رفتن به بالا
  • تعداد اخبار امروز : 0 خبر
  • شنبه ۸ مهر ۱۴۰۲
  • السبت ۱۵ ربيع أول ۱۴۴۵
  • 2023 Saturday 30 September

صریر: مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی از اقامت ۱۳۰ هزار گردشگر خارجی در استان با ۱۵۰ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد.

به گزارش خبرنگار صریرنیوز در تبریز،  «احمد حمزه زاده» مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی در نشست خبری با اصحاب رسانه در تبریز اظهار داشت: دومین نمایشگاه بین المللی گردشگری تبریز ماه آینده در سالن های استاد شهریار، آذربایجان و پروین اعتصامی نمایشگاه بین الملی تبریز برگزار خواهد شد.

وی با بیان این‌که ۴۰۰ غرفه شامل ۲۲۰ غرفه صنایع دستی و ۱۶۰ غرفه گردشگری برای این منظور اختصاص یافته است، خاطرنشان کرد: در این نمایشگاه ۸۶ رشته صنایع دستی فعال استان معرفی خواهد شد. در عین حال این اداره کل با سازمان صمت برای برگزاری نمایشگاه مستقل دیگری برای فرش همکاری می کند.

مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان شرقی بر لزوم برگزاری تورهای آشناسازی و در کنار آن برپایی نمایشگاه ها و تولید محتوا با هدف جذب گردشگر تاکید کرد و گفت: زمستان قبل با ابتکار کانون تشکل های حرفه‌ای گردشگری برای ۱۵۰ آژانس تور آشنایی برگزار کردیم که نتیجه آن برقراری تورهای گردشگری ۳۰ آژانس از این تعداد در تابستان امسال بود.

وی افزود: در این مدت ۹۵ درصد ظرفیت مراکز اقامتی اشغال شده و بلیط فروشی موزه ها به ۴۵۰ هزار نفر با افزایش ۸۰ درصدی و اقامت ۱۳۰ هزار گردشگر خارجی در استان با ۱۵۰ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل نتیجه همین اقدامات بوده است.

حمزه زاده در ادامه از مکان یابی برای ایجاد بازارچه صنایع دستی در پنج منطقه استان خبر داد و گفت: ناحیه ویژه قزلجه میدان مهمترین آنهاست که ۳۰ واحد آن با متولی گری شرکت شهرک های صنعتی به مرحله بهره برداری رسیده و در مرند، کلیبر، اسکو و مراغه نیز به دنبال ایجاد این بازارچه ها هستیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود مشکل اصلی حوزه گردشگری آذربایجان شرقی را «بازاریابی و تبلیغات» عنوان کرد و گفت: هدف گذاری اصلی صورت گرفته توسط اداره کل میراث فرهنگی و کانون گردشگری آذربایجان شرقی بر همین موضوع متمرکز شده و تولید محتوا برای معرفی ظرفیت های گردشگری استان در قالب ۵۰۰ کلیپ از جمله اقدامات صورت گرفته در این خصوص می باشد.

مدیرکل میراث فرهنگی استان برگزاری رویدادهای مختلف استانی، ملی و بین المللی برای معرفی ظرفیت های گردشگری آذربایجان شرقی را دومین موضوع مورد توجه در این حوزه برشمرد و خاطر نشان شد: برای تابستان امسال ۵۶ رویداد در سطوح شهرستانی، استانی، ملی و بین المللی در قالب جشنواره ها و همایش ها و نمایشگاه ها تعریف شده که تاکنون ۲۷ مورد از این رویدادها برگزار شده است.

