رفتن به بالا
  • تعداد اخبار امروز : 0 خبر
  • سه شنبه ۷ آذر ۱۴۰۲
  • الثلاثاء ۱۵ جماد أول ۱۴۴۵
  • 2023 Tuesday 28 November

صریر: ماه‌های باقیمانده سال برای اتاق تبریز همانند خردادماه ۱۴۰۱ خواهد بود، همانند خرداد پر رویداد اتاق، اما کیفی‌تر.

به گزارش صریرنیوز از تبریز، اتاق بازرگانی تبریز ۱۱۲ ساله است. یعنی چرخ این نهاد بیش از یک قرن است که می‌چرخد. نام‌ها آمده‌اند و رفته‌اند ولیکن چراغش تابنده است. این یک معنای ساده دارد جایگاه‌ها رفتنی هستند اما اتاق نه. نام نیک تنها چیزی است که باقی می‌ماند.
لذا انچه مهم است ردپایی است که می‌توانیم در این دوره محدود به‌ جای بگذاریم. لذا در این مدت مهمترین هدف خود که همانا داشتن «اتاقی برای همه» خواهد بود را دنبال خواهیم کرد و در همین راستا شفافیت حداکثری اقتضا می‌کند گزارشی از آنچه در پارلمان بخش خصوصی استان در حال روی دادن است و در آینده روی خواهد داد را با جامعه اقتصادی استان در میان بگذاریم:

ماه‌های باقیمانده سال برای اتاق تبریز همانند خردادماه ۱۴۰۱ خواهد بود، همانند خرداد پر رویداد اتاق، اما کیفی‌تر.
اتفاقات این ماه را در چند بخش تقسیم بندی می‌کنیم:

۱) تمرکز بر جلسات مداوم، با هدفگذاری مشخصِ کارشناسی با مسئولین سه قوه در استان. اقتصاد کشور حال خوبی ندارد، قوانین خلق‌الساعه تبدیل به چیزی بالاتر از معضل شده، تامین سرمایه در گردش، مدیریت مصرف انرژی و مشکلات زیرساختی و…. باعث شد با دعوت از رئیس محترم بانک مرکزی و وزیر محترم صمت مشکلات بخش خصوصی را پیگیر باشیم. تامین سرمایه در گردش ۴۰ همتی(۴۰ هزار میلیارد) علاوه بر بودجه استانی، استقلال مس سونگون جهت سوق گردش مالی این مجموعه به استان و افزایش سهم سپرده و اعتبارات استان، حل مشکل تامین انرژی در کوتاه مدت از طریق تفاهم دوجانبه نیروگاه‌های تولید برق کم‌مقیاس با واحدهای پرمصرف و پیگیری مشکلات سرمایه‌گذاری این نیروگاهها، پیگیری معضلات حاصل از قانون جدید قاچاق کالا و ارز، پیگیری پروژه خروج خط ریلی جلفا از بن‌بست، کمک به کاهش تبعات حاصل از جراحی اقتصادی دولت، پیگیری از مراجع ذی‌ربط در بحث ناعدالتی در توزیع انرژی گاز در استان، مسئولیت اجتماعی در قبال دریاچه ارومیه، راه‌اندازی کمیته تدوین سند تحول صنعت-هنر فرش دستباف، راه‌اندازی کمیته تدوین راهبرد کنسرسیوم‌های صادراتی مطابق با مدلunido و فرصت‌ها و تهدیدهای ان، کمک‌های راهبردی در راه‌اندازی معادن راکد با پیوست زیست‌محیطی و…

۲) با توجه به کاهش پاندمی کرونا، اتاق بازرگانی تبریز یکی دیگر از اهداف خود، یعنی کمک به توسعه صادرات غیرنفتی استان را به شکل جدی‌تر در قالب هیئت‌های تجاری، نمایشگاهی و گفت‌گوهای B2B از تیرماه تا آذرماه در حال پیگیری و برنامه‌ریزی است. فارغ از شعارهای معمول و غیر اجرایی در شرایط فعلی برنامه‌ریزی برای کشورهای آذربایجان، ارمنستان، ترکمنستان، قزاقستان، عراق و پاکستان سوریه، اوکراین و روسیه و گرجستان در حال انجام است.
خردادماه سالجاری نیز با سفرای ایتالیا، اتریش و استرالیا در محل اتاق دیدارهای رسمی انجام شد و نسبت به اقداماتِ قابل اجرا، پیگیریها در حال انجام است.

