اخبار برگزیده » اقتصادی » بین الملل » خبر اول
کد خبر : 20147
سه شنبه - 4 مهر 1402 - 07:56

وقتی تراکتورهای ایرانی در آسیای میانه می درخشد

به گزارش خبرنگار صریرنیوز در تبریز، مدیرعامل شرکت تاجیران گروه صنعتی تراکتورسازی ایران در گفتگو با خبرنگار ما در تبریز با اعلام این خبر گفت: این نمایشگاه با عنوان نمایشگاه تولیدکنندگان کشورهای آسیای میانه برگزار شد و کشورهای تاجیکستان، قزاقستان، ازبکستان، ترکمنستان، قرقیزستان و آذربایجان بصورت مهمان ویژه در آن حضور داشتند که تاجیران به عنوان یک تولید کننده ایرانی در تاجیکستان از طرف این کشور در نمایشگاه تولید کنندگان کشورهای آسیای میانه شرکت کرد.
صمد تقی پور افزود: تاجیران به عنوان مجموعه ای از شرکتهای اقماری گروه صنعتی تراکتورسازی ایران انواع تراکتور، بکهولودر و ادوات کشاورزی تولیدی این گروه را در این نمایشگاه به معرض نمایش گذاشت.
وی با اشاره به جایگاه تراکتورهای تولیدی ایران در کشور تاجیکستان اظهار داشت: مسئولین دولت تاجیکستان بویژه رئیس جمهور و نخست وزیر این کشور از تاجیران و تراکتورسازی ایران بخاطر نمایش توانمندی‌های مشترک کشور تاجیکستان و ایران در این نمایشگاه خرسند و آن را مایه مباهات عنوان کرده و از فعالیتهای تراکتورسازی در تاجیکستان قدردانی نمودند.
تقی پور از درخواست وزرای صنایع و کشاورزی تاجیکستان برای تامین ماشین آلات بخش کشاورزی، صنایع و سایر حوزه ها خبر داد و تصریح کرد: مشتری ۹۸ درصد تولیدات تاجیران بخش خصوصی می باشد که مشتری پایدارتری نسبت به سایر بازارها در تاجیکستان محسوب می شوند و به دلیل کمیت و کیفیت عالی تولیدات تراکتورسازی ایران اخیرا بخش دولتی و حتی شخص وزیر صنایع نیز برای استفاده از تولیدات تاجیران تاکید دارند که با پیوستن این حوزه به جمع متقاضیان تراکتورهای ایرانی پازل مشتریان این محصولات در تاجیکستان تکمیل خواهد شد.
قزاقها و ازبکها مشتریان جدید تراکتورهای ایرانی
این فعال حوزه صنعت ایران رایزنی و ابراز تمایل نمایندگان کشورهای قزاقستان و ازبکستان در حاشیه این نمایشگاه برای استفاده از تراکتورهای ایرانی را نیز مورد تاکید قرار داد و اضافه کرد: با نهایی شدن مذاکرات در قالب گروه صنعتی تراکتورسازی ایران شاهد آغاز همکاری مشترک ایران با قزاقستان و ازبکستان در بخش اداوت و ماشین آلات کشاورزی خواهیم بود.
وی رقبا ایران در بخش ماشین آلات کشاورزی در تاجیکستان را کشورهای بلاروس، ترکیه، چین، ازبکستان، هندوستان و پاکستان عنوان کرد.
تقی پور آمار جالبی هم از عملکرد مجموعه تحت مدیریت خود در نیمه نخست امسال داد و گفت: تا به امروز نزدیک به ۳۰۰ دستگاه انواع تراکتور تولیدی تراکتورسازی ایران به ارزش ۲ میلیون دلار در بازار تاجیکستان عرضه شده که حکایت از رشد ۲۰ درصدی نسبت به سال گذشته داشته است.
گفتنی است در نمایشگاه تولیدکنندگان کشورهای آسیای میانه، تمامی کشورهای این حوزه انواع تراکتورهای کلاس آلمان، یوتو چین، بلاروس، کره جنوبی، دون فنگ چین، لوول چین و جان دبیر آمریکا را به معرض نمایش گذاشتند.

بمناسبت هفته دفاع مقدس؛

دیدار دوستانه تیم های بسیج پتروشیمی و رسانه ورزش تبریز برگزار خواهد شد

به گزارش صریرنیوز به نقل از روابط عمومی باشگاه رسانه ورزش، به مناسبت هفته دفاع مقدس تیم های فوتبال بسیج پتروشیمی و رسانه ورزش سه شنبه چهارم مهر ماه در دیداری دوستانه در زمین چمن مجتمع پتروشیمی به مصاف هم خواند رفت.

