زبان ترکی؛ هویت مردم آذربایجان است
صریر: این کاندیدای انتخابات مجلس ادامه داد: اعتقاد دارم نباید به بهانه های امنیتی، زبان ترکی که هویت مردم آذربایجان است، مورد تخریب قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار صریر در تبریز، «بهزاد وکیلی» کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه متولد سال ۱۳۴۷ در محله اهراب تبریز است، اظهار داشت: پیش از این مدیرکل دیوان کل محاسبات آذربایجانشرقی، نماینده دادستان کل کشور، مشاور معاون پارلمانی رئیس جمهور؛ عضو هیئت مدیره و قائم مقام منطقه آزاد چابهار و مدیرکل هماهنگی و نظارت امور اقتصادی و زیر بنایی دیوان محاسبات کشور بوده ام.
وی با بیان اینکه تخصص بنده در حوزه مدیریت، اقتصاد، برنامه ریزی و بودجهبندی است، افزود: به اصلاح برخی قوانین و ایجاد یک سری قوانین جدید نیاز داریم. بر حسب فرمایش مقام معظم رهبری هر کس که در خود توان انجام کاری را احساس کند، باید پا به عرصه بگذارد و ما نیز در این حوزه پا به میدان گذاشتیم.
وکیلی در پاسخ به سؤال خبرنگار صریر درخصوص اینکه چه دیدگاهی نسبت به اصل ۱۵ قانون اساسی دارید؟ خاطرنشان کرد: این زبان و گویش است که اقوام را از یکدیگر متمایز می کند، البته هیچ قومی نسبت به دیگری برتر نیست، چراکه خداوند در قرآن فرموده که شرافت انسان ها تنها به میزان تقوای آن هاست.
این کاندیدای انتخابات مجلس ادامه داد: اعتقاد دارم نباید به بهانه های امنیتی، زبان ترکی که هویت مردم آذربایجان است، مورد تخریب قرار گیرد. باید نسبت به تأسیس فرهنگستان زبان ترکی اهتمام جدی صورت گیرد. ادبیات و دستور زبان ترکی تدوین و در مراکز عالی دانشگاهی تدریس شود.
وی افزود: به هویت و اصالت آذربایجان و زبان ترکی خود افتخار می کنم و نباید این ارزش با برخی تحرکات تخریب شود، البته بد نیست یک شوخی هم داشته باشم که معمولا می گویند؛ “همه ترک هستند مگر اینکه خلافش ثابت شود!”
وکیلی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهداف کاندیداتوری در انتخابات مجلس تصریح کرد: این دوره نیز من قصد نداشتم بیایم و به نوعی احساس میکردم که همان سبک و سیاق و برنامههای سنوات گذشته حاکم است و طبیعتا شخصی که زر و زور دارد و هزینه میلیاردی خواهد کرد؛ موفق خواهد شد. ولی من که نمیخواهم میلیاردی هزینه کنم و اگر هم میخواهم وارد صحنه شوم به خاطر حرفی است که برای گفتن دارم. شکر خدا فضا را طوری سخت کردهاند که یک سری افراد خاص پیشاپیش یا خودشان باشند یا این که کسانی که آنها میگویند به صحنه بیایند. در نتیجه من رغبت نشان ندادم اما حسب دستور بزرگان وارد شدم.
وی با اشاره به برخی لیست های انتخاباتی گفت: یک سری اسامی وجود دارند در سطح کشور، که ذهنیت مردم را مهندسی کرده و احاطه میکنند، حتی از رانت زور و قدرت استفاده میکنند و خودشان را به رانت ثروت نیز مجهز میکنند. با خرید رای مردم، مراسمهای شام و نهار آن چنانی، تبلیغات گسترده پوستری، کاغذی و بنری به عالیجنابان لژنشین تبدیل میشوند. اینها نشستهاند و میگویند هر لیستی میخواهد بسته شود اسم ما حتما در آن لیست باشد و بقیه هم اگر خواستند بیایند.
وکیلی افزود: برآیند عملکرد دولت و مجلس در مجموع قابل قبول نیست و ما به همین خاطر از مردم شرمندهایم و نارضایتی در بین مردم حاکم است. در وضع فعلی به جای این که کسانی که کوتاهی و قصور کردهاند خودشان عذرخواهی کنند؛ نه تنها این کار را نمیکنند بلکه فرافکنی میکنند و همه چیز را برگردن رهبری میاندازند.
