توسعه صادرات مجتمع فولاد صنعت بناب
صریر: خیری گفت: امسال برای ۱۵۰ هزار تن برنامه ریزی کرده ایم، که نسبت به ۳ سال اخیر در داخل و در صادرات افزایش ۲۰ درصدی داشته ایم.
به گزارش خبرنگار اعزامی صریرنیوز به شهرستان بناب، اصحاب رسانه فعال در شهرهای تبریز، بناب، مراغه، ملکان، عجب شیر و استان آذربایجان غربی با حضور در مجتمع فولاد صنعت بناب از بخش های مختلف این واحد بزرگ تولیدی بازدید کردند.
باقری، مشاور و دستیار ارشد مدیرعامل مجتمع فولاد صنعت بناب در جریان نشست خبری با اصحاب رسانه به ارایه گزارشی از آخرین وضعیت مجتمع و اقدامات صورت گرفته در عرصه های مختلف پرداخت و اظهار داشت: این مجتمع برای ۱۲۰۰ نفر بصورت مستقیم، ۲۰۰ نفر در قالب نیروی پیمانکاری و حدود ۷ هزار نفر بصورت غیرمستقیم اشتغالزایی کرده است.
وی با اشاره به اینکه مجتمع فولاد صنعت بناب در عرصه های فرهنگی و ورزشی توانسته اقدامات ارزشمندی داشته باشد، خاطرنشان کرد: مجموعه های چند منظوره ای را برای کارکنان آماده کرده ایم و طی چند ماه گذشته مسابقات ورزشی را با هدف ترویج فرهنگ ورزش همگانی برگزار شده است.
باقری با بیان اینکه تلاش ما ارتقای روحیه کارکنان در شرایط سخت کاری است، گفت: سالن ها و مجموعه های مجتمع را بنام شهدای گرانقدر نام گذاری کرده ایم و به دنبال کار فرهنگی در کنار فعالیت اقتصادی هستیم.
وی با اشاره به شیوع بیماری کرونا در کل جهان گفت: این شرکت در بیماری کرونا نیز درگیر بود که به لطف خدا با پروتکل های بهداشتی کمترین مشکل برای پرسنل بوجود آمد و البته پرسنلی که درگیر بیماری بودند دغدغه ای بابت حقوق نداشتند.
مشاور و دستیار ارشد مدیرعامل مجتمع فولاد صنعت بناب خاطرنشان کرد: این کارخانه بعنوان واحد صنعتی منطقه بخشی از درآمد را صرف مسائل اجتماعی کرده است؛ شرکت در برنامه های عامل المنفعه، همکاری با مجموعه های داخل شهرستان و… زمانی که شرایط کرونا در کشور حاد شد یکی از کار هایی که مجتمع فولاد بناب انجام داد تامین اکسیژن ۱۷ شهرستان بود و در کمک های مومنانه با مسئولین منطقه و شهرستان همکاری خوبی داشته است.
وی ادامه داد: با همت مدیریت، در خصوص بحث های فرهنگی و ورزشی مشکلات هیئت های ورزشی رفع گردید، رویکرد مجموعه در بحث ورزش های همگانی است و تمام سعی ما این است که در خصوص فضا های ورزشی در تاسیس و یا کمک در تاسیس اقدام نماییم. همکاری با سازمان های مردم نهاد نیز جزئی از برنامه های مجتمع بوده است.
باقری از راه اندازی مجموعه توانمندی برای نیازمندان منطقه خبر داد و افزود: طرحی را دنبال می کنیم تا بتوانیم در سطح شهرستان مجموعه توانمندی راه اندازی کنیم، افرادی هستند که دارای هنر های خوبی در صنایع مختلفی دارند، برنامه داریم تا با این ها ارتباط برقرار کنیم و آنها را حمایت کنیم، در نظر داریم در سطح شهرستان سالی چند بار نمایشگاه برگزار کنیم تا محصولاتشان را در آن نمایشگاه به فروش برسانند، این موضوع را به جد پیگیری می کنیم و حمایت خواهیم کرد.
همچنین «نوراله خیری» مدیر منابع انسانی مجتمع فولاد صنعت بناب در سخنانی با ارائه گزارشی از بخش های مختلف مجتمع تولیدی فولاد شاهین، نورد ذوب و فولاد سازی؛ اظهار داشت: باتوجه به آماری که انجمن فولاد ایران گردآوری و منتشر کرده است در سال ۹۹ حجم صادرات کاهش جدی داشته و حجم واردات نیز افزایش اندکی داشته است به نظر میرسد تحریمهای بینالمللی و محدودیتهای صادراتی داخلی کار خود را کرده و توانسته است این محصول و صنعت ارزآور کشور را در تنگنای فروش قرار دهد.
