آرامش کامل در بازار محصولات اساسی در ماه رمضان و نوروز
صریر: رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به آرامش کامل در بازار محصولات اساسی در ماه مبارک رمضان و ایام نوروز گفت: میزان تولید استان در گوشت مرغ و گوشت قرمز بیشتر از مصرف استان است و هیچ کمبودی در استان وجود ندارد.
به گزارش صریرنیوز از تبریز به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان، شهرام شفیعی در برنامه زنده رادیویی سیزلر مسئول لار رادیو تبریز گفت: وظیفه جهاد کشاورزی تولید، حمایت از تولیدکنندگان و افزایش بهره وری است. همچنین جهاد کشاورزی به مصرف کنندگان نیز توجه داشته و تلاش می کند تا قیمت تعادلی در بازار برقرار شود. تنظیم بازار از یکسو به تولید کننده و از سوی دیگر به مصرف کننده برمی گردد و هدف از آن ایجاد تعادلی است که نه تولیدکننده مجبور شود محصول خود را پایین تر از قیمت تمام شده روانه بازار کند و نه آنکه قیمت آنچنان بالا برود که برای مصرف کننده مشکل آفرین باشد.
وی ادامه داد: کنترل قیمت در بازار به عهده اصناف است که زیر نظر اداره کل صمت استان فعالیت می کند و مکلف هستند تا قیمت ها را کنترل کرده و در صورت لزوم تخلفات را گزارش دهند تا تعزیرات حکومتی با تخلفات برخورد کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با متعادل دانستن قیمت گوشت مرغ در بازار گفت: قیمت بازار در حال حاضر حتی پایین تر از قیمت مشخص شده شرکت پشتیبانی امور دام برای خرید تضمینی است.
شفیعی میزان جوجه ریزی در بهمن ماه را ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه را اعلام کرد و افزود: این نشان می دهد در اسفند ماه و اوایل فروردین ما می توانیم ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه مرغ عرضه کنیم که معادل ۱۰ هزار تن گوشت مرغ است. نیاز استان برای گوشت مرغ ۳۰۰ تن در روز معادل ماهانه ۹ هزار تن است، بنابراین با توجه به بیشتر بودن تولید از میزان مصرف مشکلی در این زمینه وجود ندارد و در صورت لزوم مرغ منجمد خریداری شده توسط شرکت پشتیبانی امور دام را با قیمت ۶۵ هزار و ۷۰۰ تومان در بازار عرضه خواهیم نمود.
وی افزود: بازار مرغ در اسفند و فروردین هیچ مشکلی نخواهد داشت و تلاش می کنیم با استمرار روند جوجه ریزی این آرامش در بازار مرغ در ماه های آینده نیز برقرار باشد. در ۸ روز ابتدایی اسفند ماه تاکنون بیش از یک میلیون قطعه جوجه ریزی انجام شده است و این نشان می دهد در اسفند ماه نیز بیش از ۵ میلیون قطعه جوجه ریزی خواهیم داشت.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی میزان تولید سالانه گوشت قرمز در آذربایجان شرقی را ۶۰ هزار تن اعلام کرد و افزود: میزان مصرف گوشت در استان سالانه ۵۰ هزار تن است و ۱۰ هزار تن مازاد بر مصرف تولید می کنیم. البته در مواقعی مانند ایام نوروز یا ماه مبارک رمضان برای ایجاد تعادل در بازار گوشت منجمد و گوشت گرم وارداتی در بازار عرضه می کنیم که در سال جاری تا امروز یک هزار و ۲۵۰ تن گوشت گرم وارداتی در بازار عرضه کرده ایم.
شفیعی ادامه داد: ۴۰۰ تن گوشت منجمد برای توزیع در ماه رمضان در فروشگاههای زنجیره ای و فروشگاههای مورد تایید اداره کل صمت استان است، در حال توزیع است.
وی در خصوص وظیفه سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در زمینه نظارت بر قیمت ها گفت: در حوزه گوشت مرغ در درب مرغداری ها بر قیمت نظارت می کنیم. اگر قیمت فراتر از قیمت مصوب باشد، مرغداری بلافاصله به تعزیرات معرفی می شود و در این زمینه هیچ اغماضی صورت نخواهد گرفت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: در حال حاضر قیمت گوشت مرغ در بازار پایین تر از قیمت مصوب است و به همین دلیل شرکت پشتیبانی امور دام مازاد مرغ بازار را خریداری می کند تا مرغداران متضرر نشوند. مرغ خریداری شده منجمد و ذخیره سازی می شود تا در زمان های مورد نیاز مانند ماه مبارک رمضان با قیمت ۶۵ هزار و ۷۰۰ تومان و با تخصیص یارانه، در بازار عرضه شود. برای ماه مبارک رمضان و ایام نوروز حدود یک هزار و ۹۵۵ تن مرغ منجمد توزیع خواهیم کرد تا خانواده های با درآمد پایین تر گوشت مرغ مورد نیاز خود را خریداری کنند.
