بیست و چهارمین همایش توسعه صادرات غیر نفتی در تبریز برگزار شد
صریر: بیست و چهارمین همایش توسعه صادرات غیر نفتی با حضور فعالان اقتصادی، تولید کنندگان و صادرکنندگان نمونه در تبریز برگزار شد.
به گزارش خبرنگار صریر در تبریز، حمایت جدی دولت از بخش خصوصی، تک نرخی شدن قیمت ارز، مشارکت دادن بخش خصوصی در تصمیم گیری ها و استفاده از نظرات کارشناسان اتاق بازرگانی از جمله مهم ترین خواسته های فعالان اقتصادی بخش خصوصی در بیست و چهارمین دوره همایش صادرات غیرنفتی در تبریز بود.
دیپلماسی اقتصادی راهگشای شرایط کنونی کشور است
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی آذربایجان شرقی در آئین گشایش بیست و چهارمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی کشور با عنوان «دیپلماسی اقتصادی» اظهار کرد: امیدواریم این همایش مطابق سالهای قبل در اصلاح و رفع نارسایی ها و رفع قوانین زائد برای توسعه صنعت و تجارت تاثیرگذار باشد.
صمد حسنزاده با بیان اینکه برحسب شرایط روز کشور، همایش با محوریت دیپلماسی اقتصادی برگزار می شود، گفت: طبق سیاستهای مورد تاکید رهبری برای رسیدن به رشد و توسعه پایدار به یک دیپلماسی اقتصادی نیاز داریم.
رئیس اتاق بازرگانی تبریز خاطرنشان کرد: شرایط سخت اقتصادی که قدرتهای بزرگ جهانی به صورت ظالمانه از طریق تحریم ها برای کشور تحمیل کرده اند، معیشت، اقتصاد و سلامتی مردم کشورمان را با مشکل مواجه نموده است.
وی با بیان اینکه بر اساس منشور سازمان های بینالمللی هیچ قدرتی حق ندارد معیشت مردم را تهدید و تحریم کند، تصریح کرد: تمام ملتها و مسوولان نظامهای سیاسی دنیا می بایست با حفظ اقتدار و با ایجاد تعامل و احترام متقابل عمل نمایند.
حسنزاده ادامه داد: امروز مسئولان کشور و فعالان اقتصادی می بایست با همکاری و هم افزایی بیشتر، در اصلاح و رفع موانع موجود تلاش نمایند.
وی خاطرنشان کرد: شرایط سختی برای کشور تحمیل شده است به طوریکه عدم دسترسی به بازار جهانی، کاهش دسترسی به تکنولوژی روز دنیا، افزایش هزینههای تامین کالا و مشکلات بیشمار در انتقال پول و بی ثباتی ارزش پول ملی در مقابل ارزهای خارجی و نیز توسعه رانت و فساد در دستگاه دولتی مشکلات عمده ای را برای ملت و جامعه صنعتی به وجود آورده است.
رئیس اتاق بازرگانی تبریز متذکر شد: امروز سرمایهگذار خارجی رغبتی برای حضور در ایران نداشته و حتی سرمایهگذاران خارجی که قبلا به صورت مشارکتی سرمایهگذاری کرده بودند به نوعی تلاش به خروج سرمایه خود از کشور را دارند.
وی با بیان اینکه؛ جامعه صنعت، معدن و اقتصاد کشور با تمام شرایط موجود تلاش دارد به تولید خود ادامه دهد، افزود: نگرانی هایی این فعالان را تهدید میکند چرا که مدیران واحدهای تولیدی حداکثر به مدت ۶ ماه مواد اولیه مورد نیاز خود را تامین نموده اند ولی سوال اینجاست که بعد از ۶ ماه تکلیف این واحدها چه خواهد بود؟
وی اذعان داشت: بدترین روز برای ما روزی است که نتوانیم پاسخگوی کارگران باشیم و یا نتوانیم فعالیت خود را ادامه دهیم.
رئیس اتاق بازرگانی تبریز تصریح کرد: فعالان اقتصادی هیچ گونه برنامه مدونی را در راستای توسعه اقتصادی کشور نمیبینند از اینرو انتظار می رود متولیان امر با حفظ ارزشهای ملی، در رفع نگرانیهای موجود اقدامات موثری را انجام دهند.
