عضو شورای شهر تبریز مطرح کرد؛

جزئیات حضور کارمندان شهرداری تبریز در استانبول

صریر: بدهی ۱۱۵۰ میلیارد تومان شهرداری تبریز، بدهکاری ۷۰۰ هزار تومانی هر شهروند تبریزی ، هزینه ۸۰ میلیارد تومانی از جیب مردم برای تیم‌های ورزشی شهرداری و حضور غیرقانونی کارمندان شهرداری تبریز در شهر استانبول از جمله مطالبی است که فرج‌ قلیزاده عضو شورای شهر تبریز مطرح کرد.

به گزارش صریر از تبریز، فرج محمد قلیزاده فعالیت خود را از سال ۱۳۷۰ و با اشتغال به معلمی آغاز کرده و به مدت هشت سال در ناحیه سه تبریز به تدریس اشتغال داشته است.

از سال ۱۳۷۹ به عنوان مشاور حقوقی شهرداری منطقه ۳ تبریز وارد مجموعه شهرداری شده، ۶ ماه به عنوان معاون اداری و مالی و قائم مقام شهردار و سپس حدود یک‌ سال به عنوان شهردار منطقه ۳ منصوب شده است.

از سال ۱۳۸۳ به عنوان معاون اداری و مالی شهرداری تبریز منصوب شده، فعالیت در این سمت را تا سال ۱۳۸۶ ادامه داده و سپس استعفا می‌دهد و در دانشگاه شهید مدنی آذربایجان به عنوان هیات علمی استخدام شده و به تدریس رشته حقوق می‌پردازد. همزمان در دانشگاه آزاد نیز به کار تدریس اشتغال داشته است.

فرج محمد قلیزاده در سال ۱۳۸۹ در دانشگاه قم و در دوره دکترای حقوق خصوصی قبول شده و امتحان جامع را نیز سپری کرده، اما بنا به مشکلاتی که در دوره « مهرورزی» به‌جود آمد، هنوز از پایان نامه‌اش دفاع نکرده است.

وی در کنار فعالیت های فوق، وکیل پایه یک دادگسترى و عضو کانون وکلا، عضو و رئیس هیات مدیره شرکت توسعه آذربایجان‌شرقى، مشاور حقوقى در شرکت‌هاى خصوصى را در کارنامه‌اش داشته و افتخار بیش از ۵۰ ماه حضور در جبهه را نیز دارد.

قلیزاده در انتخابات سال ۱۳۹۶ با رای مردم تبریز به عضویت شورای شهر تبریز درآمده و با سمت رئیس کمیسیون فرهنگی شورا، از جمله فعال‌ترین اعضای شورای پنجم کهن شهر تبریز در یک سال گذشته به‌شمار می‌آید.

بر همین اساس خبرگزاری فارس گفت‌وگویی اختصاصی با وی انجام داده که ماحصل آن به شرح زیر است:

بدهی ۱۱۵۰ میلیارد تومان شهرداری تبریز/ هر شهروند تبریزی ۷۰۰ هزار تومان بدهکار است

به عنوان اولین سوال درباره چارچوب فعالیت‌های کمیسیون فرهنگی شورا توضیح بدهید؟

کمیسیون فرهنگی شورای شهر تاکنون به شکل سلیقه‌ای اداره شده است. اگر شما از روسای کمیسیون‌های فرهنگی شوراهای شهر این سوال را بپرسید، پاسخ‌های مختلف و متنوعی را از هر مسوولی می‌شنوید. متاسفانه برنامه و سیاست مشخصی تاکنون در این کمیسیون‌ها نداشته‌ایم.

در شهر تبریز و در دوره‌های قبلی بیش از ۵۶۰ میلیارد تومان بودجه مصوب شده که برای تصویب و هزینه این مبلغ شما نمی‌توانید سه صفحه سیاست‌گذاری و یا هدفگذاری بیابید!

این رقم زمانی اهمیت می‌یابد که بدانیم شهرداری تبریز در حال حاضر بیشتر از ۱۱۵۰ میلیارد تومان بدهی دارد. به‌عبارت دیگر هزینه‌هایی این چنینی بدون هدف‌گذاری و برنامه‌، برای هر شهروند تبریزی حدود ۷۰۰ هزار تومان بدهی به‌جا گذاشته است.

