فعالیت سیاسی و منش دولتمداری شکل گرفته توسط حیدر علی اف چراغ راه استقلالمان می باشد

صریر: سرکنسولگری جمهوری آذربایجان در تبریز اعلام کرد: فعالیت سیاسی و منش دولتمداری شکل گرفته توسط حیدر علی اف چراغ راه استقلالمان می باشد.

به گزارش صریرنیوز از تبریز، رهبر ملی حیدر علی اف که اکنون یکصدمین سالروز ولادت وی را پاس داشته و در بیستمین سالگرد رحلت وی یاد و خاطره نورانی‌اش را با احترام گرامی می داریم به عنوان رهایی بخش ملت جمهوری آذربایجان و معمار دولت مدرن نام ماندگارش را در تاریخ دولتمداری‌مان با حروفی طلایی هک نموده است. با گذر زمان اهیمت تاریخی راهبرد دولتمداری تحقق یافته توسط پیشوای بزرگ از قله های رفیع قابل رویت می گردد. حیدر علی اف که در طول تمام حاکمیت سیاسی خویش، اعتلای جمهوری آذربایجان و ایجاد دوستی و برادری میان ملل و کشورها را وظیفه تاریخی خود قلمداد نموده با فعالیت خستگی ناپدیر خویش مجسمه ای جاوید از خویش را  در قلوب انسان ها بر افراشته است. آری، با افتخاری عظیم می توان بیان داشت که، فعالیت سیاسی حیدر علی اف و منش دولتمداری شکل گرفته بواسطه وی چراغ راه استقلامان می باشد.

اصلی ترین رویکرد نظری – سیاسی فلسفه مدیریت حیدر علی اف که از اواخر دهه شصت قرن بیستم آغاز گردید عبارت از بسط گسترده تمامی اشکال و امکانات مدیریت ملت بر امورات ملی خویش، تقویت احساس غرور ملی و تحقق راهبرد توسعه سریع در خدمت ارتقاء شعور ملی بوده است. راهبرد آذربایجان گرایی که با دورنگری حیدر علی اف بنیان های آن در همان دوران تحکیم یافت، جایگاه رفیع آذربایجان در جهان معاصر را مشخص نموده، با استقرار در بنیان دولتمداری ملی مان، بستر قوی ای را برای توسعه چندجانبه آذربایجان فراهم آورد.

در سالهای سقوط اتحاد جماهیر شوروی؛ آذربایجان مجددا از شانس احیاء مجدد استقلال دولتی خویش برخوردار گشت. متاسفانه در همین زمان ادعاهای ارضی بی اساس ارمنستان متجاوز بر علیه جمهوری آذربایجان تبدیل به نبردی میان دو کشور گردیده و به اشغال ۲۰ درصد از خاکمان منجر شد. پیشوای بزرگ حیدر علی اف که در آن دوران به عنوان رهبریت جمهوری خودمختار نخجوان آذربایجان انتخاب گریده بود گام‌های تاریخی ای را در راستای رهایی جمهوری آذربایجان انجام داد. وی اهمیت تاریخی برقراری ارتباط با ایران و ایجاد مناسبات نیک مستقیم با همسایه مرزی مان جمهوری اسلامی ایران را ارزشمند می دانست.