وی اظهار امیدواری نمود: وزرای جدید و ترمیم کابینه، توانایی اصلاح شرایط نظام مالی و پولی و قوانین کار و تامین اجتماعی و … را فراهم نماید
آل هاشم در بیست و چهارمین همایش توسعه صادرات غیر نفتی ایران:
اقتصاد وابسته به نفت، اقتصادی بیمار است
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی گفت: باید قبول کنیم اقتصاد تک محصولی وابسته به نفت، اقتصادی بیمار است که باعث شده نتوانیم به جایگاه شایسته ای دست یابیم.
حجه الاسلام و المسلمین محمدعلی آل هاشم در بیست و چهارمین همایش توسعه صادرات غیر نفتی ایران گفت: در رشد و توسعه کشور عوامل زیادی دخیل هستند، یکی از مهمترین عوامل تاثیر گذار توسعه بخش صادرات غیر نفتی است.
وی ادامه داد: زمانی که صحبت از صادرات غیر نفتی و توسعه به میان می آید، در کشوری مثل ما که از ظرفیتهای بسیار عظیمی برخوردار است، زمینه رسیدن به این هدف آسان است.
آل هاشم افزود: منطقاً انتظار این است که هزینه تولید در ایران بسیار پایین تر و در نتیجه قدرت رقابت در بازارهای بین المللی بالاتر باشد، اما اینکه چرا با وجود این ظرفیت های خدادادی و نیروی انسانی هنوز به جایگاه مطلوب نزدیک نشده ایم، جای سوال دارد.
وی ادامه داد: هزینه بالای تولید در ایران در مقایسه با سایر کشورها و کیفیت نه چندان خوب ناشی از قدیمی بودن فناوری و فرسودگی ماشین آلات است که توان رقابت در بازار جهانی را می گیرد.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی گفت: وقتی تولید با کیفیت داشته باشیم اما زمینه صادرات را نتوانیم برقرار کنیم، این تولید هیچ مزیتی برای ما تلقی نمی شود بلکه همزمان با موضوع کاهش هزینه های تولید بحث صادرات نیز از اولویت بالایی برخوردار است.
نماینده ولی فقیه در استان افزود: بعد از خروج یک جانبه امریکا از برجام و بازگرداندن تحریم های غیر انسانی، این موضوع حساسیت مضاعف پیدا می کند، شرکای تجاری ایران هم دیگر نمی توانند به طور عادی با ما ادامه همکاری دهند و ادامه کار با آنها هم دشوار است چه برسد به کشورهایی که ذاتا تعامل ضعیف داریم، در این شرایط دیپلماسی اقتصادی از سایر موارد مهمتر می شود.
وی گفت: اگر دیپلماسی اقتصادی به عنوان الزام راهبردی مطرح شود می توان بازار های موجود را از طریق ساز و کارهای خاص حفظ کرد، باید قبول کنیم اقتصاد تک محصولی وابسته به نفت، اقتصادی بیمار است که باعث شده نتوانیم به جایگاه شایسته ای دست یابیم، اگر از اهداف کلان اقتصادی این است که به رشد مطلوب دست یابیم باید تعاملات اقتصادی را با دنیا بهبود بخشیم، اگر توانمندی و ظرفیت ها را متمرکز کنیم و به عنوان الزام راهبردی به آن نگاه کنیم می توانیم از موانع عبور کنیم.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی ادامه داد: نوسانات قیمت ارز و کمبود مواد اولیه باعث شده که کارخانجات با کمبود نقدینگی مواجه شوند و کالاهای اساسی نیز که با ارز ۴۲۰۰ تومانی تهیه شده با نرخ مصوب برای مصرف شهروندان عرضه نمیشود بلکه با نرخ ارز آزاد و چندین برابر قیمت به مردم عرضه میشود.
