پرواز خیال در آثار بهرام آشفته تجلی یافت

صریر: نمایشگاه آثار و مجسمه های حجمی استاد بهرام آشفته، هنرمند فاخر آذربایجان این روزها در مجتمع فرهنگی هنری ۲۹ بهمن تبریز پذیرای عموم علاقه‌مندان است.

به گزارش خبرنگار صریر در تبریز، نمایشگاه مجسمه های دست‌ساز استاد بهرام آشفته، با عنوان «پرواز خیال» از امروز نهم مرداد تا ۱۲ ماه جاری از ساعت ۱۸ تا ۲۱ آماده بازدید عموم علاقه‌مندان در مجتمع فرهنگی هنری ۲۹ بهمن تبریز است.

بهرام آشفته، هنرمند آذربایجانی و اهل مراغه است که با ابداع سبکی جدید و با تلفیق چوب، فلزات و قطعات دورریز و بازیافتی خودرو، توانسته در خلق آثار و مجسمه های حجمی نام هنرمندان آذربایجانی را نه تنها در ایران، بلکه خارج از مرزهای کشور نقل محافل هنری بکند.

وی قطعات بازیافتی خودرو را مواد مصرفی کار هنری خود عنوان کرد و گفت: کشور ما به عنوان یکی از بزرگترین تولید کننده قطعات فلزی و زباله های آهنی در دنیا شناخته می شود، این زباله ها در نهایت به انبار کارخانجات ذوب فولاد می روند ، همین امر سبب شد تا اولین فکر در راستای استفاده از این زباله ها به ذهنم خطور کند.

آشفته ادامه داد: از گذشته، نگاه متفاوت تری به فلزات دور ریز داشتم. می توانیم قطعات دور ریز را به مجسمه های زیبایی تبدیل کنیم که این مجسمه ها در نهایت به بزرگترین حراجی های دنیا راه یابند. بنده پیش از این، در تعمیرگاه خودرو فعالیت داشتم و رشته اصلی من اتومکانیک است.

وی ادامه داد: در دورانی که به عنوان مکانیک خودرو فعال بودم، هنگامی که قطعات فرسوده یا اوراقی از اتومبیل جدا می شد، بدلیل قوی بودن قوه تخیل و تجسمم، قطعات را به هم ربط داده و با یک تغییر کوچک آنها را تبدیل به یک مجسمه زیبا می کردم.

این هنرمند خلاق آذربایجانی با بیان اینکه هنر تلفیقی فلز و چوب یکی از سودآور ترین رشته های هنری است که کمتر از ۱۰ نفر در دنیا تخصص آن را دارند، افزود: اگر نسبت به این هنر بهای کافی داده شود، برای کشور بسیار سود آور و ارز آور است. با یک حرکت خلاقانه و نگاه هنری بر قطعات فلزی دور ریز، اثری هنری خلق می شود که می تواند به موزه های دنیا راه یابد.

وی با بیان این‌که آثارش به حراجی‌های معتبر ملی و بین‌المللی راه یافته است، گفت: تعدادی از آثار بنده با چند واسطه در حراجی‌های بزرگ دنیا با قیمتی چندین برابری فروخته شده‌اند که افتخار می کنم که رسانه‌های معتبر بین‌المللی با سبک هنری بنده آشنا هستند.

آشفته افزود: من در این هنر دارای دو سبک جهانی هستم، سبک اول؛ تلفیق چوب و فلز که در وزارت فرهنگ و ارشاد کشور به ثبت رسیده و در انتظار ثبت در سازمان جهانی یونسکو هستم، سبک دیگر نیز اجرای چهره مشاهیر به صورت نقش برجسته با فلز است که این کار نیز به نوبه خود در دنیا بی نظیر است.

این هنرمند باذوق آذربایجان با تاکید بر اینکه معرفی این هنر در سطح جهانی را در اولویت اهداف خود قرار داده است، ادامه داد: تصمیم دارم این هنر را به دنیا معرفی کنم. امیدوارم که ما بتوانیم سطح هنر خود را جهانی ساخته و گسترش دهیم.

وی در پایان با انتقاد از عدم همراهی و همکاری مسؤولان استان در معرفی این هنر ارزشمند گفت: سال‌ها پیش رییس وقت سازمان زیباسازی شهرداری تبریز تعدادی از آثار بنده را خریداری کرد و به موزه شهرداری واقع در عمارت میدان ساعت انتقال داد، اما بعدها فهمیدم همان آثار به انبار شهرداری منتقل شده اند.

آشفته با بیان این‌که آماده تعامل و همکاری نزدیک با مسؤولان جهت ارایه آثار خود برای زیباسازی شهر و المان‌های درخواستی هستم، گفت: بسیاری از آثار ارزش دلاری بسیار بالایی در آن سوی مرزها دارند که مشتریان خاص خود را نیز داراست، بسیار تأسف می خورم که برخی از مسؤولان نگاه حتی زیبایی‌شناسی و یا ذوق هنری لازم برای تماشای آثارم را نیز ندارند.