گفتنی است در این بازی نمایندگانی از سپاه تبریز، پایگاه مقاومت تبریز، سازمان بسیج رسانه آذربایجان شرقی، بسیج ورزشکاران،خانه مطبوعات استان، انجمن صنفی روزنامه نگاری استان و هیات فوتبال استان حضور خواهند داشت.

همچنین موبایل صفری حامی مالی تیم رسانه ورزش تبریز در این بازی دوستانه خواهد بود و از این کیت های دوم این تیم رونمایی خواهد شد.

مرکز آموزش جوارکارگاهی تراکتورسازی تاثیرات بین المللی دارد

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حاشیه این افتتاح به خبرنگار صریرنیوز در تبریز گفت: باتوجه به موفقیتها و اقدامات این مجموعه صنعتی در داخل و خارج از کشور، بهره برداری از این مرکز آموزشی ثمرات قابل توجهی در حوزه مهارت نیروی کار و سایر بخشها برای کشور به دنبال خواهد داشت.
مهرداد عظیمی در تشریح این مطلب افزود: هر نوع قدم آموزشی در کنار سایر فعالیتهای تولیدی تراکتورسازی که بیش از ۵ هزار و ۵۰۰ نیروی کار مستقیم و بالغ بر ۲۵ هزار نفر جامعه تحت پوشش اعم از نمایندگی، کارخانه های تولیدی داخلی و خارجی این واحد عظیم تولیدی و همچنین بیش از یک هزار قطعه ساز مرتبط با این مجموعه در سراسر کشور می تواند ثمرات و تاثیرات قابل توجه و غیر قابل انکاری داشته باشد.
وی تجهیز و راه اندازی مرکز آموزش جوارکارگاهی را نشان توجه به نیروی کار و اهمیت این سرمایه برای دست اندرکاران تراکتورسازی عنوان کرد و گفت: این مجموعه الگوی منحصر بفرد و موفقی در امر آموزش و ضرورت توجه به مهارت نیروی کار در سطح کشور محسوب می شود که نه تنها باعث غرور ملی شده بلکه با توجه به صادرات محصولات این واحد تولیدی به بالای ۲۵ کشور دنیا در سطح بین المللی نیز سرافرازی و افتخار برای ایران اسلامی را ممکن ساخته است.
عظیمی ضمن یادآوری توجهاتی که به نیروی کار ماهر ایرانی در سطح بین المللی می شود تاکید کرد: وجود مراکز آموزشی جوارکارگاهی برای توسعه واحدهای تولیدی و داشتن نیروی کار جدید و ماهر ضروری به نظر می آید.
وجود بیش از ۳ هزار و ۴۰۰ آموزشگاه جوار کارگاهی در کل کشور
به گفته رییس سازمان فنی و حرفه ای کشور در حال حاضر بیش از ۳ هزار ۴۰۰ مرکز آموزش جوارکارگاهی در سطح کشور فعال هست که این سیاست راهبردی در راستای افزایش مهارت آموزی نیروی کارگاهی در حال توسعه و تقویت از سوی سازمان فنی و حرفه ای کشور و در راس آن وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می باشد.

پیوند زد مجاز را به حقیقت شهریار

به گزارش خبرنگار صریرنیوز در تبریز، دهه آخر شهریورماه باز از راه می رسد، روزهایی که مزین گشته به مناسبت سالروز شعر و ادب فارسی و گرامیداشت مقام استاد بی بدیل آسمان شعر و ادب شهریار شیرین سخن، و چه فرصت مناسبی است برای پاسداشت این روز ملی و زمینه ای برای نوشتن و یاد کردن از مقام علمی و ادبی استاد شهریار توسط ادبا و پژوهشگران و اجرای برنامه های گرامیداشت و محافل ادبی به این مناسبت ملی

هر چند که در مورد این شاعرشهیر صدها کتاب به رشته تحریر در آموده و تحقیق و پژوهشها صورت گرفته است، ولی باز جا دارد ابعاد مختلف شخصیتی و شعری استاد را شکافته و به گنج درونش پی برد .

شهریاری که به خوبی توانست، با الهام از قران و به مدد عنایت و حب اهل بیت(ع)، راه سلوک عرفانی را از مجاز آغاز و با طی مرحله عشق به طبیعت، با حقیقت عالم پیوند قلبی و عرفانی برقرار کرده و خود را در مدارج عالی ادبی و عرفانی ماندگار کند.