آل هاشم گفت: چند نرخی بودن ارز این وضعیت اقتصادی را به وجود آورده و باید دولت برای تک نرخی کردن ارز اهتمام کند و وزارت امور خارجه نیز باید برای دیپلماسی اقتصادی و پیدا کردن بازارهای خارجی اهتمام ویژه داشته باشد.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس:
واگذاری به غیر اهل، مهمترین مشکل واحدهای تولیدی در واگذاریها
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: متاسفانه مهمترین مشکل در واگذاری واحدها در کشور این است که هر کسی قیمت بالا داد به آن واگذار کنیم و اصلا با اهلیت طرف کاری نداریم.
احمدعلی کیخواه در بیست و چهارمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی کشور با عنوان «دیپلماسی اقتصادی» اظهار کرد: سرمایه، نیروی انسانی، منابع طبیعی و ارز خارجی از جمله عوامل توسعه است.
وی با تاکید به اینکه صادرات نفت و میعانات گازی منبع اصلی درآمد کشور است، گفت: سیاست بهرهبرداری منابع نفتی به سطح تکنولوژی بستگی دارد و برخیها معتقد به حفظ این منابع بوده و برخیها آن را وابسته به تکنولوژی میدانند.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اگر بخشی از هزینههای محدود ارزی را روی فرش سرمایه گزاری می کردیم قطعا بیشتر از صنعت خودروسازی در اقتصاد کشور اثرگذار می بود.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به کمبود سرمایه و مشکلات فراوان در زمینه صادرات بخش کشاورزی، گفت: برخی از مشکلات این حوزه ناشی از نحوه اخذ مالیات است چراکه وقتی با تولیدکنندگان کشاورزی صحبت میشود، آنها اذعان می کنند که بدون دلیل و سند مالیات اخذ می شود.
وی تاکید کرد: ما چهار دهه نرخ ارز را ثابت نگاه داشتیم که ضررهای غیر قابل جبرانی را به بخش کشاورزی وارد ساخت.
کیخواه با بیان اینکه چه کسی پاسخگوی این همه هزینه در طول ۴۰ سال است، گفت: متاسفانه مهمترین مشکل در واگذاری کشور این است که هر کسی قیمت بالا داد به آن واگذار کنیم و اصلا با اهلیت طرف کاری نداریم.
کیخواه ابراز کرد: متاسفانه توسعه به صورت سنتی مدیریت میشود و با این وضع نمیتوان شاهد رشد و توسعه بود.
وی با اشاره به اعلام قیمت خرید گندم به میزان یک هزار و ۴۷۰ تومان، گفت: منطق دولت برای اعلان این قیمت چیست و با وجود ۳۰ درصد تورم و افزایش هزینهها چرا باید به قشر مستضعف فشار وارد کرد.
وی ادامه داد: دولت به بهانه حمایت از مصرف کننده از جیب کشاورزان مایه میگذارد.
در بیست و چهارمین همایش ملی صادرات غیر نفتی:
ژائله: اقتصاد کشور نیاز به جراحی دارد
عضو هیات نمایندگان اتاق تبریز و رئیس انجمن صنایع غذایی آذربایجان شرقی با انتقاد از وضعیت موجود، خطاب به دولت تاکید کرد؛ اقتصاد کشور نیاز به جراحی فوری دارد.
یونس ژائله در بیست و چهارمین همایش ملی صادرات غیر نفتی ایران در تبریز گفت: امروز همه باید اول به فکر ایران باشیم، امروز مردم ما دچار مشکلاتی هستند که با کمک هم می توانیم حل کنیم.
وی افزود: بدخواهان نمی توانند ضربه ای به ما بزنند که قابل حل نباشد، ولی سخنم به نمایندگان مجلس است، از شما می خواهیم تصمیم بگیرید امسال سال بزرگی برای کشور باشد و می توانید تصمیماتی بگیرید که برای توسعه صنعتی و بخش تولید کشور راهگشا باشد.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز با انتقاد از چند نرخی بودن قیمت ارز، خطاب به دولت تاکید کرد: ارز نیمایی و سیمایی را جمع کنید، ما شفافیت ارزی از دولت می خواهیم. دولت باید این لایحه را به مجلس ببرد تا کل یارانه هایی که در قالب انرژی از مرزهای کشور قاچاق می شود، جلوگیری شود.
