه

روضه رضوان با نفس گرم «فخرالذاکرین» مکتب مرثیه تبریزی

به گزارش صریرنیوز: فرشید باغشمال: با درگذشت «مرحوم حاج‌فیروز زیرک‌کار»، آخرین بازمانده «مکتب مرثیه تبریز» از میان‌مان رفت و سینه‌ای از معارف ارادت‌ورزی به آستان قدسی اهل‌بیت علیهم‌السلام را با خود به سرای جاوید برد. ۱۹ مرداد ۱۳۹۹، روزی که «مرحوم حاج فیروز زیرک‌کار» معروف به «فخرالذاکرین» پیر عارف‌مسلک آستان مقدس آل‌الله رخت از دنیا بست و  در مقبره معروف به «حمال تبریزی» آرام گرفت. سال ۱۳۹۹ همین موقع‌ها بود که نهادهای فرهنگی و بی‌فرهنگی! مسابقه بَنِرزنی برای تسلیت آن بزرگوار گذاشته بودند. با فروکش آن موج‌سواری‌های دل‌آزار، یاد و نام مرحوم زیرک‌کار به فراموشی سپرده شد. به بهانه همین خاموشی و فراموشی در سومین در ماه محرم، یادی می‌کنیم از شعر، شخصیت والا و سبک و سیاق زندگی مردی که اسوه نوحه و مدیحه معاصر در تبریز و آذربایجان و ایران‌مان است.  با درگذشت «مرحوم حاج‌فیروز زیرک‌کار»، آخرین بازمانده «مکتب مرثیه تبریز» از میان‌مان رفت و سینه‌ای از معارف ارادت‌ورزی به آستان قدسی اهل‌بیت علیهم‌السلام را با خود به سرای جاوید برد. مرحوم حاج‌فیروز زیرک‌کار سال ۱۳۱۵ در محله دوه‌چی تبریز چشم به جهان گشود. او تا نوجوانی در یک خانه قدیمی در محله دیک‌باشی تبریز،  سَرِ دار قالی کار می‌کرد و سرگرم معاش روزانه خانواده بود. تا سیزده چهارده سالگی مجالی برای درس‌خواندن نیافت و حتی از سواد خواندن و نوشتن هم بی‌بهره بود. به شوق نوحه‌خوانی؛  از «دار قالی» تا «مدرسه شبانه» در عاشورای یکی از همین سال‌ها، دسته‌ای از محله می‌گذرَد. نوجوانی هم‌سن‌ و سال فیروز تکه‌کاغذی به دست گرفته و نوحه می‌خوانَد. کوی و برزن های‌های به گریه می‌افتد. فیروز 13 ساله بی‌اختیار دست از دار قالی می‌کِشد و دل به شعر جانسوز آن نوجوان می‌بازد. از سویی رشک کودکانه و از دیگر سو شوق نوحه‌خوانی در جانش زبانه می‌کشد: «خوش‌به حالش، چه خوب می‌خواند! چه می‌شد من هم می‌توانستم مثل او نوحه بخوانم!» (1) آن شب تا صبح، پنهانی اشک می‌ریزد و با حسرتِ درس و مشق، به خواب می‌رود. صبح فردا با اراده‌ای که حسرت دیروز در جانش دمیده راهی «مدرسه ناجیان» می‌شود. در عرض ۲ سال درس شبانه، کلاس ششم را تمام می‌کند و در پایان سال دوم، تصدیق کلاس ششم را می‌گیرد. از همین سال‌ها وارد هیات‌های تبریز می‌شود. «یک دفعه دیدم، کل اشعار نیّر را حفظ شده‌ام»! حالا او جوان 18 ساله‌ای است که نه تنها می‌تواند نوحه بخواند بلکه «حفظ نوحه» یکی از دلبستگی‌های هر روزه اوست. در این سال‌ها «کنزالحسین» سیدرضا حسینی معروف به «سعدی زمان» وِرد روزهای بیقراری اوست و سرانجام آن اتفاقی که قرار است شعله در جان نوحه‌خوان جوان بکشد، می‌افتد. آشنایی با شیخ ذاکران، «حاج حسن جهازچی» در یکی از هیات‌های محله امیرخیز او را جدی‌تر به وادی نوحه ترکی و عربی و فارسی می‌رساند. خود حاج‌ فیروز این آشنایی را چنین توصیف می‌کند: دیدم که واقعا حاج‌حسن جهازچی یک مقوله دیگری است. از روی کتاب نمی‌خوانَد. از حفظ می‌خواند و مثل دریا موج می‌زند. از یک نفر که کنارم نشسته‌بود، پرسیدم حاج‌حسن این شعرها را از کجا می‌خواند؟ گفت نَیـّـر داری؟ (2) ...

آخرین خبرها