آنچه که از بعد اخلاقی و سیر زندگی رو به بالای شهریار میتوان الهام گرفت و به عنوان چراخ راه جامعه نشان داد، همین مدیریت احساس جوانی، تسلط برآن و رساندن این ذوق و کشش به مرحله حقیقی از عشق است که در جای خود قابل بررسی، شناساندن و الگو برداری به جوانان امروزی می باشد .

و یکی از اساتید در تالار وحدت دانشگاه تبریز نیز با ترسیم ابعاد زندگی شهریار، اشاره زیبایی به این  مطلب نموده و به جوانان توصیه کرد که برای طی درست طریق راه عشق و جوانی، شهریار را ملاک ملاک عمل و الگو ی خودشان قرار دهند.

امروزه گاهی شیفتگی به آشفتگی تبدیل شده و چه بسا جوانانی هستند که با دچار شدن به عشق و دلدادگی ، همه چیز خود را باخته و فکر رسیدن به امیال، آنان را از رسیدن به آمال ارزشمند و متعالی باز می دارد.

آری شهریار به خوبی ثابت گرد که با دل پاک و ایمان یقین و البته دوستداشت اهل بیت عصمت و طهارت می توان، پله های زندگی را به سلامت بالا رفته و به دیدار خورشید فروزان حق و حقیقت نائل شد.

به قول یکی از استادان ادبیات ، دانشگاه تبریز، متاسفانه، موضوع حفظ عفت و رعایت غیرت در عشقهای مجازی امروزی، کمرنگ یا بیرنگ شده و چه بسا جوانی با دچار شدن به آن ، هویت وجودی و ایمانی خود را در این راه می بازد .

آری شهریار نه تنها خود را به عشق مجازی نباخت بلکه از آن برای خود پله ای عاشقانه ساخت تا به ملاقات عارفانه خدا برسد و چه زیبا رسید به این مقام که همه ادبا و پژوهشگران امروزه مقِر بر این وصولند.

آری دوعنصر والای طبیعت، یعنی آب و آتش بود که سراپای وجود شهریار را فرا گرفته و شعله برجان بیقرارش نهاده بود واو به مدد این عشق پاک به یقین رسیده و همواره یقینیان را برای دستیابی به این درجه ازعظمت و عزت فرامی خواند. به طوریکه خود شاعراین موضوع را چنین بیان میکند:

با عقل آب عشق به یک جونمی رود  / بیچاره من، که ساخته از آب و آتشم

دکتر حسن حیدر زاده ، استاد دانشگاه ، یکی از رموز ماندگاری و محبوبیت و اشتهار استاد شهریار را همین ارتباط صمیمانه او با قرآن و مفاهیم قرآنی و البته ائمه اطهار و اهل بیت علیه السلام برمی شمارد .

مقام معظم رهبری که خود از فرزانگان عالم شعر و ادب و هنر است عنایت ویژه‌ای به استاد وخصوصیات بارز شهریار داشته و دارند، و در سخنان خود از شهریار به عنوان شهریار شعر و ادب ایران و بلبل داستان‌سرای غزل فارسی یاد کرده‌اند، وی را کسی دانسته‌اند که عاشق قرآن بود و قرآن مجسم و زنده را در انقلاب اسلامی و نظام اسلامی مشاهده کرد.

ازاین سخن حکیمانه رهبرمعظم انقلاب اسلامی چنین بر می آید که شهریار به مددعشق خالصانه به قران و اهل بیت (ع) از ثری به ثریا پرکشیده و از آن دیار چراغ راه کسانی گشته که به دنبال ارزشها و ارزنده ها بوده و به رهایی ازنفس و فرودستی می اندیشند.

نور حسی میکشد سوی ثری  /  نور حقش می برد سوی علا

با این وجود از اخلاص و ایمان شهریار کمتر سخن گفته شده و جای گفتار و شنیدار و نوشتار در این رابطه بسیار است زیرا که کسانی تصور نادرستی می کنند که شهریار تنها در عشقهای مجازی غرق بوده و بویی از عرفان نبرده است، در جواب اینان باید گفت؛ اگر چه شهریار درابتدای جوانی چندی به عشقهای مجازی روی می آورد ولی چون عشق مجازی را پلی برای عشق حقیقی می داند هرگز به بی بند و باری کشیده نمی شود “المجاز قنطره الحقیقه” ، اینان غافلند از اینکه آن چه درسر شوریده شهریار،عشق یارحقیقی است و صدها و صدها دلیل اشعاری و رفتاری شهریار شیرین سخن دلیل بر این مدعاست و مراحل عشقی شهریار شروعی بوده برای رسیدن براین پایان رسیدنی و ماندنی

این افراد را رجوع میدهم به بیتی از مولانا که چه خوب می فرماید:

هر که را در سر نباشد عشق یار – بهر او پالان و افساری بیار

اوج مقام ادبی و عرفانی شهریار چنان والاست که در پایان سروده ای را در شان این ثناگوی علی تقدیم تمام شهریار دوستان سراسر ایران اسلامی و جهان علم و ادب می کنم ، باشد که قبول افتد.