ژائله گفت: این یارانه ها باید مستقیما به قشر آسیب پذیر داده شود تا درآمد قشر آسیب پذیر افزایش یابد و سرمایه ملت هدر نرود.
وی خطاب به نمایندگان مجلس تاکید کرد: چرا به حرف هایی که می زنید عمل نمی کنید؟ در حالی که امکانات دست شماست.
رئیس انجمن صنایع غذایی افزود: دچار تحریم هستیم، اما باید تسلیم شویم؟ یا اراده کنیم که از این وضعیت بیرون بیاییم؟ استان های شمالی ظرفیت این را دارند که به تنهایی میلیاردها دلار برای کشور، ثروت تولید کنند و این در شرایطی تحقق خواهد یافت که بخش خصوصی در جایگاه واقعی خود قرار گیرد.
ژائله ادامه داد: امروز در مورد صادرات غیر نفتی صحبت می کنیم ولی اقداماتی موثری در این مورد انجام نداده ایم.
وی با اشاره به این نکته که اگر کارگر واحد های تولیدی و صنعتی حقوق مناسب نگیرد انگیزه کافی برای کار نخواهد داشت افزود: اگر به این موارد توجه نکنیم، نمی توانیم انتظار توسعه اقتصادی را داشته باشیم.
وی در خصوص بازگشت ارز صادرکنندگان به سامانه نیما گفت: دولت به فکر بازگشت ارز به کشور است، و بخش خصوصی ارز حاصل از صادرات را برای تامین مواد خام مورد نیاز خود به کشور بر می گرداند ولی نگران آن است که رانت ایجاد شود.
ژائله تاکید کرد: سرمایه بخش خصوصی در ماه های اخیر به یک سوم تنزل یافته است، و انتظار می رود که در شرایط سخت اقتصادی دولت با در نظر گرفتن معافیت های مالیاتی از تولیدکنندگان حمایت و از فشارهای وارده بر بخش خصوصی بکاهد.
حضور مدیرکل بندر ترابزون ترکیه در همایش ملی توسعه صادرات غیر نفتی ایران در تبریز
وی با اشاره به مشترکات فرهنگی دو کشور، بندر ترابزون را دروازه بندری به اروپا خواند.
مدیرکل بندر ترابزون ترکیه گفت: در قراردادهای بین دو کشور ایران و ترکیه بندرترابزون به صورت بندر مشترک در راستای توسعه اقتصادی دو کشور بیان شده و ما حاضریم برای گسترش همکاریها، موانع موجود را هموار سازیم.
«مظفر آرمیش» در بیست و چهارمین همایش ملی توسعه صادرات غیر نفتی ایران در تبریز گفت: ترابوزان با تاریخی ۴هزار ساله، دروازه دریایی بر روی جاده ابریشم بوده و با دارا بودن موقعیت جغرافیایی استراتژیک در دوران عثمانی قریب به ۱۶ سرکنسولگری در این شهر وجود داشت که در گذر زمان یک سرکنسولگری باقی است که آن هم کنسولگری ایران است که در همین راستا ایران از جایگاه ویژه ای در نزد ملت و دولت ترکیه برخوردار است.
مدیر بندر ترابزون در خصوص گسترده بودن روابط دو جانبه ایران و ترکیه گفت: در زمان جنگ تحمیلی بندر ترابزون به عنوان یک بندر لوجستیک برای ایران ایفای نقش نموده و اتاق بازرگانی ترابزون و تبریز روابط گسترده ای با هم دارند و تحریم برای ما معنی ندارد.
وی تاکید کرد: بندر ترابزون همیشه با آغوش باز از تجار ایرانی استقبال می کند و دو طرف باید تلاش نماید تا مشکلات موجود به منظور گسترش روابط دو جانبه مرتفع گردد.
آرمیش در خاتمه یاد آور شد: همانطور که می دانید اردوغان پس از انتخابش به ریاست جمهوری ترکیه اولین سفر خارجی خود را ایران نمود خود و در این سفر قراردادی مبنی بر بهره برداری از بندرترابزون به صورت مشترک منعقد شد.
شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران:
سهم ایران از بازار صادرات جهانی ۲۴ صدم درصد است
رئیس اتاق بازرگانی کشور با بیان اینکه در سه الگوی مطرح شده برای صادرات بین زمین و آسمان ماندهایم، گفت: همه این مشکلات از آنجا نشات می گیرد که ما برنامهای برای حل مسائل و مشکلات اقتصادی کشور نداریم.
غلامحسین شافعی در بیست و چهارمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی کشور با عنوان «دیپلماسی اقتصادی» در تبریز اظهار کرد: الگوهای توسعه اقتصای را می توان به طور کلی در سه دسته توسعه درونگرا، برونگرا و مختلط تقسیم نمود.
وی با اشاره به اینکه الگوی تکیه بر امکانات داخلی و راهبرد جایگزینی واردات در اقتصاد کشور همان الگوی درونگرا بوده و مدام آن را تجربه و تکرار کردهایم، گفت: از اجرای این الگوی اقتصادی در عرصه جهانی نه تنها نفعی نبردیم بلکه زیان قابل توجهی نیز دیده ایم.
رئیس اتاق بازرگانی کشور با اشاره به الگوی اقتصاد آزاد و مالکیت خصوصی و نقش حداکثری و پیوند با اقتصاد جهانی، توضیح داد: از این الگو نیز نتوانستیم نتایج ارزندهای را به دست بیاوریم چرا که در عمق اندیشههای خود اعتقادی به آن نداشتیم.
شافعی با بیان اینکه در سه الگوی مطرح شده بین زمین و آسمان ماندهایم، اضافه کرد: منشاء همه این مشکلات از آنجا نشات می گردد که ما برنامه مشخصی برای اصلاح وضعیت اقتصادی کشور نداریم و اگر مباحثی مطرح می شود، مباحث مطرح شده بیشتر از آنکه برنامه اقتصادی باشند ابزاری هستند که فکر میکنیم میتوانند ما را به توسعه اقتصادی برسانند.
وی در ادامه خاطر نشان کرد:توفیق صادرات بدون تولید و پشتوانه قوی امکانپذیر نیست و برای صادرات قوی باید یک تولید قوی داشته باشیم که اقتصاد مقاومتی میتواند اهرم قوی تولید و صادرات باشد.
رئیس اتاق بازرگانی کشور در خصوص سهم مانده تسهیلات کل نظام بانکی در ۱۰ سال گذشته گفت: در ۱۰ سال گذشته سهم مانده تسهیلات کل نظام بانکی برای صادرات غیرنفتی از ۱ درصد به ۲/۲ درصد رسیده است.
وی در خصوص رفتارهای اقتصادی مدیران ارشد اقتصادی کشور گفت: برنامهریزان و سیاستگذاران در موضوع اقتصاد با یک دست گلوی خود را فشار میدهند و با دست دیگر طلب کمک میکنند به طوریکه هر مشکلی که ایجاد میشود ناشی از اقدامات و رفتارهای خودمان است.
وی با بیان اینکه شعارهایی از قبیل صادرکنندگان سربازان فداکار و سرداران شریف اقتصادی کشور هستند گفت: از یک طرف ما مدام شعار هایی از این دست را می شنویم و از طرف دیگر صادر کنندگان متهم هستند که ارز صادراتی را به کشور بر نمی گردانند در حالی که صادرکنندگان ارز حاصل از صادرات را همیشه به کشور برگردانده اند.
رئیس اتاق بازرگانی کشور با تاکید به اینکه در بخش تولید و صادرات با وجود مسائل و مشکلات یک فرصت بیبدلیل به وجود آمده است که خودمان این فرصت را میسوزانیم، گفت: در حال حاضر در صنعت پوشاک با وجود همه مشکلات فرصت بیبدیل ایجاد شده که حتی قاچاق نیز نمیتواند با آن مقابله کند که البته این شامل تولیدات دیگری هم میشود.
شافعی اذعان داشت: صادرات در بیشتر موارد توجیه ارزی دارد ولی آن قدر که برخی مسوولان حرفهای حماسی میزنند، نیست.
