مهمترین چالش موجود، عدم صداقت مسؤولان است
فعال اقتصادی کشور گفت: مسؤولان آن چیزی را میگویند در عمل انجام نمیدهند، همین مسأله موجب بدبینی تولیدکنندگان، صنعتگران و فعالان اقتصادی شده است.
به گزارش خبرنگار صریر در تبریز، یونس ژائله، سرلیست ائتلاف ۲۰۲۰ توسعه اقتصاد آذربایجان در انتخابات اتاق بازرگانی تبریز امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در تبریز مهمترین چالش موجود در استان را عدم صداقت مسؤولان دانست و اظهار داشت: مسؤولان آن چیزی را میگویند در عمل انجام نمیدهند، همین مسأله موجب بدبینی تولیدکنندگان، صنعتگران و فعالان اقتصادی شده است.
وی با تأکید بر اینکه شفافیت در عمل مهمترین اصل در جلب اعتماد و مشارکت مردمی است، خاطرنشان کرد: دولت بهتر است به وظیفه نظارتی خود عمل کند و بخش خصوصی اقتصاد کشور را مدیریت کند، ورود دولت به اقتصاد موجب وضعیتی می شود که امروز مشاهده می کنیم.
ژائله با اشاره به نقش اتاق بازرگانی در حل مشکلات اقتصادی کشور گفت: نقش اتاق بازرگانی تبریز بیشتر در حد مشاور دولت بوده است البته نباید به این اندازه اکتفا کرد بلکه باید قدم های بزرگتری برداشت متأسفانه شاهد سقوط ۵ پله ای اقتصاد آذربایجان شرقی در طی چند سال گذشته بوده ایم، که علت آن استانداری، نهادهای دولتی و دیگر نهادها هستند.
وی با بیان اینکه اقتصاد دولتی شکست خورده است، افزود: برخی از بنگاه های تولیدی بخش خصوصی رشد چشمگیری داشته اند و این امر نشان از موفقیت سیاست گذاری های بخش خصوصی دارد، باید به این حقیقت رسید که با رفتار متناقض نمی توانیم جبران مافات کنیم.
ژائله به موضع بانک های بزرگ کشور در قبال شرکت ها و سرمایه گذاران آذربایجانی انتقاد کرد و گفت: اغلب بانک ها به جای سرمایه گذاری در بخش تولید و تجارت، در بخش های واسطه ای و اغلب در تهران سرمایه گذاری کرده اند و این امر نشان از مشکلات اقتصادی استان ما دارد.
وی افزود: چه معنی دارد وقتی واحدهای تولیدی، سرمایه گذاران و مردم آذربایجان به عنوان خوش حساب ترین مشتریان سیستم بانکی کشور به شمار می آیند چرا این بانکها نسبت به بخش های اقتصادی آذربایجان کم لطفی می کنند؟
ژائله در ادامه به برنامه های ائتلاف توسعه اقتصاد آذربایجان اشاره کرد و گفت: ما نظرات را با بیان کارشناسی مطرح می کنیم و کارنامه و عملکرد افراد است که صحبت می کند نه برخی حرف و حدیث ها و حاشیه سازی ها! باید نقشه راه اقتصادی برای آذربایجان ترسیم شود. بر اساس این نقشه باید مسئولیت ها مشخص شده و تصمیمات لازم اتخاذ شود.
وی خاطرنشان کرد: مهارت یک بیزنسمن تبریزی در مقیاس جهانی بسیار پایین است و اگر قرار باشد به مهارتهای این فرد نمره دهیم از ۲۰، نمره ۵ باید داد و این مشکل ناشی از ضعف در مهارتهای تجارتی، کلامی، بیان، بازاریابی، ارتباطات و غیره میباشد که نقش اتاق در حل این معضلات بسیار مهم است.
ژائله با اشاره به اینکه برنامه ریزی متولیان اقتصاد و صنعت استان باید بر اساس این نقشه راه باشد تا بتوان برای دریافت سهم خود از کشور و دنیا اقدام کرد، افزود: اتاق بازرگانی تبریز نقش اساسی در توسعه و اقتصاد استان ایفا می کند، این اتاق متولی اقتصاد استان بوده و باید از بخش خصوصی فعال و سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای رشد و رونق اقتصاد استان دعوت کند.
وی با انتقاد از وضعیت فعلی اداره اتاق بازرگانی تبریز اظهار داشت: اتاق های بازرگانی و به تبع آن اتاق تبریز رئیس محور است و بر فعالیت های آن تاثیر می گذارد؛ باید از مدل های جدید برای رشد کسب و کار و رونق اقتصاد استان استفاده شود و افراد توانمند و شناخته شده در سطح ملی در اتاق بازرگانی تبریز حضور داشته باشند.
همچنین محمدعلی سبحان اللهی، استاندار اسبق آذربایجان شرقی در سخنانی با بیان اینکه باید افراد لایق، سالم، پاکدست، کارآفرین، خوشنام و شناخته شده در سطح ملی در اتاق بازرگانی تبریز حضور داشته باشند، گفت: تبریز از گذشته در اقتصاد صاحب مکتب بوده و افراد برخوردار از وجهه خوب در سطح ملی و بین المللی و تجربه کارآفرینی می توانند رشد و توسعه استان را سرعت بخشند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