شیداست شهریار

در عرصه ادب و ذوق بنّاست شهریار

# از فرش به افلاک تمنّاست شهریار

دارد به سراو تاج همایی ازرحمت

# برّی ز تبانی، تولّاست شهریار

# سخت است کویراز گل و گلشن گوید

# من قطره ای و چو دریاست شهریار

وی شهریار هفت عشق وعرفان است

# کوته نظر نباش که ز بالاست شهریار

او سرو باغ گل و گلشن است و بس

# رویش به آسمان و سراپاست شهریار

اواز زبان گذشت و به روح و روان رسید

#   ورد زبان و مونس جانهاست شهریار

بلبل زبان و خوش قلم و خوش بیان بود

# ذوق آوراست و جوهر گلهاست شهریار

گر مولوی زده آتش به نی و نیستان من

# مخمور جام و آتش جانهاست شهریار

از قله کوه ساخته تا نور بردمد به روح

# شوری به دل چو موسی وعیساست شهریار

“حسنت به اتفاق ملاحت جهان گرفت ”

#حسن و ملاحت تو جانفزاست شهریار

شعرش تمام ملک ودل و دهر نوردیده است

#با چشم سر نتوان دید که معناست شهریار

این شهریارهست یادگار شهیران و شور

#سعدی و صائب، حافظ و هیجاست شهریار

دیشب تفائلی زدم که بپرسم کیست او

#آمد بنگر، فال و تماشاست شهریار

گویا به نام علی عشق خود آغاز کرده است

#در عالم بالاترهم بند به مولاست شهریار

گر چه از ثری تا به ثریا کشیده پر

#مهوهوای یار،عاشق و شیداست شهریار

جسمش اگر خمیده شد از قضای روزگار

#روحش بلند و تعالی دل آراست شهریار

مرد هنروری که زقران مدد گرفته است

#خطی شکسته و ثلث و چلیپاست شهریار

نشئات گرفته شعروی ز چشمه نورِعلی ”

#نامش محمد و حسین چه والاست شهریار

دم ازعلی زدن عشق است “شاکرا” بدان

# چون کزعلی دم زده آقاست شهریار

قلیزاده علی ” شاکر” / تبریز

اقامت ۱۳۰ هزار گردشگر خارجی در استان آذربایجان شرقی

به گزارش خبرنگار صریرنیوز در تبریز،  «احمد حمزه زاده» مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی در نشست خبری با اصحاب رسانه در تبریز اظهار داشت: دومین نمایشگاه بین المللی گردشگری تبریز ماه آینده در سالن های استاد شهریار، آذربایجان و پروین اعتصامی نمایشگاه بین الملی تبریز برگزار خواهد شد.

وی با بیان این‌که ۴۰۰ غرفه شامل ۲۲۰ غرفه صنایع دستی و ۱۶۰ غرفه گردشگری برای این منظور اختصاص یافته است، خاطرنشان کرد: در این نمایشگاه ۸۶ رشته صنایع دستی فعال استان معرفی خواهد شد. در عین حال این اداره کل با سازمان صمت برای برگزاری نمایشگاه مستقل دیگری برای فرش همکاری می کند.

مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان شرقی بر لزوم برگزاری تورهای آشناسازی و در کنار آن برپایی نمایشگاه ها و تولید محتوا با هدف جذب گردشگر تاکید کرد و گفت: زمستان قبل با ابتکار کانون تشکل های حرفه‌ای گردشگری برای ۱۵۰ آژانس تور آشنایی برگزار کردیم که نتیجه آن برقراری تورهای گردشگری ۳۰ آژانس از این تعداد در تابستان امسال بود.

وی افزود: در این مدت ۹۵ درصد ظرفیت مراکز اقامتی اشغال شده و بلیط فروشی موزه ها به ۴۵۰ هزار نفر با افزایش ۸۰ درصدی و اقامت ۱۳۰ هزار گردشگر خارجی در استان با ۱۵۰ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل نتیجه همین اقدامات بوده است.