با توجه به مطالبی که گفتید، شما بعد از شروع فعالیت در این کمیسیون چه اقداماتی داشته‌اید؟

همانطوری که اشاره کردید در یک‌سال گذشته که از فعالیت‌مان می‌گذرد ما ابتدا شروع کردیم به هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی، ابتدا آسیب‌شناسی فعالیت‌های گذشته را انجام دادیم و سپس در راستای ترمیم و بازسازی، شروع به نوشتن ساختار و اهداف کردیم.

در این هدف‌گذاری یکی از اولویت‌هایمان جلوگیری از فعالیت‌های موازی فرهنگی در شهر تبریز هست که با ادارات و سازمان‌های مسوول در حوزه فرهنگ رایزنی‌هایی داشته‌ایم البته سیاست اصلی ما گفت‌وگو و اعتمادسازی سایر سازمان‌های دخیل در حوزه فرهنگ برای افزایش راندمان و تاثیرگذاری بر فرهنگ جامعه است.

همچنین تشکیل کمیسیون‌های تخصصی و شناسایی و استفاده از کارشناسان هر حوزه نیز در اولویت برنامه‌هایمان قرار داشته است. در این رابطه کمیته رسانه‌ها را نیز تشکیل و جلساتی با نمایندگان مطبوعات و نشریات داشته‌ایم که خروجی آنها به زودی با تصویب آیین‌نامه حمایت از رسانه‌ها و ساماندهی دکه‌های مطبوعاتی منتشر خواهد شد.

در همین راستا برای هماهنگی با کمیسیون‌های فرهنگی سایر شهرهای کشور نیز هفته بعد همه آنها را به تبریز دعوت کرده‌ایم تا در این باره مشورت و جلساتی داشته و به یک نتیجه‌گیری واحدی برای هدف‌گذاری فعالیت‌های فرهنگی شوراها و شهرداری‌ها برسیم.

 سازمان ورزش شهرداری یک سازمان غیرقانونی است/۸۰ میلیارد تومان از جیب مردم تبریز برای تیم‌های حرفه‌ای ورزشی شهرداری تبریز هزینه شده است

چرا شهرداری تبریز در رشته‌های ورزشی سرمایه‌گذاری می‌کند با توجه به وضع موجود مالی شهرداری و وجود بدهی‌های موجود ؟

در سال‌های گذشته میلیاردها تومان از جیب مردم در شهرداری تبریز برای ورزش هزینه شده و نتیجه کار هم تقریبا محکوم به شکست بوده و از طرفی بی‌تدبیری و سوءمدیریت در بحث ورزش، ورزش شهرداری تبریز را در اکثر رشته‌ها دچار مشکل کرده است.

براساس ماده ۸۰ قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور مصوب ۱۳۷۵ و نیز براساس اصلاحات بعدی، در این کوچک‌ترین اشاره‌ای به تصدی و هزینه از جیب مردم در ورزش قهرمانی و تیمداری حرفه‌ای دیده نمی‌شود و تنها تشویق و ترغیب مردم در خصوص فرهنگ‌سازی و اشاعه ورزش و ورزش همگانی است.

شهرداری در ۵ سال گذشته بیش از ۸۰ میلیارد تومان از جیب مردم برای تیم‌های حرفه‌ای والیبال، بسکتبال، کبدی، فوتبال ساحلی، شطرنج، دوچرخ سواری و فوتبال هزینه کرده و هزینه این‌ها با فروش زمین‌های خاوران تأمین شده است و از سویی مدیران شهرداری برای دور زدن قوانین و مقررات، سهام باشگاه شهرداری را به نام اشخاص ثبت کرده‌اند و این رویه کماکان ادامه دارد و از سوی دیگر سازمان ورزش شهرداری یک سازمان غیرقانونی بوده و از این رو تمام فعالیت‌های این سازمان نیز غیرقانونی و دخل و تصرف در اموال عمومی است.

با این اوصاف نه تنها ورزش قهرمانی ادامه دارد بلکه در این بی‌سامانی‌ها می‌خواستند تیم فوتبال بانوان نیز به نروژ اعزام شود.

۷۰ نفر از سوی شهرداری تبریز به عنوان کارمندان شهرداری تبریز در شهر استانبول 

در چند ماه گذشته صحبت‌هایی مبنی بر حضور ۷۰ نفر از سوی شهرداری تبریز به عنوان کارمندان شهرداری تبریز در شهر استانبول بود آیا این خبر صحیح بوده و اگر صحیح بوده در حال حاضر این ۷۰ نفر در کجا هستند و مراحل پیگیری در چه مرحله‌ای هست؟

بله این خبر صحت دارد اما با پیگیری‌های مکرری که بنده و چند تن از اعضای شورای شهر داشتند، این ۷۰ نفر به ایران بازگشتند اما از اینکه بعد از خوابیدن سر و صداها دوباره به ترکیه رفته یا نرفته‌اند، اطلاع ندارم و حتماً پیگیر این موضوع خواهم بود.