۳) در عرصه صدور کارت عضویت و بازرگانی، با توجه به نص قانون و اجازه‌ی تایید شاخص‌های اهلیت به اتاق بازرگانی، همانطوریکه مستحضرید تقریبا کلیت مراحل از طریق سامانه وزارت صمت و اتاق ایران انجام و صرفاً مرحله پیش از صدور در اتاق تبریز انجام شده است. میانگین صدور، تمدید کارت عضویت و بازرگانی ماهانه، طی یکسال گذشته که بنده رصد کردم ثابت بوده و علیرغم ناخوشایندی بعضی افراد متقاضی سخت‌گیری جدی در تایید اهلیت توسط مدیریت اتاق انجام می‌شود‌، هر چند بعضا فضاسازی‌هایی در این ارتباط انجام می‌شود هیچ‌گونه سهل‌گیری از سمت اتاق انجام نشده و به نظر بنده این سیاست به پیشگیری هرچه بیشتر تعلیق و تخلف کارت منجر خواهد شد. در ارتباط با کارت‌های صادره در سالجاری هم عزیزان می‌دانند که کارت‌های صادره اجازه شرکت در انتخابات سالجاری را ندارند.

۴) شورای گفت‌وگوی بخش خصوصی و دولت استانی، به عنوان یک بال و کمیسیون‌های مشورتی و تشکل‌ها به عنوان بال دیگر طی خردادماه به شکل جدی‌تری کنار یکدیگر قرار گرفتند. خروجی مباحث کمیسیون‌ها و تشکل‌ها طی این ماه در جلسه شورای گفت‌وگوی تیرماه خود را نشان خواهند. از همکاری استاندار محترم و علی‌الخصوص تیم اقتصادی استانداری با مدیریت جناب اقای دکتر کلامی که مجدانه پیگیر و همراه هستند سپاسگزاریم. در این حوزه پیگیری در اجرای مصوبات در دبیرخانه مستقر در اتاق از گرفتن مصوبه مهم‌تر خواهد بود.

۵) اتاق محل گردش آزاد اطلاعات اقتصادی است. اتاق خانه‌ی همه‌ی اصحاب رسانه است، حتی آنهایی که چشم دیدنمان را ندارند. این‌را اصحاب محترم رسانه خود بهتر می‌دانند نگاه تیم اجرایی اتاق نگاه خط‌کشی شده نخواهد بود. تحمل نقد، اصلی صفر و یکی است و به مفهوم ساده «یا هست و یا نیست»، سعی ما حرکت در مسیر تحمل نقد خواهد بود. کیفیت تولید محتوا از تیرماه قطعاً رشد خواهد کرد.

۶) فضای اقتصادی استان طی هشت سال گذشته به شدت دوقطبی شد، افرادی مثل بنده هم با اشتباهات خود بر طبل آن کوبیدند، خود بنده چهارسال پیش به اشتباه بودن این مسیر پی بردم و پایان خوشی را برای این فضا متصور نبودم. در مدت حضور ۱۵ ماهه در اتاق به سهم خود تلاش کردم هم‌افزایی را بتوانیم بیش از پیش کنیم. با روندی که در اتاق شکل گرفته، هر چند کار سختی در پیش داریم ولیکن خیلی خیلی به اصلاح این روند امیدواریم، اقدامات مشترک تشکل‌های اقتصادی استان طی یک ماه اخیر نویدبخش اقدامات هم‌افزاست. کشتی که در ان نشستیم را سوراخ نخواهیم کرد چرا که تبعات ان دامن پارلمان بخش خصوصی را خواهد گرفت.

نکته پایانی اینکه ما هیزم آتش اختلافات نخواهیم بود، به فضاسازی‌ها بی‌توجه خواهیم بود، مخالفین به ما انرژی بیشتری برای کار می‌دهند،دست آنها را هم می‌بوسیم. آنچه ما از آن ضربه می‌بینیم عدم اتحاد است‌. کادر زحمتکش اجرایی اتاق هم با انرژی خوب خود در کمک به این فضا نقش مهم خود را داشته و دارند.