مشکلاتی هست و باید ریشه ای حل شوند. امیدوارم مردم به کسانی رای بدهند که فضای رانت در استان و در کل کشور را جمع کنند چون در واقعیت افرادی که امروز در مسند مسئولیت، در هر جایگاهی نشسته اند؛ موقع پاسخگویی به مردم جوابگو نخواهند بود. دیروز مردم اعتراض می کردند و مشکلاتشان را مطرح می کردند و بعضا اعتراضات منجر به این شده است که اغتشاشات صورت بگیرد و یک سری افراد از عملکرد این مسئولین گلهمند بودند به عنوان اغتشاشگر و اخلالگر معرفی شدند در حالی که طبیعتا مردم تحت فشارهای موجود اعتراضهایی خواهند داشت. حالا مسئولانی که تا دیروز دنبال رانتخواری از حاکمیت بودند به هیچ وجه حاضر به ایستادن کنار حاکمیت نیستند که بگویند ماهم مقصریم. همه کارها را گردن مقام رهبری میاندازند. بیایید مسئولیتتان را بر عهده بگیرید و بگویید در دوره نمایندگی مجلس چه کار کرده اید؟ در دوره وزارت چه کار کردهاید؟ در دوره استانداری چه کاری کرده اید ؟ فرافکنی کار خیلی سادهای است.
وی یادآور شد: معتقدم مردمی که اعتراض میکنند و گلهمند هستند و می گویند که اگر این گونه باشد ما رای نمی دهیم بیایند رای بدهند ولی رویکردشان را عوض کنند و افراد جدیدی انتخاب کنند. گزینه ها فقط این چند نفر نیستند که سرتاسر خیابان ها و کوچه پس کوچهها را با پوستر هایشان پر میکنند. مردم چهره های جدیدی را به مجلس معرفی کنند تا حداقل به درخواست مردم بی اعتنایی نکنند و مردم از این نمایندگان نتیجه بخواهند.
وی افزود: لیست هایی که می آیند فقط لیست هستند وبرنامه ای ندارند. البته لیست هایمان هم اکثرا تکراری هستند و گاهی فقط با یک نفر تفاوت. در لیست ائتلاف نیروهای انقلاب قرار نبود فقط اصولگرایان باشند و از هر دو حزب قرار بود وجود داشته باشند و آنهایی انتخاب شوند که در این انقلاب سوابقشان درخشان است.در عرصه جنگ و دفاع مقدس زحمت کشیدهاند و به عنوان یک نیروی انقلابی مطرح هستند. در این جلسه ۳۵ نفر دعوت شدند و قرار بود خروجیشان لیست ائتلاف نیروهای انقلاب باشد یعنی از تمامی ظرفیتها اعم از اصولگرا واصلاحطلب مستقل، چهرههای مناسب را انتخاب کنند و افراد توانمند را به مجلس بفرستند اما شاهد این بودیم که رفته رفته به مهندسی لیست کشیده شد.
این کاندیدای انتخابات مجلس خاطرنشان کرد: افراد لژنشین که اسمشان پای ثابت بسیاری از لیستهاست افرادی را به خدمت خود گرفتند که هر جا که این لیست میرود و رای گیری میکند بروند و اعلام کنند که رای ما فلانی است و در آخر هم لیستی خارج شد که مطلقا اصولگرایی بود. وقتی که یک عده می آیند و رانتمدارانه لیست را مهندسی میکنند و عامل های لیست را هم تحت الشعاع قرار خواهند داد و لابی های متعددی خواهند کرد قطعا لیستی خارج خواهد شد که فقط خودشان خواهند بود.
وی افزود: چه دلیلی دارد که شخصی که میخواهد امروز به عنوان کاندیدا به مجلس برود از سه سال قبل مهمانیهای نهار و شام برگزار میکند و روستا به روستا با مردم صحبت میکند و عهد و پیمان میبندد و به وفور هم پول خرج میکنند. برایشان مهم نیست قیمت تمام شده یک صندلی مجلس چند میشود؟ من به اینها هم گفتم که آیا شما میروید درمجلس کار کنید یا تجارت؟ و اگر برای کار کردن به مجلس می روید این قدر پول خرج کردن برای چیست؟ صندلی مجلس، صندلی تجارت نیست صندلی اداره امور مردم است و در راس امور قرار دارد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