شفیعی با اشاره به اینکه کمبودی در حوزه روغن در بازار استان وجود ندارد، گفت: میزان مصرف سرانه روغن در استان ۱۷ کیلوگرم و نیاز ماهانه روغن خوراکی استان ۶ هزار تن است و به اندازه کافی از طریق شرکت های پخش تامین شده است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد. در مواردی که گرانفروشی و احتکار رخ می دهد اتحادیه ها و اصناف باید متخلفین را شناسایی کرده و به تعزیرات معرفی کنند. نظارت بر قیمت ها در کف بازار از وظایف سازمان جهاد کشاورزی نیست و این مسئله از مصوبات ستاد تنظیم بازار است و این وظیفه بر عهده اتحادیه ها، اصناف و اداره کل صمت است و جهاد کشاورزی بر قیمت ها در مرحله تولید نظارت می کند.
وی افزود: در حوزه روغن مشکلی در روند تامین و توزیع نداریم و با توجه به قیمتی که بر روی محصولات در مرحله تولید درج شده است، صرفا باید نظارت در کف بازار صورت گیرد تا گرانفروشی انجام نشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی بیان کرد: در خصوص محصولات دیگر مانند سیب زمینی نیز رویه به همین صورت است. تولیدکننده در تیرماه محصول خود را برداشت کرده و به فروش رسانده است.
وی میزان تولید سیب زمینی در آذربایجان شرقی ۲۷۳ هزار تن اعلام کرد و افزود: میزان مصرف سیب زمینی آذربایجان شرقی ۱۷۰ هزار تن و سرانه مصرف استان سالانه ۴۶ کیلوگرم است و ۱۰۳ هزار تن مازاد بر مصرف سیب زمینی تولید می کنیم. عرضه سیب زمینی در بازار با قیمت بالا به جیب تولیدکننده نمی رود و واسطه ها از آن نفع می برند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی افزود: مجوز سیب زمینی صادر شده است و واردکنندگان سیب زمینی درخواست خود را در سامانه ثبت می کنند و قراردادی در هر استان با اتحادیه تعاون روستایی منعقد خواهد شد تا سیب زمینی وارد شده با قیمت ۲۶ هزار تومان به این اتحادیه ها تحویل شود و این اتحادیه ها با قیمت ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان در بازار عرضه کنند که البته به زودی سیب زمینی مورد نیاز برای توزیع وارد استان خواهد شد.
شفیعی بیان کرد: در سال جاری حدود ۸۰۰ هزار تن گندم تولید شد که ۶۰۳ هزار تن آن در استان توسط دولت بصورت تضمینی خریداری شد و برای گرامیداشت این موفقیت برجسته در استان جشن شکرگزاری گندم برگزار کردیم و در حال حاضر نیز بیش از ۳۰۰ هزار تن گندم در استان ذخیره داریم و مشکلی برای تامین آرد و نان وجود ندارد.
وی میزان ذخیره شکر گندم در استان را یک هزار و ۶۴۳ تن اعلام کرد و افزود: این میزان از ذخایر استراتژیک است که در انبارهای اداره غله و خدمات بازرگانی موجود است. برای ماه مبارک رمضان و ایام عید نوروز ۴۷۸ تن مجوز برای توزیع شکر در بازار اخذ کرده ایم که به قیمت ۴۸ هزار و ۲۵۰ تومان عرضه خواهد شد و به دست مصرف کننده خواهد رسید.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در خصوص برنج گفت: ۳ هزار و ۶۰۰ تن برنج وارداتی در استان ذخیره داریم که ۹۰۰ تن برنج را در بازار عرضه خواهیم کرد. میزان ذخیره مرغ منجمد استان نیز یک هزار و ۴۵۰ تن است و مشکلی برای تامین مرغ منجمد نداریم و ۹۵۵ تن مرغ منجمد نیز در بازار عرضه خواهیم کرد.
شفیعی ادامه داد: هر هفته ۶۰ تن گوشت گرم وارداتی در فروشگاههای زنجیره ای با قیمت ۳۲۰ هزار تومان برای کنترل قیمت توزیع می کنیم.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