حمزه زاده در ادامه از مکان یابی برای ایجاد بازارچه صنایع دستی در پنج منطقه استان خبر داد و گفت: ناحیه ویژه قزلجه میدان مهمترین آنهاست که ۳۰ واحد آن با متولی گری شرکت شهرک های صنعتی به مرحله بهره برداری رسیده و در مرند، کلیبر، اسکو و مراغه نیز به دنبال ایجاد این بازارچه ها هستیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود مشکل اصلی حوزه گردشگری آذربایجان شرقی را «بازاریابی و تبلیغات» عنوان کرد و گفت: هدف گذاری اصلی صورت گرفته توسط اداره کل میراث فرهنگی و کانون گردشگری آذربایجان شرقی بر همین موضوع متمرکز شده و تولید محتوا برای معرفی ظرفیت های گردشگری استان در قالب ۵۰۰ کلیپ از جمله اقدامات صورت گرفته در این خصوص می باشد.

مدیرکل میراث فرهنگی استان برگزاری رویدادهای مختلف استانی، ملی و بین المللی برای معرفی ظرفیت های گردشگری آذربایجان شرقی را دومین موضوع مورد توجه در این حوزه برشمرد و خاطر نشان شد: برای تابستان امسال ۵۶ رویداد در سطوح شهرستانی، استانی، ملی و بین المللی در قالب جشنواره ها و همایش ها و نمایشگاه ها تعریف شده که تاکنون ۲۷ مورد از این رویدادها برگزار شده است.

دومین نمایشگاه بین المللی گردشگری در تبریز برگزار می شود

به گزارش خبرنگار صریرنیوز از تبریز، «رشید رجب پور» رئیس کانون تشکل های گردشگری آذربایجان شرقی در نشست خبری با اصحاب رسانه در تبریز از برگزاری دومین نمایشگاه بین المللی گردشگری و دهمین نمایشگاه صنایع دستی خبر داد و اظهار داشت: این نمایشگاه ماه آینده با حضور نماینده کشورهای مختلف در تبریز برگزار خواهد شد.

وی افزود: تاکنون کشورهای ترکیه، عراق، اقلیم کردستان عراق، ارمنستان، جمهوری آذربایجان برای حضور در این نمایشگاه که از ۲۶ تا ۲۹ مهرماه در نمایشگاه بین المللی تبریز برگزار می شود اعلام آمادگی کرده اند.

رجب پور همچنین از حضور نمایندگان فعال و برجسته همه استانهای کشور در این نمایشگاه خبر داد و تاکید کرد: توسعه صنعت گردشگری بدون کمک رسانه ها میسر نیست.

رییس انجمن صنفی خدمات مسافرت هوایی، جهانگردی و زیارتی آذربایجان شرقی با تاکید بر نقش مهم رسانه‌ها در توسعه صنعت گردشگری، گفت: هرگونه اقدام و برنامه‌ریزی در این حوزه بدون همکاری و کمک اصحاب رسانه‌ عقیم می ماند.

انتصاب معاون جدید پشتیبانی و توسعه منابع دانشگاه تبریز

به گزارش خبرنگار صریرنیوز در تبریز، در حکم انتصاب وی آمده است: نظر به تجارب ارزشمند، تعهد و شایستگی های جنابعالی و به استناد ماده ۵ آیین نامه جامع مدیریت دانشگاه ها به موجب این حکم با حفظ سمت آموزشی به سمت سرپرست معاون پشتیبانی و توسعه منابع دانشگاه تبریز منصوب می شوید. امید است با اتکال به خداوند متعال و بهره مندی از تخصص و درایت خویش در حسن انجام مسئولیت های محوله موفق و موید باشید.
دکتر سیدصمدحسینی، دانشیار گروه آموزشی مدیریت دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه تبریز است و همچنین وی رئیس پردیس های دانشگاه تبریز، قائم مقام رئیس سازمان سنجش، معاون برنامه ریزی و توسعه منابع سازمان سنجش، عضوشورای آموزشی و پژوهشی و رئیس کمیته رفاهی سازمان سنجش آموزش کشور، مشاور رئیس دانشگاه تبریز،  قائم مقام معاونت اداری مالی و مدیریت امور اداری دانشگاه تبریز، مدیریت گروه مدیریت بازرگانی و MBA دانشکده اقتصاد و مدیریت و مسئول راه اندازی پردیس بین المللی ارس دانشگاه دانشگاه تبریز بوده است.
چاپ ۴۰ مقاله در مجلات مختلف داخلی و خارجی، همکاری و اجرای۲ طرح تحقیقاتی، راهنمایی و مشاوره پایاننامه بیش از ۱۰۰دانشجوی کارشناسی ارشد، از جمله سوابق علمی این عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه تبریز است.
لازم به ذکر است؛ پیش از این دکتر رضا محمدی، عضو هیات علمی دانشکده شیمی دانشگاه تبریز این مسئولیت را برعهده داشت.

