کنگره بین المللی علمی – پژوهشی نظامی گنجوی در تبریز برگزار می‌شود

صریر: همزمان با کنگره بین المللی علمی – پژوهشی نظامی گنجوی؛ باورهای دینی و اندیشه های عرفانی در آثار این ادیب، حکیم و فیلسوف برجسته ایران زمین مورد بررسی قرار می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار صریر در تبریز، احمد فرشبافیان، دبیر کنگره بین المللی علمی – پژوهشی نظامی گنجوی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در تبریز اظهار داشت: این کنگره به همت مؤسسه مطالعاتی و تحقیقاتی قفقاز، آناتولی و آسیای میانه دانشگاه تبریز و دانشکده ادبیات فارسی و گروه زبان ترکی آذری برگزار می شود.

وی با بیان این‌که ۱۴ میهمان خارجی از کشورهای ترکیه، جمهوری آذربایجان و بنگلادش برای ارایه مقالات خود در کنگره حضور خواهند داشت، خاطرنشان کرد: ۸۳ چکیده مقاله به دبیرخانه کنگره رسید که پس از بررسی اصل مقالات واصله؛ ۳۲ اثر انتخاب و برای چاپ در کتاب کنگره برگزیده شدند.

فرشبافیان با اشاره به این‌که قرا است ۱۰ مقاله از آثار داخلی و ۸ مقاله از مقالات خارجی در جریان کنگره ارایه شود، افزود: چهار شخصیت برجسته نظامی‌شناس نیز طی روزهای ۲۱ و ۲۲ آبان در تبریز حضور خواهند داشت تا پیرامون اندیشه‌ها، تفکرات و آثار نظامی‌گنجوی با اهالی فرهنگ و ادب آذربایجان و تبریز سخن گویند.

دبیر کنگره بین المللی علمی – پژوهشی نظامی گنجوی ادامه داد: عصر نظامی (حاکمان، شاعران، شخص نظامی، اوضاع سیاسی فرهنگی و …)، جایگاه فرهنگ و تمدن و تاریخ و جغرافیای ایران در آثار نظامی و باورهای دینی و اندیشه های عرفانی در آثار نظامی از جمله موضوعات محوری این کنگره است.

وی با بیان این‌که نقد و بررسی آثار نظامی، تاثیر نظامی بر شعرا و دانشمندان بعد از خود و کتاب شناسی نظامی و نسخه شناسی آثار نظامی و موضوعات مرتبط را از دیگر موضوعات کنگره برشمرد و افزود: هدف اصلی کنگره نگاه عالمانه به نظامی گنجوی به عنوان شخصیت برجسته جهانی است، نظامی نه تنها شاعر، بلکه حکیم، عارف، فیلسوف و استاد اخلاق بوده است.

فرشبافیان ادامه داد: هر کسی که مدعی شود که نظامی، آذری نیست؛ حماقت کرده، اما اعتقاد دارم نباید نظامی در محدوده آذربایجان و ایران محصور بماند، نظامی شخصیتی جهانی دارد و ردیف شعرایی چون حافظ، سعدی، مولوی و فردوسی است و آثار محتاج شرح و تفسیر است.

گفتنی است، علاقه‌مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانند با دبیرخانه کنگره واقع در تبریز، بلوار ۲۹ بهمن، دانشگاه تبریز، ساختمان کتابخانه مرکزی، طبقه اول، اتاق ۲۲۵ موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی قفقاز، آناتولی و آسیای میانه مراجعه و یا با شماره تلفن ۳۳۳۹۲۹۸۱-۳۳۳۹۲۹۸۲-۰۴۱ تماس داشته باشند.