وی افزود: حجم صادرات محصولات فولادی در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ در حدود ۱۳ درصد کاهش داشته است ولی با این حوزهها و با توجه به استراتژی کلان مدیران ارشد مجموعه فولاد بناب در این شرکت صادرات در سال ۹۸ نسبت به ۹۷ ده برابر شده که بسیار چشمگیر بوده و انتخاب صادرکننده نمونه استان آذربایجان شرقی را نصیب این شرکت کرده است.
خیری یادآور شد: میزان صادرات در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ سه برابر ثبت شده است که مجدداً مجتمع فولاد صنعت بناب به عنوان صادر کننده نمونه استان برگزیده شد، چرخه افزایشی قیمت شمش فولاد در بورس و محصولات فولادی مخصوصاً قیمت میلگرد در بازار آزاد باعث ایجاد بلاتکلیفی و رقابتی شدن نرخها شده است دولت با توجیه یارانههای پرداختی به تولید کنندگان برای ارائه قیمت تعیین تعیین شده به ظاهر این مشکل را برطرف کرده ولی از طرفی پافشاری عدهای و اوضاع حاکم در بورس این صنعت را دچار رکود تقاضای موثر در کنار افزایش قیمتها کرده است.
وی ادامه داد: به عبارتی دیگر طبق دستور وزارت صمت صادرات باید کاهش پیدا کند در عین حال با توجه به هدف جهت تجهیزات تولید در سال جاری با افزایش تولید در محصولات فولادی داشته باشیم در سال گذشته خرید از بورس کالا و رانت توزیعی ناشی از اختلافات قیمت فولاد در بازار آزاد و بورس کالا بحثهای زیادی ایجاد کرده بود به نظر میرسد این قانون به تدریج کاهش پیدا کرده و در حال حاضر به جرات میتوان گفت که رانتی در این بین موجود نیست و این اختلاف قیمت ناشی از مالیات بر ارزش افزوده و بهره پولی است که باید از دو ماه قبل از دریافت فولاد تغییر داده شده به کارخانه پرداخت.
خیری ادامه داد: در سال ۱۴۰۰ نیز صادرات محصولات فولادی با رشد خوبی همراه بوده که شرکت مجتمع فولاد صنعت بناب از این امر مستثنی نبود و با رشد حدود ۱۰۰ درصدی نسبت به سال گذشته همراه بود، بازارهای هدف این مجتمع بیشتر کشورهای عراق، سوریه،لبنان، ترکیه و در آیندهای نزدیک کشورهای آسیای میانه از جمله ارمنستان، آذربایجان، ازبکستان، تاجیکستان، گرجستان و ترکمنستان خواهد بود لازم به ذکر است که در سال ۱۴۰۰ برای اولین بار به کشور لهستان در قسمت شرق اروپا هم نمونه صادرات داشتیم که امیدواریم فتح البابی برای ورود به بازارهای این مناطق هم داشته باشیم.
وی افزود: امسال برای ۱۵۰ هزار تن برنامه ریزی کرده ایم، که نسبت به ۳ سال اخیر در داخل و در صادرات افزایش ۲۰ درصدی داشته ایم. با این توضیح که کل شرکت ها در سال ۱۴۰۰ تجمیع و این شرکت ها در مجتمع فولاد صنعت بناب بود که برای حضور در بورس آماده شده است، محصولات ما علاوه بر بازار ها در بورس کالا نیز عرضه می شود.
بنابر این گزارش، مجتمع فولاد صنعت شهرستان بناب از سال ۱۳۸۳ در زمینی به مساحت ۱۴۰ هکتار در شهرک صنعتی بناب با امکانات زیر بنایی به جاده ریلی تاسیس شد. اولین خط این مجتمع با نام شاهین تولیدات خود را به بازار عرضه کرد، در ادامه خطوط نورد ذوب و فولاد سازی جهت تکمیل محصولات راه اندازی شد.
کارخانه شماره یک شهریار سالانه ۱۵۰ هزار تن تولید دارد و کارخانه شاهین سالانه ۱۳۰۰ تن تولید دارد و ۴ خط نورد در حال حاضر فعال است و ۲ خط مربوط به مقاطع فولادی، نبشی، تیرآهن و غیره است. عمده تولیدات مجتمع مربوط به میلگرد از سایز ۸ الی ۳۲ در گرید های مختلف برای مصرف داخلی و خارجی است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