ادعای مالکیت یکی از نمایندگان بر زمین‌های «ساری‌زمی» مقبول نیست

به گزارش خبرنگار صریرنیوز در تبریز، علی جنتی، معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی تبریز امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی رسالتی روشن و شفاف دارد؛ این نهاد با ماموریت مختلف در حال فعالیت است و به عبارتی یک سازمان عرض و طویل در حال فعالیت در حیطه‌های مختلف آموزش، درمان، بهداشت و غیره است.

وی با بیان اینکه معاونت توسعه و مدیریت منابع وظیفه دارد تا زیرساخت‌های لازم را برای ارائه خدمات بهتر در حوزه‌های مختلف انجام دهد، ادامه داد: ایجاد زیرساخت‌های فضای فیزیکی، منابع انسانی، تامین منابع مالی مورد نیاز، تجهیزات سرمایه‌ای در حوزه‌های مختلف جزء وظایف این معاونت است.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی تبریز خاطرنشان کرد: وظیفه ما این است که به بخش‌های مختلف علوم پزشکی بستری فراهم کنیم تا این بخش‌ها با خیال راحت ارائه خدمت کنند.

وی یادآور شد: آرزوهای زیادی داریم ولی محدودیت منابع داریم؛ اما با این وجود تمام تلاش خود را کرده‌ایم تا وظایف خود را انجام دهیم.

جنتی با اشاره به اینکه در حوزه بهداشت بیش از ۱۰ هزار مترمربع واحد بهداشتی افتتاح شده است، ادامه داد: ۶ هزار و ۵۰۰ مترمربع واحد بهداشتی در حال اجرا و  چهار هزار و ۵۰۰ متر مربع پروژه نیز در حال کلنگ‌زنی است همچنین ۲۷ هزار مترمربع از پروژه‌ها توسط خیرین اجرا شده است.

وی افزود: ۱۸۵ هزار مترمربع پروژه ملی اعم از پژوهشگاه ربع رشیدی، بیمارستان ۱۰۰۰ تخت خوابی در دست اجرا داریم همچنین ۷۴ پروژه بهداشتی در حوزه منابع فیزیکی در حال اجراست.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی تبریز بیان داشت: در جذب نیروی انسانی متخصص، در طول این دو سال اخیر ۲ هزار و ۳۰۰ نفر تبدیل وضعیت از مسیر جذب ایثارگری؛ ۳۵۰ بهورز به صورت پیمانی  و ۸۰ پزشک خانواده جذب شده است.

وی متذکر شد: بیش از ۳ هزار نفر نیروی انسانی جذب و یا در حال جذب است به طوریکه ۷۶ هیات علمی در علوم پزشکی تبریز جذب شده است.

جنتی تصریح کرد: بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان برای تجهیزات “های تکت” و تجهیزات مورد نیاز تهیه شده است همچنین در ۹ شهرستان مجموعه سی تی اسکن راه‌اندازی شده است.

وی با تاکید بر اینکه در این ۲ سال اخیر ۲۵۰ میلیارد تومان هزینه تجهیزات شده است، گفت: نزدیک به ۲۰۰ میلیارد تومان نیز هزینه خواهد شد.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی تبریز به افتتاح و بهره‌برداری از سی تی ۳۲ و سی تی ۱۶۰ در بیمارستان امام رضا(ع)، اشاره کرد و بیان داشت: راه‌اندازی دستگاه اسکن در بخش قلب نیز از دیگر کارهای صورت گرفته است. در سفر اول و دوم ریاست جمهوری مصوباتی برای توسعه زیرساخت‌ها تأئید شده است.

جنتی ادامه داد: از مسیرهای مختلف اعم از استفاده از مسؤولیت‌های مختلف سازمان‌های اجتماعی، استفاده از ظرفیت خیرین و استفاده از مسیر مولدسازی سعی بر تامین اعتبار و منابع مالی داریم.

