بیانیه دانشجویان دانشگاه شهید مدنی آذربایجان در اعتراض به طرح آزمون وکالت
صریر: دانشجویان گروه حقوق و فقه و حقوق اسلامی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، با انتشار بیانیه ای، مراتب اعتراض خود را نسبت به طرح آزمون وکالت اعلام کردند.
به گزارش خبرنگار صریر از تبریز ؛ دانشجویان گروه حقوق و فقه و حقوق اسلامی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، با انتشار بیانیه ای، مراتب اعتراض خود را نسبت به طرح آزمون وکالت اعلام کردند.
باسمه تعالی
نمایندگان محترم ملت شریف ایران در مجلس شورای اسلامی
با سلام و احترام
ما جمعی از دانشجویان و حقوقدانان ایران با اعتماد کامل به تعهد و کاردانی شما بزرگواران در واکنش به هجمه های فراوانی که با عناوین خیرخواهانه به نهاد مدنی کانون وکلا میشود و اکنون با طرحی با عنوان طرح جامع پذیرش و آموزش وکالت شدت گرفته است ، که خاستگاه آن تجمع عده خاصی از بازماندگان آزمون های حقوقی می باشد ، بیان می داریم آنچه فصل مشترک همه این هجمه هاست ، تلاش برای ایجاد راههایی جهت صدور بی حساب و کتاب پروانه وکالت بدون توجه به منافع ملی و سلامت قضایی با هدف کسب منافع شخصی و جناحی و همچنین مخدوش کردن استقلال کانون وکلا است ،
انگار بعضی فقط به وکیل شدن خود می اندیشند یا شغل موجود در حوزه وکالت را نامحدود می دانند که می تواند همه مشکل بیکاران و متقاضیان شغل دوم را حل کند اما وضعیت اشتغال در این حوزه خصوصا برای وکلای جوان بسیار اسفبار است ، برخی با اطلاعات اغراق آمیز از وضعیت وکلای قدیمی ، برای امروز همه این حرفه قضاوت می کنند ، ورود افراد بیش از حد نیاز جامعه به این حرفه که اکنون نیز رخ داده است مفسده های بسیار در پی دارد ، حذف یا صوری کردن آزمون وکالت شدنی نیست و توالی فاسد دارد ، از سال ۱۳۷۶ تاکنون کمیسیونی که اکثریت اعضاء آن از قوه محترم قضائیه هستند تعداد مورد نیاز پذیرش کارآموز وکالت در هر سال را تعیین نموده که طی همین سالها دو نهاد موازی صدور پروانه وکالت اقدام به اعطای چندهزار پروانه در هر سال کرده اند به گونه ای که امروز فقط ۸۵هزار متقاضی آزمون وکالت ( اعم از جوان ، سالخورده ، بیکار یا چند شغله ) وجود دارد و در مقابل ۱۰۰هزار نفر وکیل که آماری در خور توجه است . حال و در این شرایط اگر راه ورود به این حرفه افسارگسیخته تر شود ، تیر خلاص را به پیکر نحیف این شغل و این نهاد زده و انگیزه رقابت بر سر تحصیل علم در میان دانشجویان حقوق را هم از بین برده ایم .
نمایندگان محترم ، راه حل مشکل بیکاری ، ایجاد فرصت های جدید شغلی است نه هجوم به شغل های موجود که شاغلین فعلی را هم بیکارتر خواهد کرد .
شعارهایی که در رابطه با افزایش شغل در این حوزه با الزامی کردن وکالت داده می شود هم به سرانجام نمی رسد زیرا بسیاری معتقدند با قانون اساسی برخورد دارد و در گذشته هم مطرح و مورد مخالفت شورای محترم نگهبان قرار گرفته است .
حال از شما فرهیختگان تقاضا داریم در تدوین و تصویب قوانین مرتبط با این حوزه پس از خارج نمودن این طرح سراسر ایراد از دستور کار ، آنگونه عمل نمائید که
اولاً_ قوانین وکالت به طور جامع و در یک راستا مورد بررسی و تعدیل قرار گیرد نه در بخش های پراکنده ای مثل آزمون وکالت که در نهایت سبب توروم قوانین و تعارض خواهد شد .
ثانیاً_ میزان ورود افراد به این حرفه بر مبنای نیاز واقعی جامعه باشد و تشخیص میزان نیاز را نیز کسانی انجام دهند که دستی در این حوزه دارند ، با واقعیت های روز آشنا هستند و تامین منافع ملی و سلامت دستگاه قضا بر اساس استاندارد های عقلایی را بر هر چیز دیگر ترجیح میدهند .
ثالثاً_ برای رفع مشکل اشتغال جوانان بجای تنزل سطح سواد وکلا با صوری سازی آزمون وکالت ، نابودی استقلال کانون وکلا و ایجاد امتیاز و انحصار برای دارندگان مدارک گران قیمت ، شاغلان و بازنشستگان ، ورود به این حرفه منحصر در آزمون ورودی با سن پائین گردد تا شغل موجود در آن به تحصیلکرده های جوان بیکار برسد .
جمعی از دانشجویان و حقوقدانان جمهوری اسلامی ایران
گفتنی است این طرح در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است و طی جلسات آتی تصویب یا عدم تصویب آن مشخص خواهد شد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