در سالروز وفات "آیت الله میرزا محمدعلی مدرس خیابانی تبریزی"

نگاهی به آثار “آیت الله میرزا محمدعلی مدرس خیابانی تبریزی”

صریر: مهم‍‍­ترین اثر این محقق فرزانه کتاب ریحانه الادب در ۸ جلد است که در آن به شرح حال بیش از پنج هزار تن از علما و فضلا می پردازد.

به گزارش صریر از تبریز، امروز سالروز رحلت رجالی شهیر شیعه آیت‌الله “میرزا محمدعلی مدرس خیابانی” در سال ۱۳۳۳ ش است. به همین مناسبت در این نوشته به معرفی آثار ایشان پرداخته شده است.

تولد و تحصیل:

 آیت الله میرزا محمدعلی مدرس خیابانی تبریزی در حدود سال ۱۲۵۷ ش(۱۲۹۶ ق) در تبریز به دنیا آمد. وی پس از پشت سرگذاشتن دروس مقدماتی، به درس خارج فقه و اصول حضرات آیات میرزا ابوالحسن انگجی و میرزا صادق مجتهد تبریزی راه یافت و از عالمانی همچون سیدصدرالدین صدر و محمدعلی شاه آبادی اجازه اجتهاد و از شیخ محمدحسین آل کاشف الغطاء و شیخ آقابزرگ تهرانی اجازه روایت گرفت.

آثار:

مدرس خیابانی در اواخر عمر به مدت دوازده سال در مدرسه سپهسالار تهران به بحث و تألیف و تحقیق پرداخت و آثاری بسیار ارزنده به وجود آورد. مهم‍‍­ترین اثر این محقق فرزانه، کتاب ریحانه الادب در ۸ جلد است که در آن به شرح حال بیش از پنج هزار تن از علما و فضلا می پردازد. همچنین قاموس المعارف و نیز فرهنگ نوبهار حاوی ۱۹ هزار لغت و واژه فارسی و همچنین فرهنگ بهارستان شامل ۵۵ هزار لغت مفرد و مرکب از دیگر آثار اوست.

آیت الله مدرس خیابانی تبریزی سرانجام در شانزدهم فروردین سال ۱۳۳۳ش(اول رجب ۱۳۷۳ق) در ۷۶ سالگی درگذشت و در تبریز به خاک سپرده شد.