وی در این خصوص گفت: سهم ایران از بازار صادرات جهانی۲۴صدم، درصد است و اصلا رقم قابل توجهی در مقابل بازارهای جهانی نیست و این در حالی است که کشور ایران دارای ظرفیتهای بی همتای اقتصادی و تجاری است که می بایست مورد بهره برداری قرار گیرد.
رئیس اتاق ایران در خصوص اقدامات غیر کارشناسی مسئولان اقتصادی کشور گفت: در اخبار شنیدم که گمرکات کشور را گمرکات تخصصی در صادرات کردهاند و این یک تصمیم عجولانه است وانتظار داریم دولت تعجیل و دستپاچگی را کنار بگذارد و تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر توجه به بخش خصوصی را اجرا کند.
وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در دیدار خود با هیات دولت در هفتم شهریورماه تاکید کردند که نظر اتاق بازرگانی را خوانده و اجرا کنید، گفت: علت فرمایش معظم له از آنجا ناشی می شود که ایشان نظرات بخش خصوصی در تصمیمگیری ها را غایب دیده و لازم دانستهاند.
مشاور و دستیار ویژه وزیر صمت:
صادرات غیرنفتی کشور از مرز ۳۰ میلیارد دلار گذشت
مشاور و دستیار ویژه وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در هشت ماهه سال جاری ۳۰ میلیارد دلار صادرات در کشور انجام گرفته است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل۳/۱۳ درصد افزایش داشته است.
صادق نجفی در بیست و چهارمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی کشور با عنوان «دیپلماسی اقتصادی» اظهار کرد: در مدتی که آقای دکتر رحمانی به عنوان وزیر صمت حضور دارند چند هدف از جمله جلب اعتماد صاحبان صنعت و تولید کشور را در برنامه خود در نظر گرفته اند.
وی در خصوص اهمیت بخش خصوصی در دیدگاه وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: اولین جلسه آقای رحمانی در وزارتخانه با حضور رئیس اتاق بازرگانی ایران و فعالان اقتصادی بخش خصوصی برگزار شد.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی دومین استراتژی وزیر صمت را اهمیت دادن به فعالان بخش خصوصی و هفکری و هم افزایی با این بخش خواند و افزود: از دیدگاه آقای رحمانی همیشه یک طرف موضوع اتاق بازرگانی و انجمنها و تشکلهای بخش خصوصی است.
وی بازنگری قوانین و اصلاح آنها براساس شرایط روز به منظور حمایت از تولیدکنندگان و صادرکنندگان را از دیگر برنامههای وزارت صمت خواند.
مشاور وزیر صمت تاکید کرد: در دوره تصدی گری آقای رحمانی وظیفه خود می دانم که به عنوان رابط و هماهنگ کننده ایفای نقش نمایم و امیدوارم بتوانم همدلی و همافزایی لازم در راستای توسعه اقتصادی کشور را فراهم نمایم.
نجفی با تاکید به ارتباط هر چه بیشتر با کشورهای همسایه از جمله ترکیه، بیان کرد: بندر ترابزون ظرفیت و فرصت خوبی برای صادرات محصولات و کالاهای تولید کشور است. وی متذکر شد: ارتباط با کشورهای هدف برای صادرات و واردات بسیار مهم است و باید برای توسعه صادرات کشور از آنها بهرهمند شویم.
وی با بیان اینکه محصولات و کالاهای ایرانی نسبت به قیمت ارز، بسیار ارزان عرضه میشود، گفت: در هشت ماهه اخیر ۳۰ میلیارد دلار صادرات در کشور انجام گرفته است که میزان صادرات نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳/۱۳افزایش داشته است.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ادامه داد: ۵۶.۷ از افزایش صادرات مربوط به کالاهای معدنی و کشاورزی است از اینرو معادن کشور و استان می توانند جایگاه نفت در اقتصادی کشور را کسب نمایند.
وی خاطر نشان کرد: معادن مس و نفلین سینیت سراب از جمله پتانسیلهای بزرگی برای کشور است و امیدواریم کارخانه کاتد و نفلیت سینیت هر چه زودتر شکل گیرد.