وی با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد بیمارستان‌های استان بالای ۶۰ سال عمر دارند، توضیح داد: بیمارستان‌ها باید تاب‌آوری در برابر زلزله داشته باشند، از این‌رو یک پروژه برای جایگزینی ۵ بیمارستان مطرح شده است که یکی از آنها بیمارستان یک هزار تختخوابی است.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره بر اینکه بیمارستان هزار تختخوابی جایگزین بیمارستان امام خمینی(ره) و بیمارستان شهداست، ادامه داد: وقتی یک حادثه‌ای رخ می‌دهد باید به فکر سازه بیمارستان و غیره نباشم بلکه باید آن بیمارستان از ابتدای ساخت تمهیدات لازم را داشته باشد و تمام فکر و ذکر ما درمان در آن مرکز باشد و این هم باید به یک مطالبه مردم تبدیل شود.

وی اذعان داشت: در تبریز فقط بیمارستان امام رضا(ع) بعد از انقلاب توسط دولت ساخته شده است و یک بیمارستان کودکان ۷۰۰ تختخوابی و یک بیمارستان مبتلایان به سرطان توسط خیرین ساخته شده است و همواره  ما نیازمند به احداث بیمارستان‌های دیگر هم هستیم.

جنتی با بیان اینکه زمین‌های ساری زمین دانشگاه جزء امتداد پردیس دانشگاه علوم پزشکی است که در طول سالیان گذشته کم توجهی به این مناطق شده است، گفت: در برنامه‌های توسعه، ایجاد مکان‌های آموزشی جدید در این زمین پیش‌بینی شده است همچنین ۳۶ هزار هکتار از اطراف این زمین نیز خریداری شده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان این‌که بخشی از زمین های آن منطقه مالکان خصوصی دارند که دارای اسناد مالکیت هستند، گفت: تثبیت مالکیت، حل مشکلات کاربری و تجمیع زمین‌ها در یک جا از موضوعات اصلی زمین‌‌های ساری زمین است.

وی در خصوص سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه یکی از نمایندگان ادعای مالکیت بخشی از زمین‌ها متذکر شد: ما همچنین ادعاهایی را قبول نداریم؛ هر چیزی باید بر اساس اسناد و مدارک باشد.

جنتی در رابطه با سرمایه‌گذاری در پت اسکن افزود: این یک سرمایه‌گذاری است که به همه تعلق نمی‌گیرد به عبارتی پت اسکن در کل استان فقط یک مورد است و قرار هم نیست افزایش یابد؛ این مجموعه فقط برای شناسایی بیماران مبتلا به سرطان است و یک مجموعه بزرگ و یک سرمایه‌ای بسیار “های تیک” است و لازم نیست همه بیماران هم پت اسکن شوند.

وی ادامه داد: متاسفانه هیچگونه ظرفیتی برای ورود سرمایه‌گذاری فراهم نکرده‌ایم و این ساختار کل جامعه است اما با این وجود ما از همه سرمایه‌گذارها حمایت می‌کنیم، چراکه وقتی یک سرمایه‌گذار برای ما بیمارستان هزار تختخوابی احداث کند یعنی بار بزرگی از دوش علوم پزشکی برداشته است.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی تبریز خاطرنشان کرد: چند سال گذشته چند آمبولانس از منطقه آزاد خریداری شد و با کلی مذاکرات از گمرک بدون هزینه ترخیص شد.

وی با بیان اینکه ما چیزی به نام جذام نداریم و مرکز جذامیان تبریز به مرکز نگهداری و درمانی بیماران روانی مزمن است، گفت: افرادی که به عنوان جذامی در این مرکز هستند یا دارای خانواده نیستند و یا اینکه خودشان تمایل دارند در آنجا بماند و ما در حال ساماندهی این افراد هستیم.

جنتی یادآور شد: سرانه تخت بیمارستانی در کشور ۱.۹ است و در استان‌های مختلف به ۲.۱ رسیده است.

وی بیان داشت: بیمارستان هزار تختخوابی بیمارستان جایگزین شهدا و امام خمینی(ره) است و ما به دنبال این هستیم که علاوه بر توسعه بیمارستان، بیمارستان‌های با عمر بالا را جایگزین کنیم.

گزارش تصویری / تور دوچرخه‌سواری ایران – آذربایجان

به گزارش خبرنگار اعزامی صریرنیوز به تور دوچرخه سواری ایران – آذربایجان، سی‌وششمین دوره‌ی تور دوچرخه‌سواری بین‌المللی ایران-آذربایجان، ۴ لغایت ۹ شهریورماه در پنج مرحله در حال برگزاری است.

