مردان حقوقی فوتبال ایران چه تحصیلاتی دارند؟ / نصیرزاده بدون تحصیلات حقوقی!

صریر:با محروم شدن تیم های فوتبال ایران و محکومیت از سوی فیفا نقش برجسته عوامل حقوقی فوتبال در سطح کلان و در زیر مجموعه آن باشگاه ها مورد توجه قرار می گیرد . حال در این مقاله به بررسی همه جانبه افراد حقوقی ایران ذکر می کنیم که در ادامه بدان مذکور افتاده است

به گزارش صریر از تبریز و به نقل از آرمان با محروم شدن تیم های فوتبال ایران و محکومیت از سوی فیفا نقش برجسته عوامل حقوقی فوتبال در سطح کلان و در زیر مجموعه آن باشگاه ها مورد توجه قرار می گیرد . حال در این مقاله به بررسی همه جانبه افراد حقوقی ایران ذکر می کنیم که در ادامه بدان مذکور افتاده است.
روسای قبلی
بدون شک عبدالرحمن شاه حسینی را می توان یکی از سرشناس ترین و معتبر ترین مردان حقوقی فوتبال ایران دانست.شاه حسینی از سال ۱۳۷۰ در چارت فدراسیون فوتبال حضور داشته است او در سال ۱۳۷۴ جز کسانی بود که آیین نامه انضباطی ۸۱ ماده ای فدراسیون فوتبال را به ۱۰۷ ماده تغییر داد. در سال ۱۳۸۴ هم نظریه پرداز تدوین آیین نامه جدید بود.خارج از دنیای فوتبال شاه حسینی در قوه قضاییه فردی شناخته شده است .رییس سابق کمیته انضباطی حتی سابقه نظارت بر پرونده قتل را هم در کارنامه دارد.مجتبی شریفی نیز از دیگر مردان حقوقی و سیستم قضایی فوتبال کشورمان به حساب می آید که به سان شاه حسینی فعلا در فدراسیون فوتبال سمتی اتخاذ نکرده است. وی دوره های کارشناسی فقه و مبانی حقوق اسلامی و کارشناس فلسفه و حکمت اسلامی و فوق لیسانس / دکترای تخصصی فلسفه را پشت سر گذاشته و ریاست کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال را از تیر ۸۷ الی اردیبهشت ۹۰ بر عهده داشته است .
اسماعیل حسن زاده – رییس کمیته انضباطی :
وی متولد ۱۳۴۴ در تالش است. لیسانس حقوق- فوق لیسانس حقوق بین الملل و دکترای تخصصی حقوق بین الملل از جمله سوابق ایشان است. حسن زاده به مدت بیست سال قاضی دادگستری بوده و ریاست کمیته انضباطی استان گیلان را در کارنامه دارد ریاست کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال از اردیبهشت ماه ۱۳۹۰ و بعد از استعفای مجتبی شریفی تاکنون به حسن زاده سپرده شده است. وی همچنین نایب رییس کمیته انضباطی غرب آسیا است البته با این توضیح که در مورد غرب آسیا ایران یک سهمیه داشت و این سهمیه به حسن زاده تعلق گرفت.
علیرضا صالحی – رییس کمیته استیناف :
رییس کمیته استیناف متولد ۱۳۴۸ است.لیسانس علوم قضایی فوق لیسانس حقوق گرایش خاص از مدارک تحصیلی صالحی می باشد .وی سابقه ۲۲ سال قضاوت در دادگستری داشته و در حال حاضر رییس داگاه حقوق تهران است.
از سال ۱۳۸۵ عضو هیات منصفه و سپس عضو کمیته انضباطی فدراسیون بوده و همچنین از سال ۱۳۸۶ عضو و رییس کمیته استیناف فدراسیون فوتبال ایران است.
علی اکبر محمد زاده – رییس کمیته اخلاق :
وی بازپرس دادسرای پردیس ونک را در رزومه کاری خود دارد. به پیشنهاد یکی از مدیران فدراسیون فوتبال به عنوان رییس کمیته انضباطی باشگاه استقلال انتخاب می شود و مدتی قبل از سوی کفاشیان به عنوان سرپرست و سپس رییس کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال انتخاب شد. حال سوال اینجاست چرا فردی که پیش از این در باشگاهی پرطرفدار سمت داشته حال باید در فدراسیون فوتبال رییس کمیته اخلاق شود کمیته ای که قرار است ناظر بازیکنان و مربیان و البته مدیران فدراسیون باشد !
هوشنگ نصیر زاده – رییس کمیته حقوقی و تدوین مقررات و مدیر عامل باشگاه گسترش فولاد تبریز:
هوشنگ نصیر زاده متولد اول خرداد ۱۳۳۶ در بهبهان است. او تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در شهر های سوسنگرد- اهواز و مسجد سلیمان گذرانده است. وی لیسانس مدیریت دولتی دارد و دارای چهار مدرک از سوی فیفا می باشد که در زمینه مدیریت ساختار تشکیلات فوتبال واداره باشگاه ها می باشد و وی عملا تحصیلات آکادمی در زمینه حقوقی را نداشته است !
از سال ۱۳۶۱ داوری را در خوزستان با درجه سه شروع کرد و در سال ۱۳۷۶ با درجه ملی داوری را کنار گذاشت . وی سابقه ۷۳۳ قضاوت را در کارنامه داوری خود دارد آن هم نه به عنوان داور نخست بلکه به عنوان کمک داور! از آن پس به عنوان کارشناس امور داوری و البته حقوقی فوتبال شناخته می شود که این بخش حقوقی جای بحث دارد. وی از سال ۱۳۷۸ به عنوان مدرس دوره های مدیریت فوتبال با فدراسیون فوتبال همکاری کرده است. نصیر زاده تا اواسط تیر ماه سرپرست کمیته حقوقی و تدوین مقررات بودجه بود کمیته ای که در آن زمان یک عضو داشت و آن هم شخص هوشنگ نصیر زاده ! نوزدهم تیر ماه ۹۲ و در حالی که همه بحث اهالی فوتبال بر سر بودن یا رفتن کیروش بود طی حکمی از سوی علی کفاشیان رییس اسبق فدراسیون فوتبال هوشنگ نصیرزاده به عنوان رییس کمیته حقوقی و تدوین مقررات فدراسیون فوتبال منصوب شد.
گفتنی است هوشنگ نصیرزاده در مقطع فعلی به عنوان مدیرعامل گسترش فولاد تبریز فعالیت دارد.