مشاور و دستیار ویژه وزیر صمت با اشاره به اینکه طبق آمار و ارقام موجود در زمینه صادرات کشاورزی و معدنی ظرفیت بزرگی داریم، گفت: توسعه مراکز مبادلهای در کشورهایی از جمله آلمان، ترکیه، کره، ژاپن و… از جمله راهبردهای دیپلماسی اقتصادی کشور است.
وی با تاکید به اینکه دشمن با تمام توان خود برای تحریم کشور اقدام نموده است، افزود: اولویت اول همه ما باید جمهوری اسلامی ایران باشد تا بتوانیم بر همه مشکلات فائق آییم.
مشاور وزیر صمت در خصوص صدور کارت های بازرگانی گفت: در صدور کارت های بازرگانی دقت شود تا از مسائل و مشکلات مطرح شده در این خصوص جلوگیری شود.
سرپرست استانداری آذربایجان شرقی:
توسعه صادرات غیرنفتی، نیازمند دیپلماسی اقتصادی قوی است
سرپرست استانداری آذربایجان شرقی با تاکید بر ضرورت توجه به توسعه صادرات غیرنفتی در کشور گفت: دیپلماسی اقتصادی در داخل و خارج نقش تعیین کنندهای در توسعه صادرات غیرنفتی دارد از این رو ما نیازمند تقویت دیپلماسی اقتصادی خود در سطح ملی و بینالمللی هستیم.
جواد رحمتی در بیست و چهارمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی در تبریز، اظهار کرد: امروز باید دستگاه دیپلماسی با تلاشی مضاعف فضا را در آن طرف مرزها برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان ما تصویب کند و این مهم با تعامل دو جانبه میسر خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: امروز باید حاکمیت دیپلماسی مناسبی را بدون جناح بندی جدیدی در دنیا با عقلانیت و تعامل ایجاد کند.
وی با اشاره به شرایط سخت اقتصادی حاکم بر کشور گفت: امروز دوران سختی را می گذرانیم که به اعتقاد من وضعیت حاکم حاصل از سوء مدیریتی است که داشته ایم و راه حل این مشکلات نیز به مدیریت برمیگردد.
سرپرست استانداری آذربایجان شرقی افزود: افراد باید در سیستم دولتی مسئولیت های خود را درست انجام داده و پاسخگوی عملکرد خود باشند. امروز معنا ندارد بخش دولتی از گمرکی گله مند باشد که زیر مجموعه دولت است.
وی با تاکید بر ضرورت مبارزه با فساد در سیستم اداری گفت : فساد حاکم در سیستم اداری قابل انکار نیست، این فساد کمر کشور را دارد می شکند.
رحمتی حمایت همه جانبه از فعالان بخش خصوصی را ضروری دانست و گفت:کسی که در شرایط فعلی کار تولیدی می کند کارش از عبادت بالاتر است، و کسی که برای معیشت حداقلی مردمی تلاش می کند باید مورد حمایت و احترام قرار گیرد.
رحمتی خواستار ورود و جدی دولت به بحث موانع و مشکلات فعالیت های بخش خصوصی در امر صادرات شد و گفت: به عنوان کارگزار دولت درخواست دارم این موانع را برطرف کنیم، درد دلهایی که توسط فعالان بخش خصوصی مطرح میشود باید در جمع های تخصصی تبدیل به راه کار شده واین راهکارها به دستور العمل تبدیل شود و از طریق ارائه لوایح به مجلس موانع قانونی نیز حل شود.
سرپرست استانداری آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه دیگر زمان صحبت کردن صرف گذشته است خاطرنشان کرد: مشکل ما این است که ما مدیران درآمد و هزینه هستیم و ما آموزش های لازم همسو با مدل های جدید اقتصادی برای برون رفت از مشکلات را ندیده ایم از این رو برای رفع مشکلات نیازمند همراهی بخش خصوصی هستیم.
وی ادامه داد: حداقل هنر ما در استان این می تواند باشد که به عنوان یکپایلوت از قوانین و مقرارات دست و پاگیر بکاهیم و جلوی رفتارهای بازدانده را بگیریم.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