 

گزارش تصویری از مهری جابریان

آذربایجان‌شرقی ۱۱۶ کتابخانه دارد

به گزارش صریرنیوز از تبریز، اسد بابایی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌شرقی به دستاوردهای یک‌ساله اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌شرقی بر اساس ۵ شاخص توسعه فضا، منابع اطلاعاتی، تعداد عضو، میزان امانت کتاب و انجام برنامه‌های ترویجی پرداخت.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌شرقی با اشاره به شاخص توسعه فضای کتابخانه‌های عمومی اظهار داشت: در این شاخص در یک سال گذشته با افتتاح کتابخانه خیرساز الدار اصلان سعادتجو در منطقه مارالان تبریز، کتابخانه سیار مرحوم نوش آفرین دنیابین در شهرستان شبستر و کتابخانه سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در شهر جدید سهند تعداد کتابخانه‌های عمومی نهادی استان به ۱۱۶ کتابخانه رسید.
اسد بابایی با بیان اینکه کتابخانه عمومی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی مجهزترین کتابخانه شمال‌غرب کشور است، افزود: سیاست نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بازطراحی کتابخانه های مرکزی و بزرگ کشور می‌باشد که این کتابخانه نیز با بخش‌های جدید از قبیل اتاق علم، ساختکده، اتاق بازی، اتاق مادر و کودک، اتاق آموزش تحت وب و با به روزترین تجهیزات افتتاح و در اختیار مردم فرهنگ دوست آذربایجان‌شرقی قرار گرفته است.
بابایی با اشاره به شاخص تعداد عضو کتابخانه‌های عمومی گفت: تعداد عضویت ثبت‌نام شده در کتابخانه‌های عمومی استان با رشد ۱۰۱ درصدی در یک سال گذشته از ۷۸ هزار و ۹۲۱ نفر به ۱۵۸هزار و ۹۴۹ نفر رسیده است. که بیش از ۶۳ درصد این اعضاء کودکان و نوجوانان هستند.
وی با تاکید براینکه از مهم‌ترین و مؤثرترین دوران زندگی آدمی، کودکی است و خواندن در این دوران باعث می‌شود علاوه بر رشد فرهنگی، کودک به مطالعه به عنوان فعالیت روزانه عادت نماید، متذکر شد: طرح «کودک کتابخوان» و «نوجوان کتابخوان» دو طرحی هستند که به صورت ابتکاری در طول یکسال گذشته برای جذب کودکان و نوجوانان به کتابخانه های عمومی و افزایش عضو انجام گرفته است. در طرح «کودک کتابخوان» که با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تبریز انجام می‌گیرد به هرکودکی که در سن ۶ سالگی برای تزریق واکسن مراجعه می‌نماید یک کارت دعوت به عضویت و رایگان در کتابخانه‌های عمومی محل سکونت با امضاء مسؤول کتابخانه اهداء می‌شود.
عضو شورای فرهنگ عمومی آذربایجان‌شرقی در ادامه درباره شاخص افزایش منابع اطلاعاتی تأکید کرد: کتاب‌های موجود در کتابخانه‌های عمومی استان با رشد ۵.۵ درصدی در یکسال گذشته به ۳ میلیون و ۳۲۷ هزار و ۲۷۶ نسخه رسیده است.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه امکان خرید منابع با توجه به بودجه سازمان محدود می‌باشد اداره کل کتابخانههای عمومی آذربایجان‌شرقی، برای جبران کمبود منابع کتابخانه.ای خود تلاش مستمر برای ترویج فرهنگ اهداء کتاب به کتابخانه‌های عمومی دارد. در همین راستا با اجرای دو پویش «نذر کتاب، نشر خوبی‌ها» و «اهدای کتاب، بارش دانایی» در یکسال گذشته تعداد ۳۲۴۲۱ نسخه کتاب به کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌شرقی اهداء شد.
بابایی با تشریح شاخص امانت کتاب نیز تصریح کرد: تعداد کتاب‌های امانت داده شده توسط کتابداران کتابخانه‌های عمومی استان با رشد ۱۱۵ درصدی در یک سال گذشته، به ۹۵۱ هزار ۳۴۳ نسخه رسیده است.
وی، رشد ۹ درصدی در برگزاری برنامه های ترویجی از قبیل نقد و بررسی کتاب، مسابقات کتابخوانی، نشست های کتاب خوان(نشست‌های معرفی کتاب)، قصه‌گویی و … را از جمله تلاش‌ها برای ترغیب عموم مردم به خوانش کتاب‌های موجود در قفسه کتابخانه‌های عمومی استان عنوان کرد.
بابایی، همچنین اتمام بازطراحی کتابخانه مرکزی تبریز و ۱۳ پروژه کتابخانه‌ای در دست ساخت، بازسازی کلی، تعمیر و تجهیز را از مهم‌ترین برنامه‌های عمرانی اداره کل کتابخانه‌های عمومی در سال آینده نام برد.