حیدر علی اف رهایی بخش جمهوری آذربایجان و معمار دولت مدرن کشور می باشد. پرچم با شکوه سه رنگ جمهوری آذربایجان که در تمامی عرصه ها منجمله سیاست، اقتصاد، ورزش، فرهنگ، علم و تحصیل نائلیت های شگرفی را به دست آورده است به عنوان نماد پیروزی و ظفر، با اقتدار در احتزاز می باشد. راهبرد توسعه پایه گذاری شده از جانب پیشوای بزرگ که توسط رئیس جمهور الهام علی اف با موفقیت در حال تداوم می‌باشد و همچنین سیاست حسن همجواری و دوستی صمیمانه اعمال شده از جانب دولتمان اکنون به ثمره واقعی نشسته است. به یک معنا می باید اظهار داشت که، احیا و حراست مصممانه از تمامیت ارضی و حق حاکمیت جمهوری آذربایجان واقعه ای تاریخی است که برای جمهوری اسلامی ایران نیز از اهمیتی بالا برخوردار می باشد. جمهوری آذربایجان در ماه سپتامبر ۲۰۲۰ با توسل به مبانی حقوق بین الملل توانست تا در سایه نبرد ۴۴ روزه میهن پیروزی نظامی جسورانه ای را رقم بزند. این پیروزی تاریخی را ارتش قهرمانمان تحت رهبریت فرمانده کل قوای ظفرمند الهام علی اف نصیب آذربایجان نمود. توسعه ساختار ارتش در جمهوری آذربایجان همواره از جهات مهم در فعالیت سیاسی پیشوای بزرگ حیدر علی اف بوده است. “لیکن دولت هر چه قدر هم که مقتدر باشد، هر چه قدر هم که سلاح داشته باشد، هر چه قدر هم که مبادرت به برنامه ریزی های نظامی صحیح نماید، کسی که پیروزی را حاصل می کند سرباز است، افسر است”. بیان کننده این جملات مدبرانه رئیس جمهور الهام علی اف، در “روز شهر فضولی” و در ملاقات با نمایندگان اجتماع و اهالی که به شهر فضولی کوچ نموده بودند اظهار داشته است که، کسی که به جنگ می رود سرباز و افسر است، او سینه اش را سپر می کند، او به مرگ می شتابد و کسی که پرچم را برمی افرازد نیز اوست. قهرمانی های ایشان هیچگاه نمی باید از حافظه ما پاک گردد و پاک نیز نخواهد شد.

برای ما بسیار مهم و شایان توجه است که، سرکرده دولتمان این بیانات پرمغز سرشار از عبارات نیک خویش در حق قهرمانی نظامیان را در یک قدمی مرز دولتی مان با جمهوری اسلامی ایران و در ساحل رود ارس اظهار داشته است. زیرا سیاست اشغالگری سی ساله ارمنستان منطقه ای عاری از نظارت را در عرصه ای وسیع در اراضی جمهوری آذربایجان ایجاد کرده است که، این وضعیت ناخوشایند در طی سالیان مدید برای کشور همسایه ایران نیز منبع تهدید بوده است. ارمنستان اشغالگر که همواره با ریاکاری خویش مخاطرات بزرگی را برای منطقه مان رقم زده است متاسفانه پس از امضا سند کاپیتالیزاسیون نیز مدتی تعهدات دایر بر تسلیم شدن خویش را به جای نیاورد. جمهوری آذربایجان نظر به بسط تهدیدات و مخاطرات در طی عملیات ضد تروریستی که در حدود ۲۳ ساعت به طول انجامید به تجزیه طلبی ارمنی در اراضی کشور پایان داده، تمامیت ارضی خویش را کاملا احیا نمود.

امسال که یکصدمین زادروز رهبر ملی حیدر علی اف را پاس می داریم، در عین حال در بیستمین سالگرد وفات ایشان نیز واقع می باشیم. بزرگترین آرزوی پیشوای بزرگمان آزادسازی اراضی تحت اشغالمان از دشمنان و نیز تامین تمامیت ارضی و حق حاکمیت جمهوری آذربایجان بوده است. روحت شاد ای پیشوای بزرگ. جمهوری آذربایجان مستقل و مدرنی که نزد آیندگان خود به امانت سپرده ای هر روز مقتدرتر می گردد. امکانات دولتمان در مسیر امنیت کشور و افزایش رفاه ملت هر روز وسیع‌تر می شود.

سپس با افتخار خواستار آنیم تا بیانات مدبرانه رهبر ملی حیدر علی اف در پیرامون آزادی و حق حاکمیت کشور را یادآور شویم: “استقلال جمهوری آذربایجان ابدی، دائمی و بی بازگشت است”.

سرکنسولگری جمهوری آذربایجان در تبریز