یادی هم می‌کنیم از تمام عزیزان اجرایی که در اتاق پیش از ما زحمت کشیدند:
آقایان سائلی، برجسته‌باف، فرویزی، فلاح، شکوهی و قهرمانی
و مرحوم نوبری عزیز که سالها در اتاق بازرگانی تبریز زحمت کشیدند.

جعفر محرم‌پور
دبیر اتاق بازرگانی تبریز

اخبار مرتبط

نظرات

یادداشت ویژه

چرا باید کتاب بخوانیم؟

به گزارش صریرنیوز در تبریز، کتاب، همان یار مهربان که همه ما از کودکی با آن آشنا هستیم این روزها تا حد زیادی از زندگی هایمان دور شده است. با گسترش علم و تکنولوژی و باز شدن پای شبکه های اجتماعی به زندگی ما، کتاب و کتابخوانی این روز ها به دست فراموشی سپرده شدند و متاسفانه آمار مطالعه در کشور ما به طرز وحشتناکی کاهش یافته است. اما هنوز هم می توان در این مورد کاری کرد. اولین قدم این است که از خودمان بپرسیم چرا باید کتاب بخوانیم؟ یا فواید کتاب و کتابخوانی برای ما چیست؟ پاسخ دادن به همین سوال ها تا حد بسیار زیادی به ما کمک خواهد کرد که به یک فرد کتابخوان تبدیل شویم که نمی تواند کتاب را از زندگی اش کنار بگذارد. بسیاری از ما کتاب خواندن را تنها به درس و مدرسه و دانشگاه محدود می کنیم، در حالی که کتاب خوانی می تواند یک تفریح خوب و لذت بخش برای کسانی باشد که نمی دانند اوقات فراغت خود را چگونه بگذرانند. خوشبختانه در کشور ما ۲۴ آبان ماه به عنوان روز کتاب و کتابخوانی نامگذاری شده است. در هفته کتاب و کتابخوانی، جشن ها و سخنرانی های متعددی در نقاط مختلف در مورد اهمیت و جایگاه کتاب برگزار می شود. برای اینکه بهتر درک کنیم چرا کتاب و کتابخوانی تا این حد مهم است؛ در ادامه این موضوع را از جنبه های مختلف بررسی خواهیم کرد. کتاب خوانی در درجه اول بر روی افراد و در مرحله بعد بر روی جامعه تاثیر می گذارد و موجب پیشرفت یا پسرفت یک اجتماع خواهد شد. پس اگر میخواهید بدانید چرا باید کتاب بخوانیم؟ این ماله را تا انتها مطالعه کنید. فواید فردی کتاب و کتابخوانی همانطور که گفتیم کتاب خواندن می تواند از جنبه های مختلفی زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد؛ اما شاید مهمترین آنها زندگی شخصی و فردی شما باشد. باهم برخی از مهمترین آنها را بررسی خواهیم کرد. ۱- کتابخوانی تمرکز شما را افزایش می دهد بررسی ها نشان می دهد افرادی که به کتاب خواندن علاقه دارند و هرروز بخشی از وقت خود را صرف مطالعه کردن می کنند، تمرکز و دقت بیشتری دارند. یکی از دلایلی که کتاب خوانی موجب افزایش تمرکز و دقت در افراد می شود این است که هنگام مطالعه شما نمی توانید کار دیگری را انجام دهدی، چرا که اگر چنین کاری کنید از متنی که مطالعه می کنید چیزی نخواهید فهمید. این کار تمرکز بیشتری از شما می طلبد و در دراز مدت سبب می شود که تمرکز شما افزایش یابد. البته افزایش تمرکز یکسری تکنیک ها و تمرین های ویژه هم دارد که ما همه آن ها را یکجا جمع کردیم. هم اکنون برای این آموزش فوق العاده تخفیف ۸۴% گذاشتیم تا همه بتوانند با استفاده از آن تمرکزشان را بهبود دهند. ۲- کتابخوانی به شما تفکر نقاد را می آموزد یکی از بزرگترین نکات منفی که متاسفانه در بسیاری از مردم یافت می شود، ...

آخرین خبرها