قصه پرغصه مقبره الشعرای تبریز و شایعاتی که همیشه هست

صریر: در روزهای اخیر شاهد اوضاع نابه‌سامان مقبره الشعرای تبریز بودیم. آیا این مجموعه تاریخی و فرهنگی سامان خواهد یافت؟

محمدحسین بلاغی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی در گفت‌وگو با خبرنگار صریرنیوز در تبریز اظهار داشت: ایجاد موزه شعر و ادب آذربایجان و بخش فرهنگی مجموعه‌ تاریخی مقبره‌الشعرا در دستور کار قرار دارد که با مساحت ده‌ هزار متر مربع ایجاد خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: موزه شعر و ادب آذربایجان، پس از طراحی، به مقبره استاد شهریار ختم خواهد شد و بخش فرهنگی مجموعه تاریخی مقبره‌الشعری تبریز نیز شامل سالن‌های نمایش و پلاتو، بخش شعر و موسیقی، آواگاه، نظرگاه و دیگر بخش‌های فرهنگی خواهد بود.

بلاغی ادامه داد: ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار موردنیاز تکمیل این پروژه است که ۵۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات سفر استانی شهید آیت‌الله رییسی به آذربایجان‌شرقی در سال گذشته و ۱۵ میلیارد تومان اعتبار در سال جاری به شهرداری تبریز برای تکمیل پروژه‌های عمرانی محوطه بیرونی مقبره‌الشعرا پرداخت شده است.

وی گفت: طبق مصوبه آخرین جلسهٔ نظارت ستادی شهید مالک رحمتی در محل اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی، بخشی از بودجه بازآفرینی مقبره‌الشعرا از محل مولدسازی دو ملک این مجموعه تأمین خواهد شد که استانداری آذربایجان‌شرقی نیز با تائید شهید رحمتی، به همان میزان مولدسازی، به این پروژه اعتبار تخصیص خواهد داد.

وی افزود: در بازدید شبانه بابک محبوب‌علیلو، دادستان مرکز استان آذربایجان‌شرقی بر وضعیت نابسامان مقبره‌الشعرای تبریز و طی جلسه با یعقوب هوشیار، شهردار تبریز مقرر شد تا نگهداری کلیهٔ فضاهای بیرونی مقبره‌الشعرا و فضاهای در حال ساخت در اختیار شهرداری باشد و نگه‌داری موزه شعر و ادب آذربایجان و مقبره استاد شهریار برعهده اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی باشد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: مرمت المان اصلی مقبره‌الشعرای تبریز که ۵۰ سال قدمت دارد، با توجه به این‌که از لحاظ آب‌بندی پس از گذشت بیش از یک دهه، دچار مشکل شده و آب‌روهای المان مسدود شده‌اند، انجام خواهد گرفت. حصارکشی این مجموعه نیز در راستای حفاظت از ساختمان بنا و جلوگیری از برخی اتفاقات دور از شأن بنای تاریخی اعم‌از تخریب و ورود آسیب‌های ‌مختلف، همواره مورد درخواست و پیشنهاد اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی بوده است تا هویت این مجموعه حفظ شود.

مسئولیت حفاظت از محوطه پیرامون مقبره‌الشعرا بر ذمه شهرداری تبریز است

وی تصریح کرد: برگزاری مسابقات ورزشی و ایجاد بخش‌های فروشگاهی در محوطهٔ مقبره‌الشعرای تبریز، دور از شأن این مجموعهٔ فرهنگی _ تاریخی بوده و با مسئولیت شهرداری تبریز برگزار می‌شود. توجه رسانه‌ها به مسائل فرهنگی و درخواست برگزاری میزگردی برای بررسی وضعیت بناهای تاریخی و فرهنگی با حضور مسئولان امر، ضرورت دارد و پیشینهٔ نابسامانی مقبره‌الشعرای تبریز طی دوره‌های مدیریتی مختلف ادامه داشته است.

بلاغی گفت: درخصوص وضعیت نابسامان مقبره ثقه‌الاسلام تبریزی و دیگر مفاخر تبریز در محوطه مقبره‌الشعرا نیز اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی، سه بار اقدام به ساماندهی وضعیت قبرها کرده اما باز هم خسارت متعددی به این بخش وارد شده است که نیازمند اقدامات امنیتی بیشتری است. مسئولیت حفاظت از محوطه پیرامون مقبره‌الشعرا بر ذمه شهرداری تبریز است و با پیشرفت دیگر پروژه‌های عمرانی محوطهٔ مقبره‌الشعرای تبریز توسط شهرداری، این مجموعه نیز سامان خواهد یافت.