وضعیت بی.آر.تی تبریز واقعا نابسامان است

فارس: تا به حال سوار بی.آر.تی شده،اید از وضعیت اسفبار آن خبر دارید؟

سوار بی آر تی نه ولی با خودرو سواری چند باری از خط ویژه برای بازدید عبور کرده‌ام بله وضعیت واقعا نابسامان است و پیگیر آن نیز هستیم ولی علت اصلی مشکلات ناشی از کمبود منابع مالی است و شهرداری واقعا از کمبود منابع مالی در فشار است. امیدواریم با پیگیری و تخصیص منابع لازم از سوی شورا این مسیر را بهبود دهیم.

سفرهای خارجی اعضای شورا اصلا به نفع شهر تبریز نیست

 با توجه به وضع موجود آیا سفرهای خارجی اعضای شورای اسلامی شهر تبریز به نفع مردم است و خروجی این سفرها چیست؟

بنده در حال حاضر اصلا موافق سفر اعضای شورای شهر به خارج از کشور نیستم اما اگر خروجی این مسافرت‌ها در بهبود فضای فرهنگی ارتقای خدمات ارائه شده و الگوبرداری مناسب از شهردارهای موفق باشد چرا که نه، ولی در حاضر اصلا به صلاح شهر نیست، اعضای شورای شهر به خارج سفر کنند و از طرفی سفر مدیران و کارشناسان شهرداری به خارج ار کشور به شرط هدفمند بودن و تحقیق و بررسی بسیار موثرتر از اعضای شورای شهر خواهد بود.

مدتی است که موضوع تخلیه آب حوض واقع در کوه عینالی مورد بحث در فضای مجازی بوده، علت چه بوده و در چه مرحله از پیگیری است؟

بله ماجرا از این قرار بود که در فضای مجازی خبری مبنی بر استفاده قایق موتوری در این استخر شده و موتور قایق باعث از بین رفتن ماهی‌های این استخر شده و این امر سبب آلوده شدن و گندیده شدن آب این استخر شده، بر همین اساس با پیگیری‌هایی که انجام دادیم و بنده شخصاً با مدیرعامل سازمان عینالی تماس گرفتم، ایشان کلاً تکذیب کردند و به نظر می‌رسد خبر نادرست بود.

شهرداری تبریز توان پرداخت بدهی‌های خود را ندارد تنها قادر به پرداخت سود بدهی‌های بانکی خود است

میزان بدهی شهرداری تبریز در سال ۹۷ چقدر است؟

میزان بدهی شهرداری تبریز در سال ۹۶ بالغ بر یک هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان بوده ولی در سال ۹۷ فعلا مشخص نبوده و این را هم اضافه کنم که شهرداری تبریز نزدیک به ۳۰ درصد سود بانکی پرداخت می‌کند و از طرفی معوقات بدهی را نمی‌تواند پرداخت کند و فقط سود بدهی‌های بانکی را می‌تواند پرداخت کند و بدهی همچنان پابرجاست.

مشکل بیمه پاکبان‌ها

پاکبان‌ها چند ماه حقوق معوقه دارند؟

حقوق پاکبان‌ها متمرکز پرداخت نشده و منطقه‌ای پرداخت می‌شود و به نظر بنده مهم‌تر از حقوق آنها موضوع بیمه آنهاست، مشکلتاخیر در پرداخت حق بیمه پاکبان‌ها بسیار زیاد بوده و این امر سبب بروز مشکلات عدیده‌ای برای این عزیزان است و پیگیر این موضوع نیز به عنوان منتخب این عزیزان هستم.

و سخن آخر ؟

در پایان ضمن تشکر از تمامی رسانه‌هایی که به طور بی‌طرف و شفاف اقدام به انعکاس اخبار و اطلاعات در هر زمینه‌ای هستند، اعلام می‌دارم که حاضر به مناظره،گفت‌وگو و میزگرد در تمام زمینه‌ها با هر شخصی اعم از مدیران و اعضای شورای شهر برایشفاف‌سازی هر چه بیشتر هستم.

گفت وگو از صادق رنجبر
منبع فارس