نگاهی دیگر به روسیاهی زیست‌محیطی زعفرانیه؛

چرا حرف شهرداری خریدار ندارد؟

صریر: واقعاً چه اتفاقی برای این شهر و شهرداری افتاده که حرفش خریدار ندارد؟

به گزارش صریر از تبریز به نقل از فارس، راستش را بخواهید به عنوان یک فعال زیست‌محیطی عاشق شهرم، مدت‌هاست که از واژه‌های اتوکشیده اداری و اقدامات نمادین در این شهر، می‌ترسم.

هر جا صحبت از ساماندهی می‌شود با خودم می‌گویم خدا به خیر کند، باز قرار است کدام بافت تاریخی یا کدام خانه باغ قدیمی مورد تهدید قرار بگیرد، هر جا صحبت از اقدام نمادین می‌شود، دل دل می‌کنم که یا پیغمبر، چه نقشه‌ای در پس این “کفتر به هوا کردن” نهفته است!

همان روزی که شهردار در وسط پاییز، نهال کاشت و رسانه‌ها خبر دادند که شهردار جدید در اولین روز مسوولیت طی اقدامی نمادین درخت کاشت، نگران همین چند وجب فضای سبز شهر شدم.

وعده شهردار در مورد اینکه قرار است یک میلیون درخت بکاریم هم نتوانست این نگرانی‌ها را التیام دهد.

حرف ایشان یک جور دیگری رقم خورده و همین اول سال پس از کلی کش و قوس در مورد بوستان زعفرانیه، دادگاه حکم را به نفع فرد مدعی صادر کرد تا حدود ۱۰۰ درخت قدیمی زیر تیغ ارّه برود.

 حدود سه ماه پیش، فعالان زیست‌محیطی و دوستداران فضای سبز، تلاش‌هایی را برای نجات این درختان به انجام رساندند اما مثل همیشه پاسکاری‌های اداری عمداً یا سهواً آنقدر به طول انجامید که حکم قلع و قمع صادر شد. بلافاصله پس از اجرای حکم “نوشداروهای بعد از مرگ سهراب” آغاز شد.

رئیس سازمان محیط زیست خیلی ناراحت شد و گفت که شکایت می‌‌کند! شهرداری هم گفته تقصیر ما نیست، پرونده، شاکی خصوصی با سند ۶ دانگ دارد! خلاصه اینکه  همه چیز دست در دست هم داد تا نتیجه بگیریم که از این به بعد، حوزه استحفاظی سازمان پارک‌ها و فضای سبز در حد باغچه‌های ائل‌گلی (مقر فرماندهی رئیس سازمان) است.

 واقعاً چه اتفاقی برای این شهر و شهرداری افتاده که حرفش خریدار ندارد؟ چرا باید سازمان شهرداری به قدری ضعیف و منفعل باشد که توانایی حفظ یک تکه زمین ۵۰۰ متری را نداشته باشد!؟ شهردار چرا تاکنون در جریان این پرونده مهم نبوده است؟ قاضی که با درختان قدیمی شهر دشمنی ندارد، قطعاً اگر جور دیگری اقناع می‌شد، حکم متفاوتی می‌داد. چندین حکم برای این پرونده می‌توانست صادر شود. (تملک، تخفیف پروانه، معوض، تسهیلات،دادن امتیازات ملکی، جابه جایی درختان منطقه و …) اما وقتی شهرداری خبردار نیست، قاضی سند ۶ دانگ مدعی را ارجح دیده است.

به هر حال در جریان فضای سبز زعفرانیه، یک روسیاهی زیست محیطی دیگر به رسوایی‌های دیگر شهر اضافه شد تا ببینیم اقدامات نمادین آقایان، باز چه آتشی در دامن شهر خواهد گذاشت. خدا به خیر کند.