رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران کشور:

بیش از 90 درصد کشاورزان کشور، در تولید گندم مشارکت دارند

صریر: هاشمی با اشاره به این‌که قیمت جهانی گندم با ارز ۸۴۰۰ تومانی، حدود ۲۴۰۰ تومان است، افزود: انتظار داریم دولت و مجلس نگاه ویژه به بخش کشاورزی داشته باشند، بیش از ۹۰ درصد کشاورزان کشور، در تولید گندم مشارکت دارند.

به گزارش خبرنگار صریر در تبریز، «عطاالله هاشمی» در نشست خبری با اصحاب رسانه، با بیان این‌که قیمت کنونی خرید تضمینی گندم که از سوی دولت اعلام می‌شود، به هیج عنوان عادلانه نیست، اظهار داشت: علاوه بر این قانون تکلیف کرده که باید دولت و شورای عالی اقتصاد تا پایان شهریور، قیمت خرید سال زراعی آینده را تعیین و اعلام کند که هنوز صورت نگرفته است!

رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران کشور با بیان این‌که هر ساله قیمت تعیین شده باید بر اساس نرخ رسمی تورم بانک مرکزی افزایش یابد، افزود: زمزمه‌هایی از ادامه روال گذشته برای ثابت ماندن قیمت گندم نسبت به سال گذشته از سوی دولت، شورای اقتصاد و سازمان مدیریت و برنامه ریزی به گوش می‌رسد که قطعا به زیان کشاورزان خواهد بود.

وی تصریح کرد: عدم افزایش قیمت برای گندم غیر‌منطقی است، با این توضیح که قیمت خرید تضمینی گندم در سال زراعی ۹۷-۹۶ مبلغ ۱۳۵۰ تومان بود اما با توجه به افزایش هزینه‌های کاشت، داشت و برداشت گندم ظاهرا دولت در نظر دارد قیمت سال گذشته را برای خرید برای سال زراعی آینده تعیین کند که در این صورت کشاورزان متضرر خواهند شد.

رئیس بنیاد ملی گندم کاران کشور، یادآور شد: برآوردی که بنیاد ملی گندم از شروع مرحله کاشت، داشت، برداشت و تا تحویل به مراکز خرید داشته، مبلغ هر کیلو ۱۹۰۰ تومان برای کاشت دیم و ۱۷۰۰ تومان برای گندم آبی است که اگر میانگین خرید تضمینی ۱۸۰۰ تومان باشد، منصفانه می باشد.

هاشمی با اشاره به این‌که قیمت جهانی گندم با ارز ۸۴۰۰ تومانی، حدود ۲۴۰۰ تومان است، افزود: انتظار داریم دولت و مجلس نگاه ویژه به بخش کشاورزی داشته باشند، بیش از ۹۰ درصد کشاورزان کشور، در تولید گندم مشارکت دارند.

وی با بیان این‌که گندم جزو محصولات استراتژیک و قوت غالب مردم است، افزود: سطح زیر کشت گندم در کشور ۶ میلیون هکتار است که ۴ میلیون هکتار دیم و ۲ میلیون هکتار گندم آبی در کشور تولید می‌شود.

رئیس بنیاد ملی گندم کاران کشور نیاز داخلی مصرف گندم کشور را ۱۱ میلیون تن با صنایع وابسته عنوان کرد و گفت: با خودکفایی پایدار، از واردات گندم بی‌نیاز هستیم ولی احتمالا با روند فعلی این خودکفایی با تهدید مواجه می‌شود.