اخبار مرتبط

نظرات

یادداشت ویژه

روضه رضوان با نفس گرم «فخرالذاکرین» مکتب مرثیه تبریزی

به گزارش صریرنیوز: فرشید باغشمال: با درگذشت «مرحوم حاج‌فیروز زیرک‌کار»، آخرین بازمانده «مکتب مرثیه تبریز» از میان‌مان رفت و سینه‌ای از معارف ارادت‌ورزی به آستان قدسی اهل‌بیت علیهم‌السلام را با خود به سرای جاوید برد. ۱۹ مرداد ۱۳۹۹، روزی که «مرحوم حاج فیروز زیرک‌کار» معروف به «فخرالذاکرین» پیر عارف‌مسلک آستان مقدس آل‌الله رخت از دنیا بست و  در مقبره معروف به «حمال تبریزی» آرام گرفت. سال ۱۳۹۹ همین موقع‌ها بود که نهادهای فرهنگی و بی‌فرهنگی! مسابقه بَنِرزنی برای تسلیت آن بزرگوار گذاشته بودند. با فروکش آن موج‌سواری‌های دل‌آزار، یاد و نام مرحوم زیرک‌کار به فراموشی سپرده شد. به بهانه همین خاموشی و فراموشی در سومین در ماه محرم، یادی می‌کنیم از شعر، شخصیت والا و سبک و سیاق زندگی مردی که اسوه نوحه و مدیحه معاصر در تبریز و آذربایجان و ایران‌مان است.  با درگذشت «مرحوم حاج‌فیروز زیرک‌کار»، آخرین بازمانده «مکتب مرثیه تبریز» از میان‌مان رفت و سینه‌ای از معارف ارادت‌ورزی به آستان قدسی اهل‌بیت علیهم‌السلام را با خود به سرای جاوید برد. مرحوم حاج‌فیروز زیرک‌کار سال ۱۳۱۵ در محله دوه‌چی تبریز چشم به جهان گشود. او تا نوجوانی در یک خانه قدیمی در محله دیک‌باشی تبریز،  سَرِ دار قالی کار می‌کرد و سرگرم معاش روزانه خانواده بود. تا سیزده چهارده سالگی مجالی برای درس‌خواندن نیافت و حتی از سواد خواندن و نوشتن هم بی‌بهره بود. به شوق نوحه‌خوانی؛  از «دار قالی» تا «مدرسه شبانه» در عاشورای یکی از همین سال‌ها، دسته‌ای از محله می‌گذرَد. نوجوانی هم‌سن‌ و سال فیروز تکه‌کاغذی به دست گرفته و نوحه می‌خوانَد. کوی و برزن های‌های به گریه می‌افتد. فیروز 13 ساله بی‌اختیار دست از دار قالی می‌کِشد و دل به شعر جانسوز آن نوجوان می‌بازد. از سویی رشک کودکانه و از دیگر سو شوق نوحه‌خوانی در جانش زبانه می‌کشد: «خوش‌به حالش، چه خوب می‌خواند! چه می‌شد من هم می‌توانستم مثل او نوحه بخوانم!» (1) آن شب تا صبح، پنهانی اشک می‌ریزد و با حسرتِ درس و مشق، به خواب می‌رود. صبح فردا با اراده‌ای که حسرت دیروز در جانش دمیده راهی «مدرسه ناجیان» می‌شود. در عرض ۲ سال درس شبانه، کلاس ششم را تمام می‌کند و در پایان سال دوم، تصدیق کلاس ششم را می‌گیرد. از همین سال‌ها وارد هیات‌های تبریز می‌شود. «یک دفعه دیدم، کل اشعار نیّر را حفظ شده‌ام»! حالا او جوان 18 ساله‌ای است که نه تنها می‌تواند نوحه بخواند بلکه «حفظ نوحه» یکی از دلبستگی‌های هر روزه اوست. در این سال‌ها «کنزالحسین» سیدرضا حسینی معروف به «سعدی زمان» وِرد روزهای بیقراری اوست و سرانجام آن اتفاقی که قرار است شعله در جان نوحه‌خوان جوان بکشد، می‌افتد. آشنایی با شیخ ذاکران، «حاج حسن جهازچی» در یکی از هیات‌های محله امیرخیز او را جدی‌تر به وادی نوحه ترکی و عربی و فارسی می‌رساند. خود حاج‌ فیروز این آشنایی را چنین توصیف می‌کند: دیدم که واقعا حاج‌حسن جهازچی یک مقوله دیگری است. از روی کتاب نمی‌خوانَد. از حفظ می‌خواند و مثل دریا موج می‌زند. از یک نفر که کنارم نشسته‌بود، پرسیدم حاج‌حسن این شعرها را از کجا می‌خواند؟ گفت نَیـّـر داری؟ (2) ...

آخرین خبرها